reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Thehague Staneło na Alex i mysle ze juz sie nie zmieni:D
Kallie nie stresuje sie bo nie ma po co:D zawsze ktos lub cos sie znajdzie ze jest nie tak...

Ayni masz racje:D
Ja to swojego moge oddac kota oczywiscie;D bo strasznie gryzie... i chce sie bawic bo mlody a ja sily nie mam latac a nim i tak musi czekac az B wroci z pracy zeby sie wywsciekac:)

Iskierka??? wlasnie gdzie ona jest...

Ja smaruje sie od poczatku 2-3 dziennie i teraz pod koniec mi wyskoczyly... ale mam dobra masc wiec po porodzie pojdzie w ruch napewno zbledna i beda mniej widoczne:)

Ostatnia edycja:
reklama
ja sie smarowalam pare razy dziennie z nudow :-D no i jeden wylazl :confused: mysle ze jak ma wyjsc to i tak wyjdzie, to uwarunkowane genetycznie, mam tego rozstepa w tym samym miejscu co mama, serio :tak: i Tomek urodzil sie dokladnie w takim terminie jak moja siostra - pierwsze dziecko mojej mamy:tak: fajnie, nie? :-)

Bernadetka to chyba będzie dwóch Alków potem na forum bo u nas jak na razie też na tym stanęło:-D Bo każde inne to albo mój nie akceptował albo ja i takich wspólnych co by nam pasowały to tylko 3 naliczyliśmy;/

Ayni juz sobie troszkę poradziłam, ale to tak jest że jeśli się źle dzieje to wszystko na raz, ale ja teraz muszę być silna psychicznie i się nie poddawać ani ciągle płakać bo to dla maluszka źle, więc w garść się trzeba szybko było wziąć i póki co daje radę:)

TheHague a takie terminy to i u mnie w rodzinie są, i nawet co do wielkości brzucha z moją mamą w pierwszej ciąży to podobnie jest:) A moi rodzice to tak trafili że ja z siostrą jesteśmy z jednego dnia:) tylko różnica wieku kilkuletnia:) i mojego taty brat też ma dzieciaki w tym samym dniu urodzone:cool2: to dopiero traf hehe

Nie wierze ;p dalej widze Cie w tym ubranku ;)

Astrid, widzisz, bo polacy religijni sa :D Nie daj sie i badz dumna z tygrysich paskow, po czasie pewnie to bedzie jakos lepiej wygladac, skora potrzebuje troche czasu i pewnie sie sfronknie :D . Ja sie nawet ciesze, ze tych ze spodu nie moge juz zobaczyc bez lustra, wychodzac z zalozenia, ze skoro ich nie widze, to ich tam nie ma :D a jak sie miewa wasza krolewna? Duzo spi czy tez bywa troche "na chodzie" ?

Berni - slodki ten Twoj maz hihi :) tak milo Ci mowi, a ja z naszych sierciem spie tylko porankami, bo w nocy cos mu strzela do glowy i zaczyna lazic po sypialni, czasem wskoczyc na parapet i musze wstawac mu odslaniac zaslone, bo nie widzi gdzie skacze i wali glowa w parapet :/ zamykamy go dlatego na noc w salonie , zadowala sie zwyklym kartonem ze starymi koszulkami , ktorych nikt nawet do sprzatania nie ubiera. Chce mu kupic taka wielka konstrukcje drapak z siedziskami, ale najpierw musze sie zajac zakupami dla mojego dziecka
:-)

Śpi sporo, ale ma godziny, że leży i się PACZY :-). Przez sen dużo ze sobą gada haha. A mi tam te rozstępy ni ziębią ni grzeją. Za jakiś czas pewnie i tak wyblakną i złagodnieją, więc nie widzę problemu. W środę idziemy do CB :D, tzn. pewnie pojedziemy w trójkę autkiem, bo ja średnio na dłuższe trasy, a nasze ponoć jest niezły kawałek od domu. Ale myślę, że jak będzie fajna pogoda, to krótki spacerek się zaliczy.

Kallie o widzisz:D
u nas bylo od poczatku ze strony mojego ze Alex i koniec ja chcialam Alan no ale wkoncu on juz rozpowiedzial wszystkim ze bedzie Alex wiec przystalam na to bo mi sie podoba:)
A jeszcze jak niewiedzielismy co bedzie i wymyslalismy imie dla dziewczynki to codziennie inne slyszlalam
:)

Thehague mam pytanie do ciebie:)
jak zglaszaliscie zeby wasz synek mial nazwisko ojca? przed czy po porodzie?
Bo moj dzisiaj byl w gminie i kazali wyrobic ie do porodu, bo potem to jakies niby komplikacje...;/
jemu zaswiadczenie ze jest kawalerem mama wybierze gorzej ze mna bo zbytnio nie ma kto i jak...;/ a nie usmiecha mi sie teraz jechac do pl po to:(

Ostatnia edycja:
no właśnie my dla dziewczynki to mamy praktycznie jedno konkretne ale zostanie pewnie na przyszłość:) a mi właśnie się Alan podobał ale znów mojemu nie i koniec tematu heh więc zostało przy Alexie bo nam obojgu się podoba a rodzinka niech się nie wtrąca bo to nasza decyzja ma być:) a mamy jeszcze 2inne na uwadze bo jak się mały urodzi i go zobaczymy to on sam w jakiś sposób zdecyduje jakie najbardziej do niego pasuje:-)

Astrid z Majeczki to taki mały słodziak, że jak tak leży i paczy to i ja bym pewnie ciągle przy niej siedziała i też paczała na nią jak w obrazek:-D

Bernadetka my chyba bylismy tylko z paszportami i oswiadczenie pisalismy,ale pewna nie jestem:sorry2::baffled: tak tez slyszalam ,ze pozniej sa jakies komplikacje...

Juz mamy jednego Alexa na forum holandii:tak:

Madzia ciezko bylo ale dalam rade:tak: nie wykrecalam za mocno:baffled:

reklama
Mam mega głupie pytanie. Jak wypiłam 5900396014849.jpg to mam się bać, że małej coś się stanie? W składzie co prawda to są tylko aromaty... moje hormony mnie dobijają :-(.

Do góry