reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Moja w święta dostałą do polizania ptasie mleczko...prawie mi wyrwała z ręki i chciała całe wpakować do buzi :baffled:. Mi w cb mówili, żeby spróbować małej dawać wafelki ryzowe ewentualnie sucharki po kawałku. W sumie mała ma skończone (dziś!) 7 miesięcy, to widziałam, że dla takich są herbatniczki. Pójdę później do sklepu do obczaję :cool2:. Na razie mam chleb z Polski. Jak będzie głodna, to coś tam jej przemycę.

Ayni:* nie bądź nie w sosie, bądź w sosie, jakimś pyszniutkim, coby się humor poprawił.

reklama
Moj Tymcio tez tak wszystko wcinal i trzasl sie by mu dac to co my jemy a teraz ,zje kawalatek buleczki i krzyczy starczy.Wogole to ciezko u nas z jedzeniem.Juz nie wiem co wymyslac i co gotowac zeby bylo dobrze dla wszystkich
SENCILLA super sprawa z tymi zajeciami muzycznymi ,ja kiedys szukalam czegos takiego dla Tymka .Szkoda ze tak daleko:-(

Ja to napewno kupie jakis fotelik, ktory bedzie sie rozkladal do lezenia, ze wzgledu na to, ze moja juz ledwo sie miesci w tym malym, a wiadomo, ze te dla wiekszych dzieci sa raczej dla siedzacych samodzielnie.
Dlatego lepiej jej bedzie choc troche lezec.
Tak mysle nad Romerem. Chyba bedzie dobry wybor.
MamoZ&M witamy:-) Dawno Cie tu nie bylo. Jak samopoczucie w Nowym Roku? :happy2:
Ja tez bym sie bala dawac Emce chlebek. Ale skoro mowicie, ze nic sie nie powinno stac to tez pozniej sprobuje.
Justyna Emka miala usg bo powiedzialam, ze jak bylam mala to mialam problem. Pani z cb dala kartke do HA, a on skierowanie. Takie zwykle badanie to niewiem jak wyglada.

Ja to napewno kupie jakis fotelik, ktory bedzie sie rozkladal do lezenia, ze wzgledu na to, ze moja juz ledwo sie miesci w tym malym, a wiadomo, ze te dla wiekszych dzieci sa raczej dla siedzacych samodzielnie.
Dlatego lepiej jej bedzie choc troche lezec.
Tak mysle nad Romerem. Chyba bedzie dobry wybor.
MamoZ&M witamy:-) Dawno Cie tu nie bylo. Jak samopoczucie w Nowym Roku? :happy2:
Ja tez bym sie bala dawac Emce chlebek. Ale skoro mowicie, ze nic sie nie powinno stac to tez pozniej sprobuje.
Justyna Emka miala usg bo powiedzialam, ze jak bylam mala to mialam problem. Pani z cb dala kartke do HA, a on skierowanie. Takie zwykle badanie to niewiem jak wyglada.
U mnie było tak samo, ponieważ mąż ma problemy z biodram, odziedziczone po swoim ojcu. Teść ma jedną endoprotezę i na drugą czeka w kolejce.

Milka a dziękuję u mnie w miarę ok.Skończyłam już pracę i dziś pierwszy dzień vrij.Było pożegnanie ZM w żłobku...wszyscy płakali ...Teraz szykujemy sie do wyjazdu do Pl,mamy już foteli i campingbedjes ,jeszcze tylko walizki nowe by się przydały.Myślimy jak się z tym wszystkim zapakować :szok: Może za tydzien wyruszymy.

Jeśli chodzi chleb to ja nie bałam się tak bardzo o zakrztusznie tylo o reakcję na gluten,niby dostawały wcześniej kaszki z glutenem ale jeszcze chleb to tego..kumulacja mogła wywołać jakieś reakcje.
Nigdy nic im nie było ale teraz ta choroba Zuzi nie daje mi spokoju i wykluczam jej z diety różne składniki i patrzę czy zniknie jej wysypka.Napewno nie jest to mleko.Teraz jest na diecie bezglutenowej.Kupiłam chleb bezglutenowy i wcina,zobaczymy co będzie.Jutro idę z nią do HA żeby dała nam więcej maści na vakantie a w PL i tak pójdę z nią prywatnie na testy.
Jeśli chodzi o jedzonko dla alergików to polecam kaszkę nazywa się QUINOA ,smaczna i zdrowa ,do zupek często daję,ZM ją uwielbiają i ja też !
Info do poczytania
Quinoa - pokarm Inków, Azteków i... Europejczyków? Czym jest, jak ją przyrządzić? - Biokurier portal o żywności BIO EKO i produktach ekologicznych

Ostatnia edycja:
helo halo

ulalala aleście nasmarowały..
laru zdecydowanie dzisiejszy rekord jest Twój :D:D

Iskierka dziękuje Ci za porady ale ja raczej dla własnego spokoju psychicznego wole poczekać do 6 miesiaca.... boje sie jeszcze dawac obiadki z mieskiem i szynka.... hehe

jeśli mowa o fotelikach to ja też stoję przed takim wyborem... bo po ziemie to już guzik bedzie z tego maxi cosi do 9kg :) nie mam jeszcze pojecia co wybiore chodz zawsze raczej stawiałam maxi cosi na piedestale... ale przemyśle inne oferty :):)

Mamo Z&M to widze że u was sie sporo dzieje... takie zmiany :):) powiem ci ze ja tez juz w tym złobku tak sie zżyłamm i ogole :)

ja ostatnio dawałam Martynce ciasteczka moczone w mleczku i jak tylko dostał jej sie kawałek nie rozpuszczony to zaraz był wypluty a raz własnei miała odruch wymiotny ... ale teraz juz wiem czemu.... któraś ( wybaczcie że nie pamietam) napisała własnie ze jak dziecko nie chce połknąć.....

Laru cóz ja moge dodać od siebie.... nie musisz czuć sie winna ze jestes anty do rodziny.... pamietaj... nic na siłe !! najwazniejsza jestes ty, dzidzia i was spokoj....jesli nie masz najmniejszej ochoty to tego nie ukrywaj bo bedziesz tylko sie meczyc....
co do rodzinki... to sa przypadku na porządku dziennym... juz wiele takich historii slyszałam.. straszne.., rozumiem ze polak polakowi wilkiem ale w rodzinie ehhhh nie miło...
my tez kiedys mielismy tygodniowki i bylo ciezko sie przesiasc na miesieczne , ale uwazam ze przy miesiecznych wypłatach ma sie wieksza kontrola nad wydatkami:) poza tym czlowiek sie przyzwyczaja i z czasem nie odczuwa roznicy :)

ja oczywiscie dzisiaj muaiałam jechac do pracy pociagiem i jak to zwykle bywa akurat kiedy ja jechałam byly mega opoznienia.. porazka... do 30 minut.....szczescie ze zimno nie bylo.... ahh jutro miałam miec wolne ale ide jednak do pracy a juz plany sobie zrobilam..... mialam isc w koncu do fryzjera hehehe

reklama
Laur... wiesz że ze sporą częścią rodziny najlepiej wychodzi się na zdjęciach :)
Mamo Z&M heh jakbym siebie widziała pakującą się do auta... musiałabym tira chyba mieć (;

A ja właśnie obliczam ile będę dopłacać do gastoudersów mniej więcej i jestem przerażona:no:

O i w ogóle na wizycie mi położna powiedziała że Mała niby już główką w dół... a ja ją inaczej czuje ale cóż:-D
I kolejne 2 kg na plusie.
I ja od jutra wracam do normalnego trybu pracy... i tak do 15 lutego.

Do góry