reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

berni,ha wiedzialam ze to aldik, kolezanka mi powiedziala ze pampersy z aldi sa dobre, czekam az moja wagowo bedzie pasowala do pieluszek i zakupie je na probe:-)

reklama
I ja sie dolacze do mam marudnych dzieci :( od popoludniowej drzemki same marudzenie juz do glowy dostawalam ciagle ryk...padli w koncu na siedzaco na kanapie przy top model haha...i w koncu zapadla ciszaaaa...
Mam nadzieje ze maly wstanie w dobrym humorze bo jutro jego wielki dzien w psz :)

A moj maz zamowil moim dzieciaka dzisiaj 2 swinki morskie...jedna dla oliwii druga dla kacpra...a mama bedzie musiala wszystko robic przy nich bo kto niby...kobieta przywiezie je pojutrze...ojj bedzie z tymi swinkami juz to widze...

a co do chusteczek to ja nie uzywam wcale...w Pl oboje dostali uczulenia i cozmienialam rodzaj bylo tylko gorzej i lekarka doradzila wode i mydelko tak robilam...i do dzis mi tak zostalo :)

Ano , Aldi to jest chyba wszedzie, tylko nie u mnie, zreszta nie chodze tam, bo mam uraz, pracowalam tam kiedys i jak widze ze produkty to mi sie temperatura podnosi :-)

A ja teraz mam pampki i nie wiem czy to przez te pampy mu sie zaczela zaczerwieniac pupa, czy co to... Wczesniej nie musialam smarowac niczym. Bardzo od nich zajezdza takim zapachem chemicznym, moze to to? Nie wiem, przejde znow na kruidvata i zobacze czy lepiej cos.
Ja w sparze znalazlam pieluszki Bumblies, ladne, fajne itd ale niestety na noc to nie za bardzo.

Marzenko,to teraz bedziesz swinkopas morski hahaha. A przemywasz tez po siku, czy tylko po kupce?

Ja uciekam nani nani (spac) :p oby spokojnie i choc troszke dluzej niz wczoraj :D

berniaku u mnie sa te 11/25kg,i sa jeszcze za duze na dupcie mojej, spr bo dostalam kilka sztuk od kolezanki.Mniejszych nie ma:nerd:

A moja starsza usnela mi na kanapie w salonie i..........musze przetachac ja na gorke do pokoiku, mam nadzieje ze sie nie zwale ze schodow

marzenka to bedziesz teraz miala zabawe przy swinkach, mimo ze one dzieci:-), ja mam takz psem, niby ze corci ale ja wszystko robie,ach

ja mojej za kazdym razem pupcie przecieram, a nanoc ekstra kremik, bo jakies chrosteczki jej sie pojawily

Marzena a świnki to chyba nie parka? Bo jak tak to współczuję :-D

Widzę że temat pieluch... ja już sama nie wiem, moja ma strasznie odparzoną pupę. Myślałam właśnie że przez pieluchy ale wypróbowałam 3 różne i nic... smaruję jej to a i tak zejść całkiem nie chce... załamać się można.

Na dworze znowu piękne słoneczko... szkoda tylko że zimno jak diabli -.- a jak się ociepli podobno ma być pochmurno... kochamy holenderską pogodę -.-"

dobry,

sorki ze sie nie odzywam ale troche robot remontowych u nas juz, w sumie wczesnie ale kolo maja maz idzie na operacje i troche zejdzie zanim znowu bedzie mogl cos powazniejszego robic,
czytalam was czytalam ale do pisania tez jakos weny brak, no i ta pogoda, znowu bialo, juz serdecznie podziekuje

jutro mam terminowe echo to siem pochwale co tam w trawie piszczy

Ja tez uzywalam pampkow i chusteczek z aldika uwielbiam je, przy maluchu tez bede uzywac. Z pampersa uzywalamm na samym poczatku bo akurat dostalam pare paczek, ale przy dwojce szybko zaczelam szukac troche tanszej alternatywy, na kruidvatowskie moje tez byly uczulone.
Na odparzone pupy u nas zawsze najlepiej sprawdzala sie maka ziemniaczana, nie sudocremy czy inne poprostu maka, super sprawa.

Cos mialam jeszcze pisac ale juz mi wylecialo z glowy

reklama
DZien Dobry!
My znowu po ciezkiej nocce...zobaczymy jak dzien zleci.
Moja Marta tez ma teraz odparzona dupke,strasznie placze jak ja przebieram.Tak jak Ann na posypanie maka,sposob stary jak swiat ale jednak najlepszy.Babcie widza co dobre:tak:
Drugi tips od babci to mycie dupci czyms tlustym,u nas sie sprawdza oliwka dla dzieci nieperfumowana,nie zaluje jej na wacik i wycieram,bo jak natluszcze ja to wtedy tak nie piecze jak po husteczcce.Dobra tez jest zwykla wazelina do smarowania,siurki(/kupka) sie do niej nie kleja i dupcia nie szypie jak mala nasika.Wczoraj to tylko jak zrobila siku to lapala sie za dupke i wolala auaaaauaaa auaaa.

Ann:) jak potrzebujesz pomocy przy remoncie ,moj maz jest klusser zawsze moze pomoc.

Milego dnia,slonce zacheca do wyjscia ale :no: zimnoooooo!

Do góry