reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

karola82 dlatego ja mam ocieplacze do butelek kupione z torba i zawsze mam przy sobie cieple mleko..... trzeba sobie radzic...

co do sutkow to jak dziecko ssie to tez jest znieksztalcony i za chwile normalny.....

reklama
witam laski

ja dzis umieram, co troche prysznic:baffled:
nie czytalam was nadrobie jak bede miala kompa:-D
moja mala potowek dostala a lezy w body na ramionkach:-D, musze jutro zakupic make ziemniaczana:-)
mykam bo w domu mala na jedzonko czeka

Trzymajcie sie papapapa

Ja mam specjalny styropianowy termos do ktorego wkladam butelke z woda, herbatka lub mlekiem i trzyma cieplo, wiec nie musze nigdzie latac i szukac czegos do podgrzania :tak:

Madziula no i dobrze ,trza sobie radzic:tak: Ja pewnie tez kiedys zakupie taki termos jak Hague:tak: nie w kazdej sytuacji da sie cyca wycioagnac...:-D

Ewelina moja mala tez ma potówki ,na szczescie po kapaniu jej znikaja:tak:
dzis nad mpozrezm byla babka z takim 2 miesiecznym bobasem i mu nozki moczyla w morzu:tak::szok: a Milenka w body w wozeczku...:tak:

Iskierka super ,ze chrzciny sie udaly :tak:zycze cierpliwosci do rodzinki:tak:

m

Ja wczoraj w Hoek van Holland widziałam jak szła para z dzieckiem na barana u taty. Dzieciaczek miał może z rok i siedział z gołą pupką bez czapeczki :baffled:. Żar się z nieba lał a ten maluch z gołą główką. Normalnie mi ręce opadły. Dorosły może dostać udaru a taki maluch, to ja nie wiem no. Dodam, że drugiego, takiego całkiem maluszka, może z miesięcznego mieli w wózku, przykrytego pieluszką. Nie ogarniam.

Witam. Ostatnio mam czas na kompa wyłącznie po pólnocy.... Cóż, mówi się trudno:-D
Dziś mieliśmy cichy dzień bo dzieci i młodzież (moj brat i kuzynka - chrześni Olivii) wybrali się na rowerach nad wodę. Reszta domownikow szukala usilniew cienia i odrobiny wiaterku... Udało mi sie nawet pohaftowac trochę bo obiad zrobiliśmy dopiero na 18.00.
Teraz upał trochę zelżal i jest czym oddychać. Olivia w samym body i pampersie. Nie che jej rozbierać body, zeby nie kleiła się sama do siebie. W cienkim bawełnianym body leżała w wózku w cieniu i spala. Co dwie godziny domagała się cyca, wypijala raz mniej raz więcej i spala dalej...

Tez sie wstydze karmic w miejscach publicznych ,lecz wole to niz myslec gdzie tu podgrzac wode itp:tak:dzis karmilam nad morzem i tez cyca widzialam tylko ja i mala:tak:
no i tyle zdarzylam ,bo mala chce jesc:sorry2::tak:
Właśnie ja też mam jakąś blokade do karmienia "na widoku". Starszxe dzieci nigdy nie musialam tak karmić, ale byłam zmuszona już karmić Olivię na dworze. Raz wybralam się pieszo do miasta i pod koniec drogi w tamtą stronę mala zaczynala już marudzić. W sklepie probowalam ją ukołysac na rękach, ale wlozenie jej do wozka poskutkowalo wielkim placzem. gdy wracalam do domu to już byl atragedia i musialam przysiąść na ławeczce i nakarmić.
Podobnie bylo jak pojechalam z mężem i chlopcami (tymi co to ich tesciowa ze soba przywiozla) do Scheveningen... Usiadlam na molo z tylu sklepików i nakarmiłam małą.
na szczęscie zawsze mam przy sobie jedną lub dwie pieluszki i moge tak zasłonić, ze nikt nie widzi tego, czego nie powinien.;-)

Matko, komary mnie jedzą..... masakra

Ja karmiłam i w parku koło Blijdorp Diergaarde i na plaży w Hoek van Holland... nikogo ten widok jakoś nie interesował. Nawet Polacy, którzy obok nas byli ja plaży nic nie gadali, chociaż oni byli zajęci piciem piwa i rzucaniem k...wami w stronę swoich biegających dookoła dzieci :szok:. Bardziej się chyba obawiam przebierania pieluszki małej publicznie, jak nie ma specjalnego miejsca w pobliżu. Bo pierś mogę zasłonić a z gołą pupką już jest inaczej. Szczególnie, jak mam ją tylko w chuście a nie w wózku (bo mała jest w gondolce i łatwiej ją zasłonić). Nie chciałabym, żeby jacyś obcy gapili się na pupę małej :szok:.

hejka

ja tez mam te styropianowe ocieplacze ale te butle co mam mi tam nie wchodza......

dzisiaj mamy wizyte pani z CB....

p.s. dzisiaj w nocy ugryzł mnie komar, a widziiallam go nad oknem ale nie chcialo mi sie gada zabijac....

reklama
My się dzisiaj mieliśmy pozamykane okna i mega saunę... za to brak nowych komarów. Stare zostały zabite :happy2:.
Do mnie ta kobitka nie przyłaziła, bo wywiad załatwiłam przy okazji badania słuchu w CB.

Do góry