reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Wlasnie napisalam dlugiego posta i mi go wcielo :angry:

Yokasta zrobila sobie przerwe od netu bo hormony zaczely mi wariowac. Z radosci przechodzilam w smutek i strach...ehhh zdaje sobie sprawe,ze pozniej bedzie jeszcze gorzej :baffled:

Kallie i Mgd- ja bym sie z checia na kawke w waszym centrum wybrala , jezeli mnie przygarniecie! Jezeli sie po chamsku wpraszam- to mnie ochrzancie :-D

Ayni sie wakacjuje weekendowo i zazdroszcze jej jak nie wiem! Tez myslimy o tym,zeby sie wyrwac gdzies we dwojke na weekend i przegladam groupony i inne takie w poszukiwaniu niedrogiej inspiracji;-)

Iskierko- az mi sie cisnienie podnioslo na chwile jak przeczytalam,ze moze to juz to ! ajajaja ale emocje ;)

Jezeli chodzi o olejek bio-oil to uzywam go od poczatku ciazy, kupilam mieszkajac jeszcze w UK ( na problemy z przesuszona wowczas skora twarzy) Na razie zadnych rozstepow nie mam, ale pewnie wszystko jeszcze przede mna, dopiero wskoczylam w 23 tydzien. Nie jestem w 100% przekonana co do dzialania olejkow/kremow na rozstepy- ale wstosuje w razie czego:-D

komplet do obcinania paznokci mam z baby-dump, ale na dzien dzisiejszy to sie obawiam jak bedzie wygladala akcja pt" obcinanie"

a imie wybralismy niedawno - ARIANA. Zastanawiamy sie co do drugiego,ale nie jestesmy do konca pewni czy damy drugie.

reklama
Hej Yokasta, jak dla mnie wpraszaj się śmiało, więcej do przeplotkowania:D Podoba mi się Ariana i jakie oryginalne:tak: A co do hormonów to też ostatnio u siebie zauważyłam jakieś dziwne wybuchy i czepiam się mojego M o wszystko i o nic heh na szczęście na razie znosi cierpliwie:-D

Czesc dziewczyny. Melduje sie juz w domu. Wypakowalam ciuchy, wlozylam do pralki , M wyslalam po jakies jedzenie na wynos, bo w domu pustki i tak przegladam co napisalyscie. Troche wieczorem zerknelam na komorce o Iskierce i bylam ciekawa, czy sie juz rozpakowala przez noc :-)
Ja jestem mega wymeczona ale szczesliwa. Holandia przywitala nas deszczem a tak pomimo dzisiejszego poranka mielismy 2 w pelni sloneczne dni. Niby nie tak daleko od domu, ale wszedzie smaczne jedzenie , cokolwiek by sie nie zjadlo. Nie bralismy hotelowego sniadania, w okol same male knajpki croissainterie , nalesniki , buleczki. Pojedli, pozwiedzali. Wczoraj w nocy Hiszpanie nam spac nie dali, cala noc spiewali, szok!Zrobilismy troche zakupow, bo tanioszka, az sie patrzy. M wzial 2 pary butow, ja 1 baleriny, spodnice , bielizne , sliniaczki dla dziecka i termometr, ktory okazal sie byc polski. Polakow cala masa, jeju co krok ich slyszalam. Nie obylo sie bez romantycznych spacerkow, m kupil roze od przechadzajacego sie chloapaka z kwiatami. Tego nam bylo trzeba, taki weekend dziala jak lekarstwo na nude i znuzenie tym samym krajobrazem. No, ale jestesmy tu spowrotem :nerd:

Co do Bio-Oil to uwielbiam jego zapach, ktory jest prawie uzalezniajacy i co wazne, szybko sie wchlania i nie pozostawia plam. Niestety nie oszukujmy sie , zaden specyfik nawet VICHY nie ustrzeze nikogo przed rozstepami. Takze, jesli ktos ma tendencje to jedynie moze sobie nawilazac skore lagodzac swedzenie towarzyszace pojawianiu sie rozstepow, a po ciazy probowac jakiegos kremu na rozstepy/blizny , ale oczywiscie te tez magicznym sposobem nie znikna.

