Agss
Fanka BB :)
Kallie, siostrze mojego tżta właśnie tak z czapeczką zrobili i była faktycznie do wyrzucenia (;
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ayni, nie wiem co powiedzieć by znów nie posypały się na mnie gromy, ale... moim zdaniem takie zawijanie dziecka jest nienaturalne... Kiedyś już tak robiono - krępowano szczelnie noworodka by nie mógl sie ruszyc, podrapać po buźce, włożyć rączek do buzi. Już dawno się od tego odchodzi bo przecież dziecko w łonie matki ma może i ciasnawo, ale przecież niemal do końca ciąży może się poruszać.wynalazlam w sieci owijacz na bejbika i planuje taki zakupic
Swaddle Me - het verstelbare inbakerdoek | Mamaloes Babysjop najlepsze jest to ze szukalam jakiejs tkaniny do zawijania 120x120 cos jakby tetrowka albo flanelowka i wyobrazcie sobie ze nie ma takich duzych na rynku, jest tylko jedna firma ktora oferuje takie muslinowe pieluchy duze za 49,90 za 2 sztuki. Wolalabym samodzielnie zawijac w duze pieluchy ale skoro nie ma to sie wyrecze chyba tym na gorze. Moze komus sie przyda, info o co chodzi w tym zawijaniu http://www.inbakeren.nl
Mnie na szczęście nikt nic nie wyrzucał do kosza. Owszem, po porodzie ubrali Olivii czapeczkę, ale mała wyszła z brzuszka jakoś wyjątkowo czysta...Kallie to ja pisałam o tej czapeczce, odrazu po porodzie ubrali czapeczke na brudna głowke i poszła do kubła a potem ubrali drugą, dlatego piszą zeby 2 zabrać i to w zupełnosci wystarczy
Ja ci powiem tylko tyle - życie bardzo czesto weryfikuje zarówno stereotypy jak i wiedzę naukową. Ale to tak na marginesie;-)dzieci zawijane sa spokojniejsze, lepiej spia i to jest poparte wiedza naukowa nie twoimi stereotypami