reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Naya ja znam pare miejsc w Ams gdzie można szukać dobrze płatnej pracy np w TomTom itd ale skoro nie czujesz sie pewnie prowadząc tu ciążę to zrozumiałe że chcesz jechać do kraju. Wspracie mamy, siostry przyjaciółki w ciąży jest też ważne. Ja tego nie miałam ale za to uniklelam lazenia po lekarzach. Po prostu nie znosze niepotrzebnego stresu ;) życzę szybkiego połączenia rodzinki.

Agss u mnie w Kinderboderij to nawet nie pracują normalni pracownicy tylko wolontariusze... teraz wszedzie szukają wolontariuszy żeby ludziom nie płacić Lol.

reklama
No teraz to z pracą to i tak mogłoby być ciężko z wiadomych względów ;)
Ale chodzi o to,że ja też średnio to znoszę.Z kibelkiem jestem zaręczona, brzuch ciągle boli.Na wizycie u lekarza w Pl powiedzieli,że jak nie zacznę jeść to kroplówkami mnie naszprycują :-D No i nie był zachwycony moimi długimi podróżami :sorry:
Poza tym od września chciałam się zapisać do szkoły w Pl (na higienistkę stomatologiczną) i jakoś to wszystko sobie ogarnąć(śmieją się,że wyczuwam co mnie czeka i na weekendy chcę od dziecka odpocząć :-D)

Ayni a czy nie uwazasz ze przedluzanie rzes bez kursu jest conajmniej nieopdpowiedzialne i niebezpieczne :eek: przeciez tam jest klej, ktory jesli nalozony bedzie w nieodpowiedni sposob moze dostac sie do oka, skleic powieke.. :szok: masakra :baffled:

Naya witam na forum :tak:

A ja teraz ogladam SERETY CHIRURGII i lekarz sie wypowiadal o znieczuleniu w kregoslup (ZZO) i to znieczulenie moze miec mase powiklan, a konsekwencja moze byc takze smierc :szok: no to sie ciesze, ze nie bralam tego znieczulenia, nie bylo zle :-)

Cześć dziewczyny,jak miło że za mną tęskniłyście... :baffled:
Witajcie nowe forumki,dobrze,że jesteście...przynajmniej jest co czytać w wolnej chwili.
Pisać mi się niechce...ciąg dalszy depresji...:-(
Buziaki dla Was!!!

witam nowe forumowiczki i gratuluje fasolek:tak:
Agss dobrze ze juz brzusio nie boli i mala sie rusza:tak: ja pewnie tez bym dzwonila dopiero jutro..
Hague moja siostra ma zrobiony ten kursna rzesy i jeszcze rok temu robila wszystkim do okola :tak:Ale teraz niektóre dziewczyny podpatrzyly i robia sobie same..Fajna rzecz ale ja nie mam cierpliwosci ani do pazurków ani do rzes :no::sorry:
Astrid pieknie wygladasz z coreczka:tak: mlodziutka kobitka z ciebie:tak:

Nie nie uważam że to nie odpowialne bo nie jestem niezrownowazona żeby mamie wlać klej do oka ;) Nic jej się nie skleilo za to szybko odpadly.
Nikomu innemu przedłużać nie chciałam więc po co mi kurs?

:cool:

Można sobie porobić w Pl różne " profesionalne kursy", i nadal wlać komuś klej do oka, spalić włosy podczas farbowania czy zniszczyć paznokcie robiąc manicure. To kwestia umiejętności uczenia się i wprawy w rękach a nie jakiegoś tam kursu. Ale powodzenia w Twojej karierze przedluzaczki rzes? Obys nikomu kleju do oka nie wlala ;) ja na wszelki wypadek bedw omijać Twój salonik z daleka bo mi z tej antypatii do mojej osoby napewno bys mi wlala ;) haha taki zarcik :* nie denerwuj sie i tak nie masakruj ;)

Kasiu juz mialam o Ciebie pytać dawno Cię nie bylo!

Karola kiedy jedziecie?

Dobranocka padam z nóg...

Ostatnia edycja:
Karola ja kiedys ogladalam program, nie wiem chyba na tvnstyle, albo na jakims innym kanale, jak jedna dziewczyna poszla do SALONU zrobic permanentny brwi i przedluzanie rzes... i wyladowala w szpitalu, bo dziewczyna ktora tam pracowala nie miala kursu :szok: oko bylo cale sklejone, skonczylo sie operacja i dluuuuga rekonwalescencja....
to samo jest z paznokciami. isc do kogos na paznokcie, kto kursu nie ma... szok, przeciez sie mozna u takiej osoby w NAJLEPSZYM wypadku grzybicy nabawic.. Na kursach sie ucza jakie sa choroby paznokci, kiedy mozna robic paznokcie, a kiedy nie, jak sterylizowac narzedzia itd. No ja nie wiem.. A przy rzesach? skad mozna wiedziec ile tego kleju nalozyc, zeby sie powieka nie skleila? przeciez taki klej wysycha w 3-5 sekund, wiec to jest chwila moment i po oku :baffled: podziwiam takich ludzi, ktorzy rzucaja sie na taka gleboka wode :-D po cos przeciez te kursy sa, a jak komus szkoda pieniedzy na nauke, to niech lepiej sie za to nie zabiera, bo i tak korzysci zadnych z tego nie bedzie, fama sie niesie szybko. :happy:

Ayni to prawda, ale kursy to nie tylko praktyka, a takze teoria, podstawowe zasady higieny i bezpieczenstwa (oka, czy paznokcia, LOL :D).

Ostatnia edycja:
reklama
Zgadzam się nikt przecież nie chciałby dostać grzybka od kosmetyczki czy weszek od fryzjerki tyle że ja nie miałam pragnienia wykonywania takiej pracy na klientach. Po prostu byłam w pl miałam za dużo kasy i byłam ciekawa ;) i zostaly mi po tym woreczki z rzesami :D ja się nie nadaje do takich robotek recznych. Zdecydowanie lepiej idzie mi natomiast farbowanie maminych włosów. Takie domowe oczywiście. Wiekszy kaliber.

Do góry