reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Naya ja znam pare miejsc w Ams gdzie można szukać dobrze płatnej pracy np w TomTom itd ale skoro nie czujesz sie pewnie prowadząc tu ciążę to zrozumiałe że chcesz jechać do kraju. Wspracie mamy, siostry przyjaciółki w ciąży jest też ważne. Ja tego nie miałam ale za to uniklelam lazenia po lekarzach. Po prostu nie znosze niepotrzebnego stresu ;) życzę szybkiego połączenia rodzinki.

Agss u mnie w Kinderboderij to nawet nie pracują normalni pracownicy tylko wolontariusze... teraz wszedzie szukają wolontariuszy żeby ludziom nie płacić Lol.

reklama
No teraz to z pracą to i tak mogłoby być ciężko z wiadomych względów ;)
Ale chodzi o to,że ja też średnio to znoszę.Z kibelkiem jestem zaręczona, brzuch ciągle boli.Na wizycie u lekarza w Pl powiedzieli,że jak nie zacznę jeść to kroplówkami mnie naszprycują :-D No i nie był zachwycony moimi długimi podróżami :sorry:
Poza tym od września chciałam się zapisać do szkoły w Pl (na higienistkę stomatologiczną) i jakoś to wszystko sobie ogarnąć(śmieją się,że wyczuwam co mnie czeka i na weekendy chcę od dziecka odpocząć :-D)

Ayni a czy nie uwazasz ze przedluzanie rzes bez kursu jest conajmniej nieopdpowiedzialne i niebezpieczne :eek: przeciez tam jest klej, ktory jesli nalozony bedzie w nieodpowiedni sposob moze dostac sie do oka, skleic powieke.. :szok: masakra :baffled:

Naya witam na forum :tak:

A ja teraz ogladam SERETY CHIRURGII i lekarz sie wypowiadal o znieczuleniu w kregoslup (ZZO) i to znieczulenie moze miec mase powiklan, a konsekwencja moze byc takze smierc :szok: no to sie ciesze, ze nie bralam tego znieczulenia, nie bylo zle :-)

Cześć dziewczyny,jak miło że za mną tęskniłyście... :baffled:
Witajcie nowe forumki,dobrze,że jesteście...przynajmniej jest co czytać w wolnej chwili.
Pisać mi się niechce...ciąg dalszy depresji...:-(
Buziaki dla Was!!!

witam nowe forumowiczki i gratuluje fasolek:tak:
Agss dobrze ze juz brzusio nie boli i mala sie rusza:tak: ja pewnie tez bym dzwonila dopiero jutro..
Hague moja siostra ma zrobiony ten kursna rzesy i jeszcze rok temu robila wszystkim do okola :tak:Ale teraz niektóre dziewczyny podpatrzyly i robia sobie same..Fajna rzecz ale ja nie mam cierpliwosci ani do pazurków ani do rzes :no::sorry:
Astrid pieknie wygladasz z coreczka:tak: mlodziutka kobitka z ciebie:tak:

Nie nie uważam że to nie odpowialne bo nie jestem niezrownowazona żeby mamie wlać klej do oka ;) Nic jej się nie skleilo za to szybko odpadly.
Nikomu innemu przedłużać nie chciałam więc po co mi kurs?

:cool:

Można sobie porobić w Pl różne " profesionalne kursy", i nadal wlać komuś klej do oka, spalić włosy podczas farbowania czy zniszczyć paznokcie robiąc manicure. To kwestia umiejętności uczenia się i wprawy w rękach a nie jakiegoś tam kursu. Ale powodzenia w Twojej karierze przedluzaczki rzes? Obys nikomu kleju do oka nie wlala ;) ja na wszelki wypadek bedw omijać Twój salonik z daleka bo mi z tej antypatii do mojej osoby napewno bys mi wlala ;) haha taki zarcik :* nie denerwuj sie i tak nie masakruj ;)

Kasiu juz mialam o Ciebie pytać dawno Cię nie bylo!

Karola kiedy jedziecie?

Dobranocka padam z nóg...

Ostatnia edycja:
Karola ja kiedys ogladalam program, nie wiem chyba na tvnstyle, albo na jakims innym kanale, jak jedna dziewczyna poszla do SALONU zrobic permanentny brwi i przedluzanie rzes... i wyladowala w szpitalu, bo dziewczyna ktora tam pracowala nie miala kursu :szok: oko bylo cale sklejone, skonczylo sie operacja i dluuuuga rekonwalescencja....
to samo jest z paznokciami. isc do kogos na paznokcie, kto kursu nie ma... szok, przeciez sie mozna u takiej osoby w NAJLEPSZYM wypadku grzybicy nabawic.. Na kursach sie ucza jakie sa choroby paznokci, kiedy mozna robic paznokcie, a kiedy nie, jak sterylizowac narzedzia itd. No ja nie wiem.. A przy rzesach? skad mozna wiedziec ile tego kleju nalozyc, zeby sie powieka nie skleila? przeciez taki klej wysycha w 3-5 sekund, wiec to jest chwila moment i po oku :baffled: podziwiam takich ludzi, ktorzy rzucaja sie na taka gleboka wode :-D po cos przeciez te kursy sa, a jak komus szkoda pieniedzy na nauke, to niech lepiej sie za to nie zabiera, bo i tak korzysci zadnych z tego nie bedzie, fama sie niesie szybko. :happy:

Ayni to prawda, ale kursy to nie tylko praktyka, a takze teoria, podstawowe zasady higieny i bezpieczenstwa (oka, czy paznokcia, LOL :D).

Ostatnia edycja:
reklama
Zgadzam się nikt przecież nie chciałby dostać grzybka od kosmetyczki czy weszek od fryzjerki tyle że ja nie miałam pragnienia wykonywania takiej pracy na klientach. Po prostu byłam w pl miałam za dużo kasy i byłam ciekawa ;) i zostaly mi po tym woreczki z rzesami :D ja się nie nadaje do takich robotek recznych. Zdecydowanie lepiej idzie mi natomiast farbowanie maminych włosów. Takie domowe oczywiście. Wiekszy kaliber.

Do góry