reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Moj maz namawia na 3 dziecko i to ostatnio strasznie ciagle mi truje ze fajnie by bylo itd...ale szczerze to ja tak nie bardzo trzecie...moze za jakis czas ale na pewno nie teraz...

A ja o 11 chce wybrac sie po odkurzacz nowy...jakis taki maly...po dywan mam tylko u dzieci w pokoju a stary jest juz kaput...a jednak przydalby...
Nic ide dopijac kawke i ubierac maluchy...

reklama
Justyna ogromne gratulacje!!! Jaka niespodzinka,super!!!Zdrowej i spokojnej ciazy!!!
Ayni ja akurat zaczynalam od 'srodka'chlebka.Wydawalo mi sie,ze miekka czescia sie nie zadlawia,bo szybciej rozmieknie niz skorka.:baffled: No i wydzielalam malenie kawaleczki...niepotrzebnie.:sorry2:

Nooo i dzien dobry tak na koniec.Astrid trzymam mocno kciuki za badanie.!!!

Ayni haha no tak wcześnie rano składanie zdań nie jest moją dobrą stroną:-D
Pewnie że sprawdzałam... ja mam jakąś manię sprawdzania zawsze jak za cicho jest... pod tym względem przewrażliwiona jestem...

Justyna gratulacje!
Marzena ja kiedyś chciałam mieć 3kę dzieci ale w dużym odstępie czasu (4-5 lat) ale teraz to ja nie wiem czy na drugie się kiedyś zdecyduję:crazy:

karola no aż sama się dziwię że tak fajnie spała:-D

Ann ja miałam królika (;

Justyna gratulacje! Fantastyczne wiesci! Zycze, wam, aby wszystko bylo super i zeby tesciowa szybko wybyla wam do tej Anglii :-)

Marzenka to jest wlasnie fajne, jak czlowiek potem patrzy jak sie dzieciaki same bawia, nie trzeba im co chwile niczego wymyslac, bo czesto same sie potrafia zajac i milo sie patrzy na wiez miedzy rodzenstwem. Ja tez bym chciala nastepnego dzidziusia ale nie juz teraz ,chyba wole sobie spokojnie dozowac te przyjemnosci. W sumie cala ciaza i przyjscie na swiat nowego malenstwa to wielka radosc i takie dluuuugie swietowanie. Nie chcialabym wyczerpac sobie limitu a potem po 30-stce nie miec juz w ogole dzieci :-D
Czas pokaze :tak: Moj maz to juz zaraz moglby sie starac o nastepnego, nie przeraza go nic.

Dziekuje wam za wypowiedzi chlebowe :tak:

Agss wklej jakis piekny wizerunek Jasminki, malych dzieciaczkow nigdy dosc ! :)

Justynka oby sie udalo:tak: trzymam kciuki, powodzenia :tak:

Agss moja corcia tez czasami przesypiala noc na poczatku, ale musze Cie zmartwic, ze to raczej narazie na stale nie bedzie. Jednak chociaz sie wyspalas, a to bardzo wazne :*

Ja tez bym chciala miec drugie dziecko, ale narazie musze sie z jednym uporac:happy: Narazie nie wyobrazam sobie zajmowania sie nimi. Bez pomocy kogokolwiek jest ciezko. Z jednym mi ciezko wyjsc gdziekolwiek. Czasami nerwowo nie wytrzymuje.
Z drugiej strony mala roznica wieku jest fajna bo pozniej to juz konflikty pokolen:-D

Zaczne chyba od konca...

