reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

astrid ja teraz tez juz daje codziennie, sama jem duzo produktow zbowowych ze wzgledu na blonnik ;-) A ma zbozowke- Fijne granen z bambixa. Skoro nic nam nie jest to nie martwie sie.

Berni moj to jak ma na rano to wieczorem mu kaze na dole naszykowac wszystko bo on niby cicho a ja i tak wszystko slysze. Adam kiedys sie budzil wraz z jego budzikiem, ale wiadomo jak to facet zaspany :-p
pewnie za jakis czas sie Alexowi znudzi :-) ja tak mialam z tym cwiczeniem w nocy, pamietasz? a wczoraj cala noc przespal jestem pelna nadziei ze tak zostanie choc na troche.

reklama
o rany berni, jak by moja tak wstawala rano to bym sie zalamala, bo ja chodze spac o 2. mam nadzieje ze chlopak ci sie ustatkuje i da ci pospac;-):-D
ayni jaki fajny ten skoczek, normalnie super:tak:

astrid dzieki ale ja w banku nic nie zalatwie bo konto jest na mojego, moze w sobote go wygonie jak wczesniej zjedzie

no moja tez potrafi sie budzic w nocy, wczoraj baki ja obudzily:-D i usnac nie mogla, myslalam ze oczy dam na zapalki bo nic nie widzialam

Ewelino chyba nie mozna zrobic tego przez internet. Ja tez kiedys szukalam, ale w ostatecznosci poszlam do banku.
Berni szok normalnie jaki ten Twoj Alus mobilnu juz jest:szok: Tez bym sie bala. Moja to leniwa. Jak sie jej chce to sie przekreci i tylko samoloty robi i mostki:-D Przynajmniej siedzi juz solidnie choc jeszcze sama sie nie podniesie.
Ja kupilam skoczka na marktplaats.
Emce tez obojetne czy cos z glutenem czy bez:tak:
A u nas chyba ida gorne jedynki bo znowy slinotok i paniczne pchanie wszystkiego do buzi.

Milka moja tez juz siedzi sama ale jak mowisz sama jeszcze nie usiadzie, za to sprawnie sie turla po podłodze....

u nas juz box stoi nie uzywany, za cholere juz nie chce tam siedzieć, płacz i ryk , nie ma to jak na podłodze;)

dostałam juz akt urodzenia, w sobote jedziemy cykac fotki i niedlugo do ambasady robić paszport .... :)

Kobity, moj to spi od 19 wiec nie mam co narzekac, ale moglby chociaz do 8 polezec, no a teraz niestety juz sie nie da...

Aluś tez juz siedzi sam, sam sie podnosi, i nawet kleczy :D haha smiesznie to wyglada :p

Jutro jedziemy sie wkoncu rozliczyc... a kolo czercwa pomysle nad paszportem...

Cześc laski!!!
Powiemn wam ze myśmy już też boxa w salonie obniżyli, bo Olivia próbuje wstawać i baliśmy się ze wypadnie. O łóżeczko narazie się nie boję, bo w nocy mała jak się obudzi to jeszcze nie probuje się dźwigać. Raczej leży i płacze lub gada do siebie. Czasem pól nocy śpi w naszym łożku, pośrodku więc też nie ma obawy że spadnie czy coś.
Moja mala codziennie chodzi spać o prawie jednakowej porze, czyli pomiędzy 19.30 a 20.00, choć ostatnio udaje nam się ją zabawiać ciut dłużej.
Jednak rano nie ma zmiłuj - pobudka codziennie pomiędzy 6.00 a 7.00. Wybieram się do pracy bezszelestnie, telefon z alarmem mam pod poduszką, alarm jest tylko na wibracje, ale to nic nie daje. Czasem się budzi wcześniej od budzika. Choć nie powiem - w weekendy mama bierze dziecię do wlasnego łożka i dziecię dosypia do 8.00, a mama razem z nim :-D

Iskierka przeczytalam ten artykul, brzmi straszaco , nie spotkalam nikogo kto by takie testy robil, ale wydedukowalam, ze skoro najwiecej glutenu ma pszenica to dla zdrowia i dobrej diety najlepiej przyzwyczajac dziecko do jedzenia chleba z maki wieloziarnistej :-)

Madzia gluta mozna juz od 5-6 miesiaca, ale przyzwyczajac, ale nie radzi sie podawania w codziennej diecie do 10 ms zycia, no ale kazdy i tak robi po swojemu. Wiadomo ,zalecenia szpecow :-)
No ja go podalam raczej jako ciekawostkę, bo sama też specjalnie jakoś nie ograniczam dziecku glutenu.... Zresztą powyżej 6 miesiąca to większośc, a może nawet wszystkie kaszki są z glutenem.
Co do jedzenia, to testujemy z mężem (raczej on testuje bo ja jestem wtedy w pracy) grysik na kozim mleku. Mala wsuwa łyżeczką aż miło:-D Słoiczki też wcina, bez różnicy z jakiej firmy. Ostatnio kupilam spaghetti i myslalam że miseczkę wyliże :-D:-D:-D

dzien dobry:-)

jak tam po nocce kobity??
u mnie moja jeszcze spi, ja pranko odwalilam i zupke malej gotuje

berni a jak przystojniak, pospal dzis dluzej?? Mowisz ze o 19 idzie spac, super, moja o 22:nerd: jest w lozku a czasem jeszcze sobie gada pol h

a co do jedzonka to moja prawie na wszystko buzie otwiera, jedynie nie trawi zupek w sloiczkach, jak je je to ja az dlawi

milego:-)

ewelina dzisiaj bylo tragicznie :) o 3.50 sie obudzil i bez placzy czy jeku zaczal trenowac wstawanie, tak mu sie spodobalo ze walczylam z nim i sama ze soba zeby nie zasnac do 4.40... wkoncu mu sie znudzilo i zasnal... ja o 7 wstalam i zbieralam sie do ksiegowej... wiec padam dzisiaj na twarz...

ale jestem zadowolona, wszystko sobie pozalatwialam i mam z glowy :)

hej ho

Ayni widac ze Azizi zadowolony:tak:fajnie sobie skacze i szczesliwy:tak:
Berni u nas tez ze spaniem nie za fajnie:baffled:Chyba przez te zeby ,do tego doszedl katar :baffled:

Co do glutenu to ja znam jedna dziewczynke ,no teraz to juz dzua jest ma chyba z 18 lat:tak:Wlasnie przez podawanie glutenu doszlo do jakichs chorób ,Nigdy sie w to nie wglebialam za bardzo ,w kazdym razie biedna jest:-( podobno w pl zaraz po urodzeniu robia na to testy.
Ja tez podaje gluten malej w kaszkach :tak:
no powiem wam ze ladnie wam te dzieciaczki jedza :tak: moja to nie za duzo je:baffled:
Michas jest taki smieszny ze szok:-D czasem jak cos powie to idzie sie zlac ze smiechu:tak:
dzis rano mowi do mnie; '' czy ja niby nie mówolem ze bede grzeczny :/ ? yyyyyy ups sory ale nie bede ":-D

reklama
U nas ewidentnie rośnie górna lewa jedynka :nerd:. Maja obudziła się po 1 w nocy, popłakała, dostała mleko i ją ululałam. Potem się obudziła koło 7, dostała kaszkę i ją przebrałam. Chyba się bawiła na stojąco w łóżeczku, bo ja przysnęłam do 8 rano :nerd:. Im starsza, tym wiadomo, więcej czasu jej poświęcam. Dzisiaj na przykład, jadłam śniadanie 2 godziny, bo co chwila coś.

Do góry