reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ayni ja nigdzie nie czytalam tylko mi tak powiedziano... wiesz jak to jest jak wszyscy chca ci doradzic i wychodzi z tego wielkie gó**o;) mi tak radzila zarowno tesciowa jak i babcia a ze ja pierwszy raz w takiej sytuacji to sie posluchalam... dobrze ze tylko to mi zapadlo w mysli bo liste rzeczy co wolno a czego nie i jak co mam robic mialy obydwie dlugie:)

Hague jest dobrze ale mogloby byc jeszcze lepiej, w nocy malo sciagnelam, i maly sie nie najadl, ile placzu bylo...;/ a ja zasypialam nad laktatorem bo chcialam chociaz co dwie godziny sciagnac...

Skad mam wiedziec kiedy maly bedzie mial kolke?:) rozni to sie czyms?

reklama
Moj Tymek jak mial kolki to bardzo plakal nie dawal sie uspokoic ,nie chcial byc na rekach i mial bardzo wzdety brzuszek i puszczal duzo okropnych baczkow.Robilismy mu kompresy ,kompalam go w cieplej wodzie ,masowalismy brzuszek ,dawalam espumisan,masakra byla.No i dopiero pomoglo jak zmienilismy mleko bo mial skaze.niestety dopiero jak mial 6 m .Kolki to takie wstretne sa dziecko bardzo cierpi.Kiedys tak mi plakal ze wlosy sobie szarpal i jakby mial zeby to by sie pogryzl.

Kolka to straszliwy placz dziecka, odginanie sie do tylu, prężenie.. trzeba robic wtedy wszystko by dziecku jak najbardziej ulzyc.. Trzeba uwazac takze na przepukline, dlatego najlepiej zapobiegac kolkom niz pozniej dac dziecku cierpiec :no:
Tomek mial kolke tylko 3 razy dlatego nana wiem co czulas, i wspolczuje Ci ze to trwalo tak dlugo.. U mnie tylko 3 dni, a i tak bylo masakrycznie :no:

No to narazie u nas kolek nie bylo... i oby sie nie pojawily bo bedzie ciezko...

A Czy u Was tez schodzila tak delikatnie skorka ze stopek, raczek i dzisiaj na powiekach zauwazylam...:(?

Tymek mial kolki codzien po okolo 2 godz po karmieniu i tak codziennie:-(Ciezko bylo gdzies z nim wyjsc .W nocy tez przez sen jeczal.Pamietam jak raz mial takie kolki bo logopeda poradzila na refluks dawac wiecej tego zagestnika Nutritonu no i to pogorszylo sprawe.Tak mi plakal no nic nie pomagalo na rekch nie chcial byc polozylam go w lozeczku kompres na brzuszek i plakalm razem z nim.
Tak BERNADETKO skora tez schodzila to normalne:-)

Ostatnia edycja:
Bernadetko mam nadzieje, ze Ciebie tez to ominie, oby.. Dlatego najlepiej jesc z rozwaga.. 3 miesiace chyba mozna wytrzymac bez schabowego czy frytek? ;-) w koncu robi sie to dla dziecka..Na ostre tez uwazaj, bo podraznia mocno przewod pokarmowy i jak dziecko bedzie robilo kupke to bedzie strasznie pieklo, wtedy tez bedzie bardzo plakac :-(
I tak jak nana napisala, przewod pokarmowy jest niedojrzaly, dlatego po co bombardowac takie malenstwo jeszcze jakas niepotrzebna iloscia ciezkostrawnego jedzenia? korona chyba nikomu z glowy nie spadnie, jak odpusci sobie przez krotki czas.
Ja mialam to szczescie, ze moje dziecko tolerowalo wszystko, takze jadlam fasolke, kapuste, kiszone ogorki (ktore zmieniaja smak mleka). Jedyne czego nie tolerowal, to kiszona kapusta, po tym bolal go brzuszek. Na poczatku jadlam po troszenku, zeby sprawdzic reakcje, a po jakims czasie jak zauwazylam ze nic sie nie dzieje, to juz nakladalam sobie normalne porcje.

Nana dzieki, bo juz sie wystraszyłam ze moze cos mu brakuje ze tak skora schodzi:)
smaruje oliwka od kilku dni i juz jest mniej ale jeszczze gdzie niegdzie sie trafi:)

Hague no masz racje:) ostrego staram sie nie jesc wogole, zreszta nie przepadam za bardzo za strasznie ostrym:)
no a z tym smazonym, to wczoraj owaliłam scchabowego:D frytek nie jem, bo trzeba kilogramy zrzucic a nie frytkami sie opychac:)

Taka ladna pogoda a mnie glowa boli, mam ndzieje ze przejdzie i jak troche to slonce przygasnie to wyskoczymy na spacer:D
od wczoraj mnie tak strasznie oko boli jakby mi kto przywalił...;/ myslalam ze przez noc napuchnie ale niewidze roznicy, a nadal boli...

Madzia pewnie korzystaja z ladnej pogody:) a ty jak tam sie czujesz?:)

reklama
ja niestety sama w domu, czekam az fumfela z Pl wróci i znowu bedziemy wychodzić z domu codzień na spacerki ;)
czuję bardzo dobrze, oprócz ociężałości nic specjalnie mi nie dolega ;)

a pogoda piękna..... oby jak najdłużej ;)

Do góry