reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

ewelinko nie urazilas mnie :-D tylko taki jest tu regulamin :tak: mi tez sie zdarza przeklnac, nawet czesto :-p
wspolczuje doliczenia tylu pieniedzy, wy placicie incl rachunki?????

iskierka ciesze sie :-)

reklama
AYNI buahahahah na te moje zabawki to musialabym oddzielny wagon w pociagu wynajac :D
Powiem Ci ze wszystkie swoje gadgety kupowalam w Action i takich sklepach po 50centow :D NAPEWNO taniej niz w PL.

Fajnie ze mozesz sobie sciane tapetnac,ja w zwiazku z tym ze Mloda bedzie z nami nie bede wyklejac misiow ;) a poza tym, mieszkanie wynajmowane,i przy okazji wyptowadzki trzeba oddac w stanie jakim sie bralo :)

I madrego masz meza ;) lepiej miec dzidzie na pocz na oku,a i tobie wygodniej bedzie.
Rob dokumentacje spuszczania wody z loza :D
A widzisz mowilas mi ze tam tez maja filc, to dobrze, ze mi przypomnialas, to wyciagne mojego Peanuta w sobote bo sama nie wiem gdzie to jest. Ja tez jestem fanka "Akszonu" :-D a tapeciaka pokazywalam chyba, co ? trzeba zrobic, bo sciany juz peanut malowal, ale w niektorych miejscach sa jakies przeswity i trza bedzie przykleic i zastanawiamy sie nad 3-ma wzorami.

Tapeta-dziecieca-RASCH-135206-Bambino-2013.jpg Tapeta-dziecieca-RASCH-135107-Bambino-2013.jpg tapeta-cienna-214604-kidsclub-2012.jpg

doradzcie mi ktoras plis bo 3 nie moge wziac :((((((( a chcialabym

Dzien Dobry!
ja dzisiaj i wogole hehe pierwsza:)
Od piatej sprzatam:szok: mam taka wene jak nigdy dotad:)
az milo...

Kot mnie w nocy tak nastraszyl ze o malo zawaly nie dostalam:p
mamy w sypialni dwa wlaczniki do swiatła, jeden zwykly, a drugi przy lozku na sznureczku, i ten wredny kot zaswiecil mi w nocy swiatlo:nerd: moja wyobraznia juz zaczela dzialac i w placz! ze duchu mnie nawiedzaja:)hehe ale mam jazdy...

Ja bardzo bym chciala miec odzielny pokoik dla malego:)
ale bym miala zajeci... uwielbiam misie, tygryski itp:)
mam nadzieje ze sie wkoncu doczekam:)
To Cie kot urzadzil! Jeju ja tez mam czasem schizy ze ktos od ogrodka wchodzi z tylu szczegolnie jak moj M jest na nockach. Ale kota kroki to rozpoznaje i moj nie jest na tyle inteligentny zeby swiatlo zapalac. Ale wlasnie wszedl do sypialni i miauknal oscentacyjnie sygnalizujac ze za dlugo siedze przed kompem i ze chce mleka i wyjsc :D

Dziewczyny u mnie dobra passa trwa, bo dostalam waznego maila z urzedu na ktorego czekalam z mezem pare miesiecy :) powiem wam ze bylo sporo watpliwosci i dlugo czekalismy w strachu, ze sie nie uda , ale niebawem bedziemy mezem i zona rowniez w prawie holenderskim ! :) Przeszlismy przesluchania i czekalismy na decyzje z IND oraz zgode sadu , po prostu nie wyobrazacie sobie ile zachodu jest w przypadku slubu w NL obywatela EU oraz osobnika spoza EU. Dramat! Czekalismy wiele miesiecy na jakiekolwiek wiesci, i powiem wam szczerze ze juz sie obawialam ze trzeba bedzie leciec do Tunezji i tam sie chajtac w ostatniej chwili. Na szczescie zgode z dwoch instancji otrzymalismy i mamy sobie wybrac termin. Juz wczoraj obdzwonilam rodzicow i wstepnie cos wybralismy, teraz tylko zostalo nam ondertrouwen i mozemy sie brac. P.S. Wiecie ile kosztuje slub w weekend? 1000 EUR :szok:

