reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Madziula, w instrukcjach zawsze siedza jakies ciekawe informacje , jak czlowiek nie przeczyta najpierw to sie o pewnych rzeczach bardzo pozno dowiaduje :-D Pamietam, ze jak nasz wozek do nas przyjechal, to facet ladnie pokazal mojemu M jak to sie rozklada, ale jak juz poprobowalismy ze wszystkim w domu, to go spowrotem zlozyc nie moglismy, wiec instrukcja w reke i heja , az wstyd, ze 2 osoby sie nad tym glowily :D:D I faktycznie ze spacerowki sie latwo sciaga wszystko ale z gondola bede miala pewnie ubaw, ale wszystko w swoim czasie, zostawiam sobie to na leniwy sierpien :D

reklama
ja sie za generalne sprzatanie wzielam w czwartek- przed przyjazdem gosci :) a ze mieszkanko mamy male, to sie w miare szybko uwinelam :)

Mgd- dawa tutaj mame! bede sie licytowac z Ayni o nia :-D do morza mam samochodem 10 minut , lol.Chcialabym,zeby mi ktos pierogi polepil, bo sama mam do tego dwie lewe rece. Dobrze,ze golabki mi jakos wychodza :-)

Iskierko- moze rzeczywiscie ten koktajl cytrusowy spowodowal wysypke? Nigdy nic nie wiadomo...
Moj mezu alergik na pylki, zawsze sie w letnich miesiacach meczy jak nie wiem ;( i lyka przeciwalergiczne non stop. Przez 3 ostatnie lata spedzone w UK alergia go opuscila...wrocilismy do NL i powtorka z rozrywki.....

Madziula85
zazdoszcze,ze wozek masz juz za soba! Bardzo fajny! Dla mnie wybieranie wozka to koszmar i mam nadzieje,ze wkrotce juz bede to miala z glowy.

pod koniec miesiaca zabieramy sie za przygotowanie pokoju dla Arianki. Wymyslilismy sobie zielone sciany, taka limonke. Moj mezu chcialby jakies zwierzeta na scianie wymalowac ( lubi i umie :D ) i generalnie taki pokoik w stylu safari chcemy ;) zobaczymy co z tego wyjdzie, bo pokoj malutki niestety....

Ayni mala juz sie rozbrykala na dobre ;) przyjme teraz wszystkie kopniaki na klate :) lata swietlne na nia czekalismy- to i teraz zniose wszystko :)

Ayni u mnie było to samo, facio mi pokazywał co jak i gdzie a potem klnełam w domu bo nie umiałam złozyć stalezą ;) oczywiscie instrukcji nie mieli wiec spedziałam troche czasu zanim znalazlam ja na necie , no i w koncu udało sie złozyć stelaż, przyjechał mąż z pracy i chcialam mu pokazać nasz nowy nabytek i ni w ząb ani ja ani on nie umieliśmy go rozłożyc hahaha teraz to jest smieszne ale ja byłam wkurzona, no to spowrotem do instrukcji..........

a własnie, wczoraj jak kupiłam ten wózek to mój maz był w pracy i zadzwoniłam po brata zeby po mnie przyjechał, 10 min trikowalismy na parkingu jak to sie składa ale nie dalismy rady, musiał go wepchac do bagaznika nie złozonego hahahahaha

no fakt masz do września jeszcze troszke czasu ;)

Yokasta dasz rade :)

melduje ze wyprałam materacyk z wózka w pralke i świetnie sie ma ;)

Oddam mame w dobre rece,z calym dobrodziejstwem inwentarza!!!
Tyle lat samodzielnego zycia spaczylo mnie na amen...
Zawsze wszystko sama i po swojemu a tu nagle mi ktos porzadki robi nie tak jak chce...
Ja nie skorzystam. Już niedługo sama bedę mieć ten problem:-D
Moja mama będąc u nas to tylko gary myła albo prasowała, bo nie mogła usiedzieć na miejscu... i tylko, czemu nie masz tego i tamtego:cool:
Moja nawet nie zmywa bo mamy zmywarkę i zabroniłam ręczniego zmywania. Najbardziej nieszczęsliwa będzie teściowa, bo ona to każdą szklanke i lyżeczke jest nauczona po sobie umyc, a ty nie ma zmiłuj...
Za to obie uwielbijaą sprzątać, wioęc przynajmniej wyżyja się na odkurzaczu i mopie. Najwyzej będzie mnie czekał zakup nowego odkurzacza po ich wyjeździe:-D:-D:-D
Iskieronie moj drogi , powiem Ci, ze ja tez nie mam zadnych alergii, ale raz w Polsce jeszcze mnie tak wysypalo, ze mialam ochote plakac przy kazdym ruchu i otarcia skory o ubranie. Dermatolog - specjaliste na oko stwierdzil, ze to uczulenie na cytrusy , galke kakaowa i ostre potrawy, jak dotad wszystkie z tych produktow jem i objawy nigdy nie wrocily, totez nie prosilam sie szanownego NFZ-tu o skierowanie na testy alergiczne, ale wydedykowalam swoja wlasna teorie. Moim zdaniem, w tych czasach uzywa sie tak szkodliwych srodkow przy pedzeniu warzyw i owocow , ze raczej zaszkodzily mi jakies chemikalia ktorym pryskano warzywa. Nie wiem czy masz cos jak alertec czy zyrtec, ale wiem, ze tu sa tez takie dostepne bez recepty za 2 EUR i mi przeszlo jak reka odjal . Oczywiscie skonsultuj, czy w ciazy mozesz brac. Jesli wysypka sie utrzyma, to lepiej udaj sie do lekarza i nie lekcewaz tego, bo niby blaha wysypka, ale reakcja alergiczna moze zaszkodzic malenstwu.
Skonsultuję - mam wizyte o 16.00

Dzierwczynki, ja sie chyba wścieknę...
Wczoraj pisalam ze ktos mi konto na hotmailu zaatakował i tym zamym zablokował. Zmienilam na kompie WSZYSTKIE hasła i dziś ma wiadomość od ING takiej treści:
Om de veiligheid te waarborgen van onze online klanten database vragen wij uw login informatie te valideren.

