reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ale ciiiiiisza.
Tak to chociaz Ayni zawsze cos napisala :-D
Niech odpoczywa kobieta:tak:
Bylam dzisiaj na kontroli, Juz 6 tygodni minelo :szok:. Polozna poweidziala mi, ze moge normalnie cwiczyc juz. Dziwne troche bo czytalam w internecie, ze po cesarce czasami trzeba czekac az pol roku. W nl nie trzeba:-D Sprobuje, zobaczymy. Narazie mi sie nie chce :-D:-D:-D Trzeba bedzie bo w ciuchy nie wchodze. A tu zimno sie robi. Juz nie wystarczy koszulka i getry:eek::confused:
Pani powiedziala, ze moja corcia duza...w cb powiedza, ze ja przekarmilam:tak:, no ale co zrobic? nie dac jak chce? Niema takiej opcji:no:

Ostatnia edycja:
reklama
Halo, nie ma spania :D co tu sie dzieje ?

Milka , masz racje, ostatnimi czasy jak mi sie juz tak dluzylo a kazda juz dostala swojego bobasa to pisalam tu chyba sama do siebie. Hahaha. No ale przyszla kolej i na mnie.

Kallie kulasz sie jeszcze? Cos ucichlas ostatnio... Jak wrazenia przed porodowe ? Nie wiem czy Cie to pocieszy czy nie, ale wczoraj nas wzielo z mezem na wspominki z porodu i dzielenie sie wrazeniami, to powiem Ci, ze oboje sie caly czas smialismy i super wspominam moj porod, pobyt w szpitalu itd. Z pewnoscia moge jeszcze raz rodzic. Najgorsze chyba jednak te skurcze , w moim przypadku byly nie regularne i trwaly wiecznosc, ale potem to juz z gorki na pazurki. Nie wiem czy to kwestia hormonow czy endorfin ale jestem taka szczesliwa, zadowolona i dumna z siebie ze w ogole nie mysle zle o moim porodzie.. Mimo, ze nadal boli mnie dupa :-D

Yokasta a ty gdzie sie bunkrujesz ?

Bernadetkko co oni sie tam tak ociagaja w tym KPNie ? :wściekła/y: Jakies wielkie nieporozumienie, nawet sobie popisac nie mozemy.

Agss jak sie czujesz ?

Madzia znow zapomnialam zapytac, ale jutro mam nadzieje, ze mi nie wypadnie z glowy :tak:

MGD wracaj do przedszkola!

Ja mam wszystko ogarniete, o 10.00 przyszla kraamzorg , mloda dziewczyna, 27 lat, w tym 8 lat doswiadczenia w zawodzie, rozumiemy sie we wszystkich kwestiach i generalnie pyta co ma zrobic i czy np chce robic kapiel czy nie chce itd. Dzis zlecilam jej naczynka, odkurzanie, sniadanko mi zrobila, bo przyszla jak wstalam , sprawdzila mnie i baby moje no i poszla juz. Dom mam zatem ogarniety i czuje sie coraz lepiej. Wracam do formy sprzed ciazy. Brzucha nie ma , tzn jeszcze troche wisi :D ale gdyby nie rana po nacieciu to moglabym powiedziec ze chodzi mi sie lepiej niz przed porodem :)

Milka mi w cb nie powiedzieli ze przekarmiam :) powiedziała mi tylko pediatra ze smiechem ze jest wieksza niz inne dzieci ale jest ok :) i tyle....

Ayni własciwie to juz nie musisz pytać :)

Ayni niedługo to ja sama do siebie będę tu pisać... Wy prawie wszystkie już rozpakowane a mi jeszcze pół roku zostalo:szok:
Ale super że masz takie miłe wrażenia z porodu i że czujesz się szczęśliwa - tak trzymać (;

A ja 26 idę do położnej i zapytam ją chyba o te bóle głowy bo okropnie mnie męczą...
No i martwie się że będę mieć za mało żelaza bo od ładnych paru tygodni na mięso nie mam ochoty i nie mogę się zmusić żeby je zjeść.
Zaczynam gadać jak przewrażliwiona baba, chyba się sama ukarze :szok:
Edit.
Ayni widziałam na 'Holandii' zdjęcie Adasia i jest przecudny:tak:

Ostatnia edycja:
Hej koleżanki!
Agss jak miałam po porodzie mało żelaza doradzili mi kupienie Floradix .Popijałam sobie i po jakimś czasie zelażo podskoczyło.
Milka do mnie neonatolog ciągle miał problem że Zuśka za dużo je i nawet dwa razy kazał mi zmniejszyć ilość mleka...doeiii...i tak dawałam ile mała chciała i wcale na grubą nie wyrosła. Btw ile mała waży?
Ayni słodki bobo ,ojjj wycałowałabym :-)

Milka niestety w czasie ciazy tylko paracetamol :(

moja tez juz jakos ponad 5 kg bedzie miała hehehe

Kasia ja tez mam floradix z jakiejs paczki ale nikt mi nie kazał uzywam i nawet nie wiem na co to hehehe

Agss kochana a bierzesz jakieś witaminki dla ciężarówek ? Ja też miałam różna dietę szczególnie na początku nie bardzo chciało mi się jeść albo jakoś specjalnie troskliwie się odzywiac ale dobre miałam wyniki ale nie wiem czy to te suplementy czy co. Nie martw się i ciesz się każdym momentem. Lada chwila będzie dikke buik a potem poród ;)))

A co do fotek to mam fajne foty z porodu jak zgram z aparatu to mogę na maila powysylac link do albumu może jutro ogarne temat ;) tylko napiszcie adresy emailowe na priv .

Ano i dostajemy śliczne kartki od sąsiadów nawet po cichu wkładają do przez ten otwór ;))

Ale jestem happy dziewczyny !! Mój men chodzi i tylko caluję małego a w weekend prawdopodobnie wyprawiamy skromny kraam feest. Kotek też się zakochał w małym tylko się go troche jeszcze boi.

Milka no tak paracetamol dobry na wszystko... tylko ja nie biorę bo wiem że mi i tak nie pomoże :-(
Kasia no ja nie wiem czy mam niedobór, takie moje schizy to są (; Wole nie brać niczego bez konultacji (;
Ayni nie biorę na razie, tylko kwas foliowy... Mam mieszane uczucia jeżeli chodzi o różnorakie witaminy (za dużo programów o takich różnych swojego czasu się naooglądałam ;) )
Staram się cieszyć, tylko mam wrażenie że będzie mi się dłużyć jak cho..roba (; No ale jak to mówią u mnie w pracy 'bijna kerst' :-D
Zarzucę Ci maila na pw i jak będziesz miała czas to chętnie bym fotki zobaczyła (;

reklama
Loooo ja wczoraj mialam ostatnie kraamwizytacje, i dzisiaj odpoczywalam, a tu prosze, proszeeee! Akcja sie rozwinela na calego, na sto dwa :-)

Ayni moje serdecznie gratulacje, powiedz mi czy przysiady pomogly?:-D czy nie probowalas nawet a samo ruszylo??? Zaraz zajrze na Holandie, bo Agss napisala, ze tam jest foto malucha:tak: Adas ma na imie, tak? Super i uniwersalnie, w kazdym kraju i kulturze Adam chyba wystepuje :tak: wiec nikt nie bedzie mial problemow z wymowa;-)

Ahh.. az sobie wspomnialam moj porod.. :-D Naomi taka malutka a mi sie zdaje jakby to z 10 lat temu bylo :-D

Jeszcze raz gratulacje MAMO:happy:

Do góry