reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
hej,
dzieki Ayni,

pislam do agis mail z zapytaniem i dostalam odpowiedz ze jak nie ma powodow medycznych to za porod w szpitalu wlasnie 300 EUR plus oplata za kraamzorg (czyli masakra z tymi oplatami)

teraz mialam rozmowe z polozna czy che znieczulenie ale stwierdrdzilam ze najpierw zapytam agis kto za to zaplaci,,, no i odpowiedzieli ze jezeli znieczulenie na moje zyczenie bez podstaw medycznych to ja pokrywam.

dzieciatko przyjdzie na swiat na poczataku grudnia wiec juz nie bylo okazji ani zmienic ubezpieczyciela ani podwyzszyc z basic na comfort...

swoja droga troche to denerwujece i najchetniej zmienilabym ubezpieczyciela zeby im pokazac (kolezanka wypisla sie teraz z agis to do niej dzwonili o 21.00 wieczorem zeby to przedyskutowac i dac znizke... nie chca tracic klientow) ale teraz juz nie moge robic zamieszania, w przyszlym roku cos pomysle.

jutro mam spotkanie z polozna to zapytam o ta oplate.

dzieki.

jakis czas temu przeczytalam wasz watek : porod w holandii ale urwal sie po waszych opisach porodow. bo juz macie spore dzieciaczki.

ale za temat pogaduszki juz sie nie biore,,, zaaaa dlluuugi hahahhaha

w kazdym razie troche was juz kojarze wlasnie z "porodu w holandii"

pozdrawiam.

jezeli jeszcze macie jakies tipy i info na temat tych oplat to prosze o wpisy

Z tego co mi tlumaczyli to wlasnie jest tak, ze mimo, ze rodzisz w szpitalu na zwlasne zyczenie to jezeli bierzesz znieczulenie to to juz wlasnie kwalifikuje Cie do nieponoszenia oplat za taki porod.
A dodatkowo zawsze moze podczas porodu dojsc jakas temperatura delikatna czy tez wlasnie ta straszna bolesnosc i mozliwe, ze za porod nie zaplacisz nic.

U mnie w karcie wpisali przy medische indicatie srodki przeciwbolowe (znieczulenie zewnatrzoponowe) i dodatkowo problemy, ktore opisywalalam juz w temacie porodu. No i do tej pory rachunku nie otzrymalam i mam nadzieje nie otrzymac bo nawet bym nie zaplacila bo za duzo rzeczy wskazywalo na porod z kompikacjami zeby mi wmawiac, ze byl normalnym, naturalnym i prosto przechodzacym :)

Didor ale jak chcesz zmieniać ubezpieczenie to teraz najlepszy czas jest bo nowe i tak będziesz.miała od stycznia... Ja właśnie będę zmieniać z cz na fbto.
No to muszę z polozna porozmawiać i popytać jak to z tym porodem...

Ja też tak myślę jak Justyna tylko wiadomo że o tym nie trabia w koło bo by nikt nie chciał płacić.

Na stronie www szpitala w którym rodzilam było również napisane że znieczulenie to med ind :) położne nie mogą podać znieczulenia i wtedy się jest pod nadzorem szpitala... I wtedy już nasz poród się umedycznia

Didor a skad jestes? jak gdzies z moich okolic to moge Ci polecic moj kraamzorg:tak: zawsze to troche pieniedy zaoszczedzonych, bo przy basis nawet sie nic nie placi :tak:

hej

dzieki. kraamzorg mam juz zalatwiony także spoko. myślę ze mi nalicza za te usługę tez. bo już pytałam.

jutro mam usg i spotkanie z położna to podpytam co i jak, a 24 listopada spotkanie też z położna półgodzinne.. wow.. haha żeby właśnie omówić plan porodu. zobaczę co mi tam powiedzą... wiadomo ze lepiej nie mieć podstaw medycznych tylko aby wszystko poszło gładko... i za takie gładko trzeba będzie zabulic...dziwne te reguły odnośnie tej kwestii właśnie. w polandii pewnie było by przekrętów ze ho. ale ja też poztaram się ponegocjowac;-)

aggs. a kiedy rodzisz? bo jak w przyszłym roku to masz czas na zmiane i możesz wybrać sobie taką opcję żeby nie płacić za kraamzorg i szpital. także warto tobie się rozeznać teraz;-)

a doczytałam ze w 22 tyg jesteś. także ostatni dzwonek na zmianę ubezpieczenia dla ciebie żeby było korzystnie

Ostatnia edycja:
reklama
hejka

tematy porodowe...

JustynaNL mnie położna powiedziała to samo, że jeśli się bierze znieczulenie to poród podchodzi pod medyczny....

didor a może urodzi się w Mikołaja , to bedziecie mieli prezent :)

ja miałam kraamzorg z wereld wonder i mi naliczyli 136 e do zapłaty ale ze mialam pakiet rozszerzony to pokryła to ubezpieczalna , gdybym miała basis to musialabym to zapłacic :)

Do góry