Jestem spowrotem... :)
juz po wizycie:) wszystko w jak najlepszym porzadku:) mly lezy glowka w dol ale musi jeszcze zejsc nizej;/
powiedziala ze bole ktore mnie nawiedzaja to przygotowujace do rozwiazania, jak beda sie nasilac i nie ustepowac- dzwonic:)
Pogadalam o znieczuleniu i w szpitalu w ktorym bede rodzic sa tylko dwie metody, w kregoslup i morfina,pompki nie ma:(
a szkoda bo chcialam:) ale zapisala mi w ksiazeczce ze chce znieczulenie:)
Nastepna za tydzien:) o ile dotrzymam:)

Tak mi ponaciskala ten brzuch ze terz boli;/

Ewelina, wspolczuje tyle splacac... my placilismy za ogrzewanie ktore mamy w czynszu, tez problem byl zeby nam zwrocili ale udalo sie:)
Zamiast 160 place 60:)

Ayni no to super wiesci!:)
Kto by pomyslal ze tyle zachodu bedzie;/ ale wazne ze juz wszystko wiecie i jest dobrze!:)
w weekend to drogo, lepiej na tygodniu juz sie zenic:)
U nas jest chyba czwartek darmowy:) niewiem czy wszedzie tak czy tylko tu:)

Ostatnia edycja:
Bernadetka mi tez dzis strasznie brzuch wymacaly bo nie wiedzialy gdzie glówka:blink::sorry2: Ale jest na dole:tak: Co do znieczulenia to ja za tydz mam rozmowe o porodzie i przygotowaniach wiec wtedy zapytam:tak: Czyli jeszcze czekamy?

Ayni mi sie najbardziej drzewko podoba:tak:fajnie ,ze sie wam w koncu udalo..:tak:tak w holandii im bizej weekendu tym slub drozszy:baffled: duzo ludzi bierze slub w poniedzialki i piatki:tak:
Ewelina wspolczuje takiej doplaty:szok: oby wszystko dobrze sie skonczylo:tak:
Ja mialam wczoraj torbe spakowac .ale tak zeszlo...:baffled::sorry2:nie mam jeszcze mini kosmetyków ,ale w razie czego tam maja:tak::tak:

Bry :). Piszę do Was znad kawki zbożowej z mlekiem :rofl2:. Czekam aż Maja się obudzi, to ją nakarmię, przewinę i pójdziemy na spacer. Przy okazji odbiorę leki z apteki i kupię dla małej gazę do przemywania buźki. W ogóle... chyba muszę iść do huisartsa, bo zauważyłam, że pieprzyk, który miałam na brzuchu, jakoś mi chyba urósł. Nie wiem, może mi się zdaje, może przez to, że skóra była rozciągnięta... wolę spytać.

Karola jeszcze czekamy:) strasznie mnie dzisiaj wymacala, az moj oczy wywalil;p mowi ze widzial gdzie nogi a gdzie brzuch... ciekawe:)
najgorzej mnie przerazilo to ze jeszcze musi opasc w dol... a co jak nie opadnie?:no:
Bardzo fajnie wytlumaczyla mi otych znieczuleniach, doradzala w kregoslup, mowila ze nie jest niebezpieczne:) i skuteczne, ale okaze sie w praniu:happy:

bernadetkka opadnie, opadnie :) ma jeszcze czas :)
ja rodzilam bez znieczulenia i zyje :-D ale jak ktos sie boi to niech rodzi z :tak: ja sie porodu cala ciaze nie balam i czekalam bardzo na niego :happy: bol mi nie straszny ;-)

Ja miałam w kręgosłup i było super... tylko potem się okazało, że dawkę miałam za słabą... ale przeżyłam :rofl2:. Fajne uczucie, jak wpuszczają ten środek w kręgosłup, taki ciepły olejek :-D.

ja tez bede rozmawiała o znieczuleniu chodz wcale pewna nie jestem do konca czy napewno go chce i potrzebuje ;) u mnie polozna odrazu wymacała ze głowka juz na dole :)

reklama
Thehague, to ja Ci zazdroszcze bo ja to mam niski poziom bolu, mysle ze jak nie nie bedzie czasu to dam rade, ale jednak sie boje... niewiem juz sama czegosie spodziewac:)
Dla mnie kobiety ktore rodza bez sa poprostu czyms niesamowitym, ale ja niewiem czy dalabym rade:) kilka lat temu moze tak:p haha

Ja z siebie nie bede robic bohatera:) jesli jest mozliwosc i niczemu to nie zagraza to ja poprosze:)

Astrid mowisz fajne uczucie?:p
a jak dlugo potem trzeba po takim w kregoslup lezec?

Ostatnia edycja:
Do góry