Ann ja miałam królika (;

Mozesz mi powiedziec co mozna im dawac do jedzenia oprocz suchej karmy? Poki co dalam mu salate wciagnal w 3 s. Wcoraj jak kupowalismy mu buitenkooi kupilam takie smakolyki na patyku do wieszania, dzisiaj rano patrze zostal sam patyk, normalnie wcisnal wszystko
shocked.gif
chyba go glodzili, no i panokcie musze mu obciac bo masakra...
unhappy.gif

Co do chlebka moje mlode pozno zaczely jesc chleb, oczywiscie w cb kazali podac po skonczonym 6tym m-cu, dalam im na sprobowanie ale pluly nim dalej niz widzialy, po dwoch dniach zaprzestalam. Sprobowalam znowu za jakis czas, tym razem z maselkiem potem stopniowo z pate, smrkaas ale co wlozyly do buzi to mialy odruch wymiotny. Tak jak Mama Z&M zakazdym razem dawalam im srodek chleba bez skorki pokrojony na male kawalki, skorki nigdy nie chcialy mamlac. ZA to lubialy te ciasteczka nie pamietam jak one sie nazywaja ale chyba liga eerste stap czy cos w tym stylu. A chlebek tak naprawde zaczely jesc cos kolo roku, wczesniej nie chcialy wiec ich nie zmuszalam.

JustynaNL, necie27 gratulacje i spokojnej ciazy!

Co do segregacji smieci to my tez kontenery mamy, a szczerze powiedziawszy jak dlugo tu jestem w maju mi 10 lat stuknie to jeszcze nie slyszalam o zsypach na pasje albo o ograniczonej ilosci workow, ale widac co gmina to inne obyczaje...

Co do mleka w nocy to wam nic nie powiem bo juz poprostu nie pamietam sorki :sorry2: ale wiem ze jak trzebabylo to dostawaly i w nocy z aprobacja milych pan z cb badz bez. :-)

Co do gwary ja tez ze slaska ale nie kojarze zeby u mnie ktos jej uzywal.

Co do jezyka to ja sie naumialam sama z siebie, jakos takos mi poszlo ze sluchania, czytania napisow pod filmami, potem cytaniu gazet itp potem sama zaczelam mowic, choc do dzisiaj nie znam zasad gramatyki bo nigdy nie mialam ani jednej lekcji. Na poczatku rozmawialam po angielsku, chociaz wiekszosc mowila do mnie po hol a ja odp po ang hehe

Ktos pytal o witaminy w ciazy nie moge znalezc kto... ja biore Davitamon Compleet Mama +Visolie to jest juz z kwasem folowym

Cos mialam jeszcze dodac, ale nie pamietam, cierpie ostatnio na ciazowy sydrom utraty pamieci hahaha niepamietam o polowie rzeczy...

aha wiem MamoZ&M nie potrzebujesz buggy???

Ann ja mojemu dawalam marchewki, liście z kalafiora, suchy chleb... No i w klatce wapnozżeby żeby scieral...no i co do tych patyczkow... Moja uwielbiala i też całe na raz jadła mimo że glodzona nie była :) uważaj z tym bo łatwo utuczyć(;
A i sianko...
Ayni wieczorem może coś zarzuce(;

Hej :)

Ale tu wiesci :)

Justyna rowniez gratuluje :*

Agss to ci malutka przespala :) moj czasem przespi cala noc bez jedzenia ale zdarza sie jeszcze mu jesc w nocy raz albo dwa... ae przynajmniej spi od 19-20 do 7-8 rano :)

Ayni ja mojemu dawalam na poczatku malykawalek samej skorki, srodka nie bo balam sie ze szybciej mu sie przykleji niz skorka i obserwowalam, teraz dostaje do raczki duza skorke i sie zajada :) jak mu nie pasuje to wypluwa:)

reklama
Aha i Ann co do sałaty... to najlepsza dla królika jest rzymska, lodowa raczej nie wskazana.
yyy rzymska tzn? ja mu poki co dalam taka yyy no sla zwykla co do obiadu glowke kupilam, bo on sie w sumie niespodziewanie pojawil, z ta kolba to dobre, moje chomiki kiedys tez takie mialy no ale im to ze 2 tyg zabralo zanim ja cala zjadly a Ollie wcisnal to za nocke, bo jak mu to wsadzilam to troche nie bardzo wiedzial co z tym zrobic, no i dostal klatke ze "schodkami" tylko nie umie po tej desce wejsc ani zejsc, mam nadzieje ze sie naumi :sorry2:

Do góry