reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

MamoZ&M ja tez staralam sie o testy alergiczne, ale HA powiedziala mi ze nie ma sensu bo u tak malych dzieci te testy sa niemiarodajne. Po czym po chwili rzekla, ze jak sie sytuacja nie zmieni, to mam wrocic, i mnie na te testy wysle jak bede bardzo chciala :sorry2: to juz sama nie wiem, czy miarodajne u niemowlakow, czy nie. Zawsze mozesz sprobowac, powiedz ze ta wysypka utrudnia zycie nie tylko malej ale i Tobie i poprostu nie wiesz od czego to jest, wiec nie wiesz jak jej pomoc, a dziecko sie strasznie meczy.. moze sie zlituje.

reklama
Dziewczyny jak dlugo moze stac taka zrobiona herbatka z granulek? Mam na mysli Hipp itp.Troszke sie martwie bo slyszalam, ze dzieci karmione mm powinny wiecej pic innych plynow, a moja corcia niechce:confused:
Ja staram się wylewać po max 12h. A co do picia - moja Olivia to czasem wypije a czasem wypuszcza kącikami ust. Ostatnio nawet wolala sok jabłkowy zamiast herbatki.
Pare dni temu moj moz zrobil cos pysznego na obiad. Dam wam przepis:-)
  • duze ziemniaki , umyc, polac oliwa z oliwek i posolic- na ok1h do piekarnika 220stopni
  • zrobil sos beszamelowy tzn maslo+maka+mleko+ przyprawy, do tego wczesniej ugotowal brokulke, podsmazyl boczus, pokroil szczypiorek, starl ser i to wszystko wrzucil do sosu, wymieszal
  • piers z kurczaka podsmazyl na patelni
  • salatka: miesko z krewetek ugotowac, wrzucic do miski,dodac majonez+kolendra pokrojona+sambal+przyprawy do smaku=wymieszac.
Upieczony ziemniaczek rozkroic, polac sosem beszamelowym, na piers z kurczaka wylozyc salatke z krewetek. Pych polecam goraco.

W oryginale byly poledwiczki ale poledwica tu troszke kosztuje
Przepis wyśmienity, ale u mnie by się nie sprawdził. Tzn wszystko by zjedli oprócz tych krewetek:baffled:
Karola Twój M jak i mój, tyle że ja mojego staram się do kuchni nie dopuszczać bo dobrze gotuje, a później się puszy
A ja właśnie lubię jak mój mąż gotuje, bo ja osobiście tego nienawidzę......
T się nie przejmuj, znajdzie i on pracę. Widocznie potrzebuje małego urlopu, później się zamienicie na role :tak:
Kochana, ja wszystko rozumiem, ale... to niestety jest nie pierwszy raz taka zamiana ról. W Polsxce pracowaliśmy na zmianę, bo przewaznie jak ja znajdowalam prace to on ją tracił, a jak on znajdował, to ja właśnie bylam na etapie rzucania pracy:laugh2:
Tu w NL to już też drugi raz, jak mój mąż bawi się w huisvrouw, tyle że teraz jest dla mnie gorzej, bo jest Olivia...
Poprzednio moglam pracowac po 10-11h i nie bylam tak padnięta jak teraz....
A dziś młoda obudzila się o 4.00, wydoiła cyca i zabrała się do gruchania. Gruchała sobie tak i gruchała i w ogóle nie chciala spać. Ja drzemałam obok niej w oczekiwaniu na budzik. W koncu o 4.40 zaczęłam się ubierac do pracy nie zapalając światła. Wtedy moj rozbudziny mąż zabłysnął - kochanie, co ty robisz? Przecież dopiero 4.40.... Dodam że budzik zadzwonil dokladnie 5 minut później.
Ale dziś jak wrocilam z pracy to mialam obiad na stole i posprzątane mieszkanie:-D:-D:-D

My po szczepiace nie za ciekawie ,mala marudna ,coiagle na rekach i poplakiuje.Czuje ze nocka bedzie ciezka:baffled:
Milenka wazy 5983 i ma 62 cm ,wiec do wielkoludów nie nalezy:-D
Robale moj maz tez dobrze gotuje i bardziej wyszukane potrawy:tak:Niestety rzadko pichci bo wiadomo-pracuje ,a w weekendy wole zeby czas poswiecil dzieciom :tak:
Iskierko no tak to casem bywa ,el zobaczysz najdziedzie dzien ,tydz ,rok ze obydwoje bedziecie sie cieszyc praca:tak::tak::-)
Astrid mniam babka ,papryczki faszerowane -slinotoku dostaje:happy::rofl2:

lece cos poczytac i spac ,milej nocki dames

Dzisiaj dostałam siarczystego, śliniakowego buziola od Mai :D. Leżała mi na brzusiu i nagle ustkami i jęzorkiem mnie cmoknęła w brodę i usta :-D:-D:-D:-D.

A mój głupi piecyk zrobił z babki zakalec... ale da się jeść. Jak ktoś lubi, to zostało jeszcze trochę, ale obawiam się, że mąż go szybko pochłonie, jak wróci z pracy.

Bry!

Ale ladna pogoda dzisiaj...tylko na spacerek wyjsc:tak:

Madziula jak tam Martynka? Mam nadzieje, ze lepiej.

Astrid narobilas mi checi i chyba dzisiaj jakies ciasto wyprodukuje.
Nigdy nie robilam nadziewanej papryki. Przeczytalam, ze farsz taki jak do golabkow, ale co z tym dalej robicie? Zapiekacie? Naprawde niewiem.

Iskierko dziekuje za odpowiedz. Tak myslalam, ze taka herbatka moze troche postac.
Zobaczysz wszystko sie wkoncu ulozy. Nigdy w zyciu nie jest tak jakbysmy tego chcieli. Zawsze cos.

Dziewuszki ile sie czeka na odpowiedz z UWV w sprawie zasilku? Zarejestrowalam sie 2.11 i do tej pory ni widu ni slychu:no:

Emi wczoraj wypila przed snem 150 ml mleka z 3 lyzeczkami kaszki:szok: i nic jej nie jest. Spala 9 godz bez przerwy.
Dzisiaj rano zaserwowalam jej kolejna porcje. Wieksza tym razem. Pila jakby nic nie jadla przynajmniej przez dobe:-D

Ja wole sama posprzatac bo jak zwracam uwage bez przerwy co trzeba zrobic to jestem bardziej zmeczona:-D
Tak samo z gotowaniem. Dobijaja mnie pytania typu "ile oleju wlac na patelnie?":eek:
Poza tym niech on pracuje, ja sie domem zajme. Tylko czasami moglby to docenic a nie jak sluzaca traktowac...:huh:

Hejka....

u nas dzis troszke lepiej i nocka juz byla lepsza.... ale własnie wróciłam do domu i widze ze mała ma rumieńce , mierzyłam temp i w normie 37,5 , bede do wieczora mierzyć i jak podskoczy to jutro zas do lekarza.....

Ooo nadziewanych papryk dawno nie jadłam a to takie dobre *_*
Mardziula zdrówka dla Martynki!

A mi dzisiaj wózek przyszedł... matko i córko co za puzzle... żeby ściągnąć spacerówkę, a zamontować gondolę. A składanie go... nagimnastykowaliśmy się przy tym ale w końcu się udało:-D

A i wiecie co? Jeszcze 17 dni roboczych i święta:-D

reklama
Do góry