reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Dzien Dobry:)

U nas szlaeje burza, naszla tak szybko ze niewiem nawet kiedy:no: oczywiscie ja bedac sama juz mam pelne gacie....:no: mam nadzieje ze tak szybko przejdzie jak przyszla bo straszie sie boje burzy:baffled:

Moja noc, jak zwykle nie nalezy do najlepszych;/ spalam moze z godzine...
na szczescie biegunka ustala, ale mam mega zgage...

ACH poloz sie jeszcze, ja tez tak zamierzam. tuli tuli :)

Czesc nazywam sie Sylwia przywitalam sie juz na holandii teraz zagladam tu. Mam dwie coreczki Amelke i Jagodke marzymy o trzecim czlonku rodziny ale warunki mieszkaniowe nam nie sprzyjaja wiec szukamy czego innego zeby nasze marzenie sie spelnilo.

witaj i rozgosc sie u nas :)

dziewczyny dzien dobry wszystkim. ide chyba dalej spac bo do 2 walczylam z lozkiem... :baffled:
jeszcze M cos kaszle i w ogole nic mi sie nie chce...

reklama
Hej Sylwia!

Helou Helou !
W zyciu was nie nadrobie :sorry2:
Mielismy gosci na weekend i generalnie bylam zalatana przez ostatnie kilka dni - a tu taki tlok :)
Nie wiem juz co komu mialam odpisac....
My jeszcze o chrzcie nie myslimy, tzn chcielibysmy w PL za rok w lato, jak mala bedzie miala wiecej niz pol roku, ale tez bedzie problem bo koscielnego nie mamy.....

Astrid- ide obczaic ten Twoj wozek! Wrzuc moze do watku wozkowego, bedzie latwiej znalezc :)
Moi rodzice uparli sie na zasponsorowanie wozka. Mam wybrac- oni kupia. Ja tam nie chce zadnego wypasionego. Ma byc funkcjonalny i w miare tani :)

A! Mala zaczela kopac :) amortyzowana oczywiscie przez to moje lozysko z przodu, ale wyczuwalne kopniaki juz sa :) splakalam sie przy pierwszym mocniejszym jak ta lala :-D
Wybralismy imie :) bedzie ARIANA :)

Fajna sprawa z tym zamknietym watkiem do galerii. Mozna sie dostac do grupy czy trzeba juz byc na etapie posiadania dziecia ? :-) Zawsze to tez dobre rozwiazanie dla tych kobitek, ktore chcialyby swoja facjate ujawnic a nie chca tego robic na otwartym watku... i pozniej wychodza takie kwiatki z obcietymi glowami na zdjeciach :-D ( w tym ja )

Mgd
mam nadzieje,ze nogi w dalszym ciagu zacisniete i wizyta mamy Ci sprzyja!

Iskierka a nie uczulenie na cos?
Może, tylko właśnie sie zastanawiam na co.... Generalnie ja nie jestem na nic uczulona i raz jeden w życiu wyskoczyła mi wysypka jak jako 10-letnie dziecko nażarłam się truskawek bez opamiętania;-)
Teraz truskawek nie jadłam. Jedynie pilam koktail owocowy z kiwi, banana, pomarańczy...
Czesc nazywam sie Sylwia przywitalam sie juz na holandii teraz zagladam tu. Mam dwie coreczki Amelke i Jagodke marzymy o trzecim czlonku rodziny ale warunki mieszkaniowe nam nie sprzyjaja wiec szukamy czego innego zeby nasze marzenie sie spelnilo.
Witaj Sylwia na forum. Trzymam kciuki za spelnienie życzeń:-D

Wy pierzecie wózki, a ja wlazlam na ten strych i zdjełam z niego wanienke z podstawką:-D:-D:-D Wózek mam nowiusieńki więc go prać nie muszę. Ale już sprawdzilam w razie "W" - dużo rzeczy można odpiąć i spokojnie wyprac w rękach lub w pralce.
Jak zdjęłam wanienke to zrobilam probę generalną w łazience i od razu poiprzestawialam tam szafki - na szczęscie sa niskie i wolnostojące to se moglam meblować:-p
Teraz piję kawusię rozpuszczalną i już na nic nie mam siły i ochoty:-D:-D:-D

Oj ja teraz boję się jeść truskawek :baffled:. Dobrze, że przed porodem się obżarłam. W ogóle mama mi kupiła herbatę owocową w sensie jakąś malinowo-jeżynową. Nie wiem czy mogę się napić, żeby małej nie zrobić ku ku.

Dzien dobry :)

Alez sie rozpisalyscie!!!
Ja na razie w jednym kawalku,chociaz lezenie odlogiem przyprawia mnie o mdlosci :/

Oddam mame w dobre rece,z calym dobrodziejstwem inwentarza!!!
Tyle lat samodzielnego zycia spaczylo mnie na amen...
Zawsze wszystko sama i po swojemu a tu nagle mi ktos porzadki robi nie tak jak chce...

