reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Czesc laru28 poprosze ciasto i kawke na wkupne:-D Ja tez troche juz zdziczalam. Potem mozesz dac dziecko do zlobka.
MamoZ&M holendrzy nie potrafia jezdzic. Juz sie sama kilka razy przekonalam na wlasnej skorze. Trzeba miec oczy dookola glowy:tak: Ja nawet jak mam pierwszenstwo to sie boje jechac bo mi tez kilka razy ktos wyjechal i jeszcze lapami machal:baffled:

wiesz co, nie wiem jak sie na to zapatrujesz, ale mozesz oddac maluszka do zlobka i dostac dofinansowanie (ale to zalezy od waszych dochodow). ewentualnie zawolac sobie jakas nianie, albo poprosic kogos z rodzinki zeby przyjechali :) no musicie sobie wszystko sami przekalkulowac..

a widzialam, ze szukasz spodni 38/40 ciazowych. tylko rozszerzanych u dolu. a bylas w H&M? ja mam stamtad spodnie ciazowe i jedna pare mam rozszerzana, wiec mysle, ze moze tam jeszcze poszukaj cos, moze sie jakas taka para trafi?

nie ta wiadomosc nie ode mnie. mi tez szkoda bylo malucha oddawac, i w dalszym ciagu jest w domu :tak: narazie sie wymieniamy z tatusiem, on wraca z pracy ja wychodze:-) a od lutego przyjada moi rodzice, to juz nie bedziemy sie musieli martwic o opieke.. rozmiar przewaznie ma sie taki sam jak sie nosilo przed. ale lepiej idz do jakiegos sklepu i przymierz jedna pare to bedziesz juz na 100% wiedziala :tak:

Berni matko dobrze ze bez Alusia!!!!! jakby sie debil nie zatrzymal i wjechal by w was?????/:szok: masakra:dry: moj M. zawsze przepuszcza wszystkich stojacych na pasach, czasami gdzies sie spieszymy mocno, a ten i tak staje :nerd: co sie nawkurzam to moje, ale on twierdzi ze tak trzeba, no to ok, ja i tak nie mam nic do gadania bo prawka ni mom :-D ale chce zrobic. w koncu:-D zastanawiam sie czy tu zrobic czy do pl jechac:confused:

hej
laru witaj:-).Ja mam spodnie ciazowe do opchniecia z h&m ale zwezane i maja wytarte kolana:confused:
Ja jezdzac tu ma oczy wokol glowy, juz kilka razy jakis pajac rozmawiajacy przez tel wyjechal mi z podporzadkowanej i nawet reka nie machnal. A teraz jezdzac z dzieciakami to dopiero uwazam.
A mi dzis dzionek minal szybciutko, spanko, zakupy, kawusia i farbowanie wloskow kolezance terza zrobilam mazowi obiadek i wkoncu wolne:-)
Ayni no no to koledze sie podroslo:-)
Berni kobieto uwazaj na pasach:tak:

laru28 ja czasem mam ten sam problem, ze mi noga w rurkach nie wlazi:-D czasami takie fajne spodnie a ja nie moge ich miec :no::wściekła/y: ja mam 2 pary 38/40................ale ich nie sprzedaje, bo jeszcze sie przydadza :-D

