reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

a ja mam problem ;( moj syn ciagle mowi ze go pupa boli...nie chce zrobic kupy bo mowi ze boli...skacze tak jakby chcialo mu sie kupke a nie cce zrobic;( nie siadze nawet na nocnik co zawsze robil fajnie kupke tam...i dzis w locie zrobil na ziemie...wzielam papier i taka twradawa byla...nie wiem...zatwardzenie? ale to juz kilka dni trwa...robi w locie mala kupke po czym mu ulzy i za chwile znow wla boli boli...co moge mu zrobic by mu pomoc?...

reklama
Ojej biedactwo. To pewnie zatwardzenie:no: Moze sprobuj mu dac np gruszke, cos takiego co go popedzi:tak: Sliwki sa dobre tylko gdzie tu znalezc?:baffled:

U nas tez ida kolejne zabki. Emka sie budzi w nocy, wypije troszke soczku, smaruje jej dziaselka zelem i zasypia. Biedna sie meczy.:no:
Karola fajne sa takie dzieci:-) Czasami jak cos powiedza to "kilo wazy":-D
Moja ostatnio mnie wysmiala:-D Wzielam ja wieczorem na kolana, przy komp siedzialam. Jak to zwykle bywa, codziennie, marudzi juz od 18 bo chce spac. To ja wpatrzona w monitor zaczelam spiewac tak wlasciwie do siebie, ale ona sie uspokoila: "ja uwielbiam ja, ona tu jest.....":-D i nagle slysze glosny smiech mojego dziecka. Patrze sie na nia a ona patrzy na mnie i rechocze w nieboglosy:baffled::happy2::-D Czy to jakas aluzja?:-D
Ostatnio nauczyla sie akuku i bez przerwy przekreca glowe we wszystkie strony i czeka az ktos bedzie klasakal bo sie nauczyla:-D
Dzieci sa super:tak:

Hejka

Milka zgadzam sie, dzieci są super :):)

marzenka dobrze dziewczyny mówią :)

Berni bidulka :(

u nas rozne noce, jak dostanie na noc pyjama papje to śpi do rana, a jak przyspi to musze jej wcisnac butle mleka i wtedy budzi sie szybciej np. o 4 bo juz glodna :)

a w ogole fajna pogoda ale jeszcze mroźno :)

jablka je ciagle bo lubi ale efektu brak sliwki nie ruszy na pewno...:( wiecie co nie wiem moze sie myle ale mam obawe ze to mleko ale mleko znowu to raczej byloby co innego luzna kupa...on uwielbia te mleka smakowe w butelkah co sa bo innego nie wypije a te litrami spija..moze to powod...nie wiem sama ;(

marzenka mozliwe ze od tego mleka smakowego bo w tym artykule bylo napisane ze przy zmianie mleka moga sie pojawic takie rewelacje. a ze dziecko lubi to wiadomo, ja ostatnio dalam takie (dokladnie kaszka na noc kant en klaar waniliowa) i bylo slodkie, jednak wole nie przyzwyczajac do takiego smakowego mleka...
dzis ogladalam o takich holenderskich produktach dla dzieci program i stwierdzilam,ze takie rzeczy bede podawac bardzo spodardycznie, ze wzgledu na ilosc przemycanego tam cukru.

no czopki glicerynowe tez dawalam kiedys ale juz mi sie te polskie przeerminowaly,gdzie dostane tu takie czopi? chyba tylko apteka co? one jakos sie tu nazywaja? wiecie moze?
ja tez nie jestem za tym mlekiem...tylko ze mi go szkoda bo on nie wypije mleka takiego jak moja oli ani zadnego innego a wieczorem wola mlesio...i w sklepie jak je widzi to mlesio i mlesio...ale dzis schowalam nie dam mu...na noc...zobaczymy rano...

reklama
marzenka mozesz podac soczek z buraka i jablka, zupke buraczkowa i jak boli brzusio do wsadz dziecko do cieplej wody aby do pasa byl zanurzony. ja przechodzilam to z moja starsza, wspolczuje, moja to robila sie cala czerwona na buzi a kupy nie bylo widac. U mnie to trwalo miesiac.:no:
milka chyba musisz potrenowac spiew aby malej sie podobalo:tak:

a moja nie chce w boxie lezec, tylko siedziec i ogladac bajki:-)

karola takie dzieci fajnymi tekstami rzucaja, tez to mialam:-),

Do góry