U bent verplicht om onze online validatie formulier in te vullen door te klikken op de volgende link.

Opmerking: Deze beveiligingsmaatregel is bedoeld om uw persoonlijke informatie te beschermen tegen onrechtmatig gebruik door anderen.

Gelieve alle gegevens correct in te vullen om blokkering van uw rekening te voorkomen.

Hartelijk dank voor uw medewerking

Hendrik Borsboom
IT Security Assistant
ING
Oczywiście na kilomert to śmierdzi wyłudzaniem informacji więc nie tylko nie klikam w zaden link ale nawet boję się zalogowac na swoje konto:baffled: Zdaje mi się ze czeka mnie format kompa:baffled::baffled::baffled:
Na domiar zlego muszę uczulic na to córkę, bo ona też ma konto w ING....

Madzia to dobrze, pocieszylas mnie, myslalam juz , ze tylko my tacy nie ogarnieci w wozkach. A tak szczerze mowiac to byl w sumie pierwszy dluzszy kontakt w moim zyciu z wozkiem , nie liczac mojego brata, ale on ma juz 11 lat i wtedy wszystko bylo zlozone trzeba bylo tylko pchac. A w ogole fajnie, ze masz tu brata, mi brakuje rodziny strasznie, ale odkad mama jest w DE mysle, ze teraz juz bedzie nas czesciej odwiedzac .
Dobrze wiedziec, ze materacyk nadal w jednym kawalku, bede zatem spokojnie wkladac do pralki.

Yokasta tutaj sie bic i licytowac nie trzeba, niech kobiecina sobie zrobi jeden weekend u mnie, drugi u Ciebie . Tylko gar musze jakis kupic wiekszy na cala glowke kapusty ... Bo w najwiekszy jaki mam nie wiem czy tam sie wszystko zakryje.

Iskierka jesli chcesz przenies sobie poczte elektroniczna na www.gmail.com , ja mam tam dosc dlugo konto i nie dociera do mnie zaden spam ani reklamy mnie nie mecza, mam dostep do swojego Google kalendarza i w ogole jestem zadowolona. Skrzynka jest darmowa i latwa w obsludze. Moj M mial hotmaila i tez go niedawno przenioslam. Wlasnie sprawdzam jego skrzynke na hotmailu, ale jak narazie nic nie widac.
:baffled: daj pozor na ta emailowa schranku :-)
daj pozniej znac co Ci lekarz powiedzial i zalecil w zwiazku z ta wysypka ;)

Ostatnia edycja:
Ayni :)
tylko z praniem uważaj, bo niby w pralce nie mozna prac tapicerki ale ja daje w pralce na opcje pranie reczne :) zeby nie przycharatac materiału ;)

Iskierka jesli chcesz przenies sobie poczte elektroniczna na www.gmail.com , ja mam tam dosc dlugo konto i nie dociera do mnie zaden spam ani reklamy mnie nie mecza, mam dostep do swojego Google kalendarza i w ogole jestem zadowolona. Skrzynka jest darmowa i latwa w obsludze. Moj M mial hotmaila i tez go niedawno przenioslam. Wlasnie sprawdzam jego skrzynke na hotmailu, ale jak narazie nic nie widac. :baffled: daj pozor na ta emailowa schranku :-)
daj pozniej znac co Ci lekarz powiedzial i zalecil w zwiazku z ta wysypka ;)
Kochana, ja mam kilka kont pocztowych (wp, gmail, hotmail, onet - różne loginy i hasła)). To na hotmailu jest dla "służbowo-urzędniczej" korespondencji, czyli wszelkie możliwe urzędy w NL, księgowy, provider internetowy itp. Pozostałe są mniej "oficjalne":-)
Zgłosiłam sprawę ze spamem i phishingiem do ZIGGO (oraz do ING) i mam nadzieję, ze zablokują spamerów i hackerów - przynajmniej na jakiś czas....

Nana chcialabym Ci zaproponowac zmiane profesji. Widze Cie w holenderskiej aptece , w ladnym, bialym mundurku, po prostu dla mnie bomba! Co ty na to ? Moze sie kiedys w NL przekwalifikujesz ? Ty jestes taka cierpliwa, dobra osoba i mila dla starszych ludzi, napewno bys sie tam nadawala ;)

a propos straszny ten ostatni akapit, mam nadzieje, ze mnie to nie spotka
:szok:

opowiem wam kawal z mojej sypialni, podczas rytualnego smarowania brzucha :

x : kochanie, czy mam duzo rozstepow ?
y : nie, prawie wcale, 3 z lewej , 2 wieksze pod spodem i jeszcze kilka z prawej

:-D Nie ma jak to optymizm ! :-)

reklama
Do góry