Witam dziewczyny. Dziękuję wam wszystkim za wsparcie, aż przykro mowic, ale okazalo się ...niepotrzebe. Przynajmniej na razie. Ale po kolei. Wczoraj rano, jak bylam na zakupach ktos zadzwonil do mnie z zastrzeżonego. Niestety nie zdążylam odebrać i d**a blada, bo nie ma jak oddzwonić. Cały dzien jak zresztą zwykle mialam zajęty - zakupy, Olivia, sprzatanie. Wieczorem kolo 17.30 włączam lapka, zaglądam na pocztę a tam wiadomość z uitzendbureau ze do mnie dzwonili i ze proszą o szybki kontakt bo aplikowalam i musze afspraak zrobić na jutro (czyli dziś) na 14.00. No to ja za telefon, ale tam się juz sekretarka włącza. No to myślę - zadzwonię zaraz z rana kolo 9.00 bo wczesniej to chyba zamknięte będzie.
Całą noc się nastaiwam na rozmowe, na spotkanie itp. Dzwonię kilka minut po 9.00 a panienka do mnie z tekstem, że trzeba bylo oddzwonić wczoraj, bo dziś juz za pozno bla, bla, bla, nie ma więcej miejsc koniec kropka, prosze sie zarejstrowac na naszej stronie i czekac na oferty pracy.
Tak się wkur***** ze zapomnialam panienke poinformowac, ze rejestrowalam sie tam w styczniu i pewnie moje dane jeszcze u nich są....
Co ja mam kurna przy tym lapku siedzieć 24h/7/365???? Przecież to że szukam pracy to nie znaczy ze mam być udu**** przed kompem. Z drugiej strony jakby nie zadzwonila z zastrzezonego to wiedzialabym gdzie oddzwonić....
Całe rano mialam strute, sprawdzialm zaraz meila czy nie bylo odpowiedzi z innych biur i poszlam na spacer z małą bo strasznie marudna byla i spac nam nie chciala.
Wracam po godzinie, włączam lapka, wchodzę na stronę z ogloszeniami opracy i co widzę? dziś świeżo dodane ogloszenie o prace na to samo stanowisko, przez to samo biuro:angry::angry::angry::angry:
Poslalam aplikacje jeszcze raz, ale juz nie wierzę że zadzwonią
Cholerka, wkrecili mnie w ten kartowy zwyczaj i teraz musze kartki zamawiac dla tych sasiadow co nam wrzucili. :confused:
Ayni, nie musisz. Jak powrzucasz w tymn roku, to za rok sytuacja sie powtorzy. jak nie wrzucisz to dzadzą ci spokoj :-D
Dziewczyny powiedzcie mi wszystkie po holendersku smigacie????
Bo poczytalam kilka tematow i w kompleksy popadlam... wogle to chyba przez pogode tak mi jakos depresyjnie..........
Witaj. Nie, wszystkie nie śmigamy. Ja sie dopiero uczę. Ale owszem kilka z nas to juz perfect:tak:
Szukam spodni i chyba od Ciebie wiad. na priw dostalam. Musze jednak znac rozmiary(bo ja jestem takie male cos, co sie teraz coraz okraglejsze robi:baffled:). Bylam w h&m, c&a, prenatalu ale tutaj z ciuchami jest kiepsko u mnie. Wybieramy sie do Almere w przyszlym tygodniu a tam sa duuuze sklepy z ubraniami i wozkami..... w koncu bedziemy mogli poogladac, podotykac no i ceny poznac...
Szukalam czegos na allegro ale opinie sa przerozne no i ceny tez. A zastanawiamy sie nad gondla do samochodu bo bedziemy z 2mies. bobaskiem 1600km jechac a w foteliku to za dlugo.
Ja też mialam dylemat odnośnie spodni i dla mnie wybawieniem okazaly się ogrodniczki z BabyWaltz. Oczywiscie musialam skrócić, bo ja mam jak to mówią "105 cm w kapeluszu i na szpilkach":-D:-D:-D

reklama
Iskierka no to klops :baffled: bezczelni ci ludzie.. odmawia osobie zainteresowanej, a za chwile wystawia ogloszenie :baffled: no ja bym tam zaraz oddzwonila znowu i powiedziala ze babka mnie oklamala. Ciekawe co by wtedy powiedziala?????? Nie lubie takiego sciemniania :no: ale najgorsze jest chyba... "zadzwonimy do pani jutro" a d.... bo nie dzwonia. niech odrazu mowia NIE MAMY PRACY i gitara gra. A nie, czlowiek sie nastawia, bo moze do pracy pojdzie, a tu zonk.
No ale moze jeszcze sie cos znajdzie! Teraz swieta ida, to pewnie beda szukac ludzi..

Do góry