reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
omg milka współczuję. nie wiem na ile.to podłe napisać że mamy dziś grilla. kotleciki cielece , kiełbaski mergez, szaszlyki , grillowana cebula i ziemniaki z folii. mam nadzieję że ci b dowiezie coś ludzkiego.

jakbym ja miała leżeć w szpitalu to też bym chyba była skazana na dostawy.

Anyvway spokojnej nocy na oddziale. też jestem ciekawa tego balonika i czy to boli.

Podła :-D:-D:-D. Robisz to specjalnie :-)

znow o jedzonku:-)

Astrid mam ja dokarmiac bo malo przybiera na wadze, w czwartek ide do CB i okaze sie czy dalej musze. Druga sprawa to moje cyce mie produkuja tyle mleka co trzeba, mala byla ciagle glodna. Dzis zrobilam eksperyment: odciagnelam mleko dojarka z 2 cycow i bylo 70ml, za malo dla mojej malej, za 1,5 h juz bylo 50ml, znow za 1,5h tylko 30ml. nie wiem czemu tak jest, im czesciej odciagam tym jest mniej mleka, a powinno byc wiecej:no:Zaznacze ze pije ok3 litrow plynow dziennie:tak:
Milka to jak podpatrzysz tego balonika to daj znac, a moze lustereczko tam podstaw:-D:-D

witam

jej ale wy tu piszecie,ze ja nie nadazam czytac :-)

Milka: powodzenia i oby jak najszybciej.
My jak rodzilismy,to mielismy menu do wyobru,tylko ja przez znieczulenie i bole nie moglam za wiele, natomiast moj maz wcinal chinszczyzne a ja patrzylam ze slinka,bo ja mialam kanapke i budyn-nie zapomne tego hiihi:-D

Ayni: jeju jakie masz smakolyki, ech przez te smakolyki to przytylam na cypryskich wakacjach 3kg ino jak to teraz zrzucic??!:baffled:dupsko rosnie a waga ani drgnie,chyba sie na mnie msci.

dalej nie wiem co z tym suwakiem,gdzie go wkleic by byl na zawsze??

znow o jedzonku:-)

Astrid mam ja dokarmiac bo malo przybiera na wadze, w czwartek ide do CB i okaze sie czy dalej musze. Druga sprawa to moje cyce mie produkuja tyle mleka co trzeba, mala byla ciagle glodna. Dzis zrobilam eksperyment: odciagnelam mleko dojarka z 2 cycow i bylo 70ml, za malo dla mojej malej, za 1,5 h juz bylo 50ml, znow za 1,5h tylko 30ml. nie wiem czemu tak jest, im czesciej odciagam tym jest mniej mleka, a powinno byc wiecejZaznacze ze pije ok3 litrow plynow dziennie:tak:
Milka to jak podpatrzysz tego balonika to daj znac, a moze lustereczko tam podstaw:-D:-D
Ojoj bidulka :-(... mam nadzieję, że jej się poprawi. Z mlekiem to nie wiem... może zgłoś się do poradni? Może to ma związek ze sztucznym dokarmianiem? Nie znam się, bo ja mogłabym Ci małą dokarmiać, bo mam tyle mleka.

astrid to daj troszku swego mleczka dla mnie:-D
eola jak ci sie nie uda to wyszukaj w google jak wkleic suwaczek na babyboom, tam jest wszystko, krok po kroku:-D

Iskierka tak tak to był masaż szyjki macicy, to nie jest odklejanie czopa tylko

Jedną z metod wspomagających wywołanie porodu jest masaż szyjki macicy. Polega on na delikatnym otwarciu kanału szyjki i odklejeniu dolnego bieguna pęcherza płodowego od ścian macicy. Tym samym organizm zostaje „zachęcony” do tego, aby samodzielnie zacząć wytwarzać hormony, odpowiedzialne za rozpoczęcie porodu.

Ayni to taki dziwny ból jest, jak miesiaczkowy tylko gorszy, ledwo chodze bo mam wrazenie ze zaraz cała macica z miednica mi wypadnie :) zobaczymy czy pomoże.....
Skarbie, ja doskonale wiem o co biega bo tez to mialam. Ból nie do opisania. Nie chodziłam przez 24h...
Karola nie maja osobnej sali bo to nie jest porodowka tylko oddział ginekologiczny. Jedna ma tak jak ja wlożony balonik i czeka, a druga ma bóle ale, za wcześnie jeszcze i chcą ja jeszcze przetrzymac, 38 tydzień zacznie jej sie w niedziele. Właściwie to jej wody już odchodzą i niewiem co oni kombinują
Jedzenie tragedia:) właśnie dzwonilam do mojego B żeby mi coś przyniósł :)
Milka, ja też rodzilam na ginekologii a mialam osobny, pojedyńczy pokój...

reklama
Ewelinko, spoko :-). W ogóle ostatnio przez te upały i częste karmienie, to mi się laktacja jeszcze bardziej rozwinęła. Może spróbuj więcej karmić piersią? Dziecko inaczej ssie niż taki laktator ;-)

Do góry