reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

bryyyy

ależeście nastukały moje drogie, dobrze że połowe w pracy nadrobiłam....

Witam nową forumowiczkę Mariel..

Astrid ty jak coś palniesz... to ja to chyba emerytka...

Ayni ale mnie rozbawiłaś tą historią z kupą hahahaha

juz nie wiem co miałam wiecej napisać.....

zamówiłam w końcu lampe do kuchni... juz nie miałam nadziei na znalezie a tu prosze.... tylko choinka została hahaha

no to jak wszystkie o szkole to i ja sie dorzucę..... mam ekonomik i pomaturalną informatyczną:) teraz z biegiem czasu ciesze sie ze nie poszłam na studia....

reklama
Heyyy.Pokręcę się trochę w Waszym wątku a bynajmniej zostawię ślad :)

Obecnie jeszcze przebywam w Amsterdamie ale z racji wyboru-przed świętami wracam do Pl.
Póki co jak kołek sama siedzę w domu i całymi dniami nie ma do kogo gęby otworzyć.A i ziewanie do samej siebie już mnie wykańcza :-D
Nie wiem czy u Was tak samo,ale mi ten deszcz już totalnie dał się we znaki. brrrrr
3majcie się ciepło!

Berni o to prawie jak ja bo ja w styczniu będę mieć 22:-D
Astrid ale ładnie razem wyglądacie (;
Miriel witaj! Mnie też poród w Holandii czeka... trochę wcześniej niż Ciebie ^^ I mnie w przerażałby tak samo jakby to było w Polsce...

I wy tu tak o szkołach... ja tutaj skończyłam dierenverzorging:-D Zaszalałam... teraz pluję sobie w brodę że trzeba było robić verzorging ale nie dieren tylko hm mensen ^^

A mnie dzisiaj straszny ból brzucha chwycił... i trzyma dalej jak do jutra nie przejdzie to chyba będę dzwonić do położnej... Teraz leżę i czekam aż Mała da o sobie znać bo zazwyczaj pod wieczór póka i narazie nic...
Zaraz zacznę schizować -.-"

Berni o to prawie jak ja bo ja w styczniu będę mieć 22:-D
Astrid ale ładnie razem wyglądacie (;
Miriel witaj! Mnie też poród w Holandii czeka... trochę wcześniej niż Ciebie ^^ I mnie w przerażałby tak samo jakby to było w Polsce...

I wy tu tak o szkołach... ja tutaj skończyłam dierenverzorging:-D Zaszalałam... teraz pluję sobie w brodę że trzeba było robić verzorging ale nie dieren tylko hm mensen ^^

A mnie dzisiaj straszny ból brzucha chwycił... i trzyma dalej jak do jutra nie przejdzie to chyba będę dzwonić do położnej... Teraz leżę i czekam aż Mała da o sobie znać bo zazwyczaj pod wieczór póka i narazie nic...
Zaraz zacznę schizować -.-"
Może lepiej zadzwoń do położnej :confused:
A o co chodzi w dierenverzorging:confused: Co Ty z tymi zwerzakami robisz:confused:
Piszę jedną ręką, bo mała mnie zjada ;-)

Milka ja to jakies 2 lata temu kupilam sobie ten zestaw do rzes i sama nie wiem po co, bo zalega mi teraz w szafie juz nawet ostatnio mialam wyrzucic :-) mama byla moim krolikiem eksperymentalnym i cos tam jej zrobilam, ale cholera ale to zmudna robota, trzeba miec cierpliwosc. Ja mysle, ze polskie fryzjerki to maja duze wziecie.. Ja mialam taka fajna dziewczyne w Schiedam, super wlosy robila, farby profesjonalne z Polski i przedluzala tez wlosy, zawsze miala mase klientow i kasa zawsze do kieszeni leci ;-) Jak bylam mala to powiedzialam mamie, ze chcialabym zostac fryzjerka, a moja mama mi powiedziala, ze lepiej nie, bo fryzjerki malo zarabiaja :confused: poki co wszystkie ktore znam maja rece pelne roboty.

Naya i Mirell witajcie ;) Mirell ja tez bylam przerazona i spanikowana, urodzilam tu bez znieczulenia i mam swietne wspomnienia z porodu, bylo super. Ze znieczuleniem to juz w ogole pikus musi byc .. W szpitalach co jakis czas organizuja takie spotkania informacyjne gdzie obsluga omawia zagadnienia zwiazane ze znieczuleniem,karmieniem, przebiegiem porodu itd. A gdzie chcesz rodzic?
Naya, widze, ze sie juz nie mozesz doczekac :-) w jakiej dzielnicy Amsterdamu urzedujesz?

Astrid myślisz że powinnam? Bo w sumie nie wiem... Ogólnie boli mnie jak się ruszam jak leżę i siedzę to nic... i teraz straszny nie jest, rano był, myślę że to po tym jak rano się śpieszyłam na busa...
A ze zwierzętami... cóż opieka. Mogę pracować w stadsboerderij. Albo w zoo. Czy coś w te kolcki. Czyli jednym słowem szanse na prace w zawodzie marne.

reklama
Co do fryzjerów to racja. Ja poszukiwałam polskiej fryzjerki to najbliżej w Zaandam kobitka się odezwała (15 km) i znajoma która mieszka 's-Gravenzande (?) pracuje razem z fryzjerką ale znowu taaaki kawał się tłuc.Aż suma sumarum jechałam do Pl i zrobiłam u swojej tak jak lubię :)
Ojć tak,aż suwak zrobiłam hehe tak się doczekać nie mogę.Za bardzo się "zniechęciłam" no i z racji tego,że jednak w Pl czuję się bezpieczniejsza(moja pierwsza ciąża i ciągle coś boli,a ja panikuję) postanowiłam wrócić.
Ja buszuję po Slotermeer niedaleko stacji Sloterdijk.

Do góry