Ja do pazurkow nie bralam zadnego zestawu , bo przeciez nie bede dziecku urzadzac "manicure" co sugeruje nazwa. Zaopatrzylam sie w bezpieczne cazki. Ja z kolei slyszalam, ze lepiej uzywac cazek, bo pilowanie czy obcinanie moze rozdwoic delikatna plytke malucha. No, ale kazdy ma swoj rozum podobno nie ma uniwersalnej instrukcji do obslugi dziecka
:tak:

Madziula masz racje, szybko wyrosnie i beda lezec... ja kupilam moze ze dwie-trzy rzeczy z ubranek nowe a reszte na tzw. flomarkach zybalam:)
Ja mam generalnie malo kupnych rzeczy. Wiekszosc kupilam w sklepie po sasiedzku, tutaj lokalne kobitki oddaja ciuszki po dzieciach i wiekszosc jest bardzo malo uzywana, po 1 dziecku , niektore sztuki nowki z H&M , C&A bio-cotton , Ducky beu, GAP, Prenatal itd. Wiekszosc z nich widzialam jeszcze w sklepach internetowych, wiec generalnie po co przeplacac, skoro mam pod nosem prawie za darmo , niektore z metkami , nie bede miala jakos lepszego samopoczucia jesli za to samo przeplace 5 , albo 10 x drozej, skoro te sa prawie nowe , po co kupowac nowe , potencjalne smieci ? Niemowleta szybko wyrastaja z ubranek totez mysle, ze jak ktos ma mozliwosc skorzystac z ubranek z drugiej reki badz tez otrzymanych to nic tylko brac. Dziecku przeciez to wszystko jedno :-p ja tam kupuje ekonomicznie-ekologicznie , madra mama nie przeplaca :D

U was tez taka psia pogoda ?

Kallie do noska mam aspirator bo odradzono mi gruszke a termometr mam i elektroniczny i tradycyjny bezrtęciowy :):) termofor mam ten aluminiowy bo poprostu dostałam go za darmo wiec juz innego nie bede kupowała :)

Yokasta fajne imie bo mało spotykane:)

no właśnie czytałam opinie że już te stare gruszki były sto razy lepsze niż te co teraz robią, no ale zobaczymy. Mój M już został poinformowany co to jest i jak wygląda w razie wu jak mu powiem jedz i kup to będzie wiedział hehe
Ayni super ze Ci się weekend udał, mi też by się coś takiego przydał ale na razie nic z tego yhh No i pogoda wam dopisała bo tutaj to ciągle pada, mam już dosyć normalnie jak w areszcie domowym;/

Ja mam gruszkę... ale jeszcze jej nie używałam, bo nie wiem kiedy trzeba to robić. Czy jak dziecko ma mega katar, czy nie wiem... profilaktycznie? Maja normalnie oddycha, więc myślę, że jej nic w nosku nie zalega. Co do obcinania paznokci, to mi pielęgniarki mówiły, że dopiero od 3 m-ca życia dziecka. Póki co mała ma bardzo miękkie i wrażliwe paznokcie, które same się skracają, bo się tak jakby rolują. Powiedziały mi, że jak zaczną być twardsze, to lepiej piłować, bo to co jest odrostem, jest jeszcze połączone błonką z opuszkami.

Ayni a jak myślisz co jest w zestawie manicure?? cążki miedzy innymi ;)

każdy ma swoje zdanie co do obcinania paznokci heheh pozyjemy , zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, w kazdym badz razie ja mam pilnik, ciążki i nozyczki :) może nie bede odrazu uzywać ale niech sobie sa ;)

Astrid no mnie sie wydaje ze chyba dopiero jak ma katarek to sie uzywa gruszke ;)

Astrid mi mowily to samo :tak: a co do noska, to ja po kazdej kapieli czyszcze nosek, zeby nic tam nie zalegalo i za kazdym razem cos wyciagne co siedzi gleboko :-D:-D a jak byl bardzo malutki to co 3-4 dni czyscilam

Astrid mi mowily to samo :tak: a co do noska, to ja po kazdej kapieli czyszcze nosek, zeby nic tam nie zalegalo i za kazdym razem cos wyciagne co siedzi gleboko :-D:-D a jak byl bardzo malutki to co 3-4 dni czyscilam

Gdzieś czytałam, że można też nasączoną wodą szpatułką (tą specjalną z ogranicznikiem) czyścić...:szok:.

reklama
tym patyczkiem nie mozna ani w nosku ani w uszku, bo mozna w nosku uszkodzic blone sluzowa, a w uszku upychac sie bedzie woskowine do srodka..

Do góry