Buziam wszystkie razem i osobno :)

A! Mala zaczela kopac :) amortyzowana oczywiscie przez to moje lozysko z przodu, ale wyczuwalne kopniaki juz sa :) splakalam sie przy pierwszym mocniejszym jak ta lala :-D
Wybralismy imie :) bedzie ARIANA :)
Witaj kochana, juz sie martwilam gdzie jestes i kiedy do nas zawitasz . Gratuluje kopniaczkow, teraz zobaczysz Arianka sie rozhula -hula i bedziesz miala gre na perkusji od wewnatrz. Czasem sie czuje jak taki jeden , wielki beben :D w ktorego ktos intensywnie uderza, teraz wszystko przed toba :) zobaczysz jak z czasem Arianka sie zacznie komunikowac z toba przez skore :) Sliczne imie!

Może, tylko właśnie sie zastanawiam na co.... Generalnie ja nie jestem na nic uczulona i raz jeden w życiu wyskoczyła mi wysypka jak jako 10-letnie dziecko nażarłam się truskawek bez opamiętania;-)
Teraz truskawek nie jadłam. Jedynie pilam koktail owocowy z kiwi, banana, pomarańczy...
Iskieronie moj drogi , powiem Ci, ze ja tez nie mam zadnych alergii, ale raz w Polsce jeszcze mnie tak wysypalo, ze mialam ochote plakac przy kazdym ruchu i otarcia skory o ubranie. Dermatolog - specjaliste na oko stwierdzil, ze to uczulenie na cytrusy , galke kakaowa i ostre potrawy, jak dotad wszystkie z tych produktow jem i objawy nigdy nie wrocily, totez nie prosilam sie szanownego NFZ-tu o skierowanie na testy alergiczne, ale wydedykowalam swoja wlasna teorie. Moim zdaniem, w tych czasach uzywa sie tak szkodliwych srodkow przy pedzeniu warzyw i owocow , ze raczej zaszkodzily mi jakies chemikalia ktorym pryskano warzywa. Nie wiem czy masz cos jak alertec czy zyrtec, ale wiem, ze tu sa tez takie dostepne bez recepty za 2 EUR i mi przeszlo jak reka odjal . Oczywiscie skonsultuj, czy w ciazy mozesz brac. Jesli wysypka sie utrzyma, to lepiej udaj sie do lekarza i nie lekcewaz tego, bo niby blaha wysypka, ale reakcja alergiczna moze zaszkodzic malenstwu.

Dzien dobry :)

Alez sie rozpisalyscie!!!
Ja na razie w jednym kawalku,chociaz lezenie odlogiem przyprawia mnie o mdlosci :/

Oddam mame w dobre rece,z calym dobrodziejstwem inwentarza!!!
Tyle lat samodzielnego zycia spaczylo mnie na amen...
Zawsze wszystko sama i po swojemu a tu nagle mi ktos porzadki robi nie tak jak chce...

Buziam wszystkie razem i osobno :)

MGD a dawaj ja tu, jak mi polepi pierogi i zrobi golabki, to biore! Powiedz, ze kolezanka mieszka nad morzem w miejscowosci turystycznej, to moze sama przyjedzie :D jeju jak ty wytrzymujesz na lezaco wulkanie ty, to nie wiem :D

A ja spac nie poszlam, pomimo wrzesniowej pogody. Zrobilam sobie herbatke, kanapeczki , przelecialam dol okurzaczem -smokiem , pozmywalam naczynka z wczoraj i zostaly mi jeszcze 2 lazienki do obskoczenia i bede miala lekker , pachnacy swiezoscia domek . Przyszla mi chyba jakas skumulowana sila od was. chetnie tez bym poprala wszystkie rzeczy dla Baby Adama ale jeszcze wczesnie i mi sie zdarzy zakurzyc i znow bede musiala prac. Moj kot ma jakas obsesje na punkcie lozeczka dzieciecego i jak tylko sie zdarzy, ze nie zamkniemy tam drzwi to laduje tam swoje 4 litery i trzeba go wyganiac, on juz nawet wie ze mu nie wolno, bo jak wchodze to robi glupia mine i schodzi z lozka :/
:confused:

A gdzie jest Kallie ? Ma ktos z nia blizszy kontakt ?

reklama
Ja też dzis od rana porządki, ogarnełam pokoik po malowaniu , pomyłam podłogi , resztki farby :) i gotowe :) tylko zasłonki i firanki i bedzie niach niach tylko nie wiem jeszcze jak ustawie mebelki do konca :) ale to pryszcz;)

az musiałam sobie wydrukować instrukcje obsługi do wózka ;) sory ale nie ogarnełam wszystkich opcji ;)

Do góry