reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ja wszystkie 3 ciaze przepracowalam:-) do 9 mies.w kazdej przytylam rowno 17kg.... przy pierwszej ciazy codziennie jezdzilam na rowerze 12km w jedna strone:tak:bo mieszkalismy poza miastem - ogolnie wspominam fajnie gdyby nie zgaga:cool2:
ale co kobieta to inna...:tak:i inna ciaza...

reklama
Ayni super ze spotkanie sie udało :) oczywiście że nie jest ono obowiązkowie i idzie kto chce ale ja własnie chyba chce tam iśc , i tak siedze w domu cały czas heheh :)

ja do tej pory jeszcze zadnych bólów nie miałam, i tak naprawde to chyba jeszcze nie wiem co to sa skurcze :) ale prawda jest taka ze im blizej tym sie bardziej boje, czy ja wiem czego?? troszke bólu, troche nowej sytuacji, w końcu przyjdzie na świat nasz mały człowieczek :) mam nadzieje ze szybko sie zaklimatyzuje w nowej roli "mamusi " ;)

aniahaven ja tez do tej pory jezdziłam rowerem i wszystko było ok aż poczułam ze mi sie mała obnizyła, teraz zrobiłam przerwe i poczekam do wtorku co połozna powie :(

MDG fajnie ,ze juz jestes w domu ,nie ma to jak wlasne lózko:tak:A powód do zadowolenia jest :tak: taki ze jeszcze jestes w dwupaku i nie idzie po przodu:tak:

Madzia piekna ta tapeta:tak: pokoik bedzie slodziutki:tak:(myslalam ,ze juz tu o nim pisalam,ale dzis widze ze nie:sorry: taka zakrecona jestem..:sorry2:)

Ja z mIchalem pracowalam i jezdzilam na roweze do 8 mies i czulam sie cala ciaze super:tak: A teraz mnie to spojenie poboluje ,milam mdlosci , ta okropna zgage mam itp:tak:
Ayni ta tapeta ktora pokazywals tez fajna ,taka bardziej nutralna a dla dzidzi:tak:
Ja wczoraj wyprasowalam pierwsze pieluszki :tak: dzis moze tezmi sie uda cos poprasowac:-)

Witam!

Wy juz macie pokoiki przygotowane i takie sliczne a ja w rozsypce. Stara szafa nie wyniesiona, sciany nie pomalowane, komoda nie zlozona i w kolysce materacyka brak :no:. Wczoraj dopiero ciuszki dla dzidzi pralam, a po wizycie pani z krammzorg mam jeszcze braki. Musze dokupic jakies tam pieluszki, przescieradla, kocyki bo nie te mam co trzeba.

A jeszcze sie dowiedzialam ze po porodzie mamie mierzy sie temperature w DUPCI :szok: szok ,jak dla mnie, bo u dzidzi to wiadomo, ale u doroslej osoby!!!!!!!!

Co do przebiegu ciazy to fakt, kazda kobitka przechodzi ja inaczej. Ja z pierwsza corcia to mialam rewelacje, czasami zapominalam ze jestem w ciazy tak wszedzie latalam. A przy tej caly casz boli mnie pachwina po lewej str, tak ze chodzic czasem nie moge, ale coz niedlugo przejdzie .:-)

Mgd ciesze sie ze juz wrocilas do domku, uwazaj na siebie i odpoczywaj.

Teraz mykam po corcie do szkoly. Zycze milego popoludnia

ewelina nie martw sie, ja tez mam jeszcze pare rzeczy do kupienia, ale niby ze co , ze polozna decyduje jakie trzeba miec przescieradełko??? kocyki??? pieluchy to wiadomo, tetrowe , flanowe trzeba mieć :)

Ewwelina zrób suwaczek bo ja nie wiem w ktorym tyg jestes:sorry2::tak:A bardzo ciekawa kobita ze mnie:sorry2::cool2:
Co do mierzena temperatury w pupie to ja sie z tym nie spotkalam ani nie slyszalm o tym:no:

Tak zakrecona jestem ,ze wczoraj zaczelam pranie wieszac i Misiek mnie zawolam :happy2: Po 2 godz ide po pokoju patrze a tu pranie czeka na powieszenie:sorry2::baffled:

zobaczymi co mni powie we srode:confused:

Witam. Ja dziś strasznie długo spalam, a potem zadzwonila moja mama i przegadałyśmy z godzinę;-)
Coś ostatnio nie mogę się w nocy wyspać. Niby śpię, ale późno zasypiam i czesto sie w nocyu budzę. Masakra jakaś
Ja tez nie bylam na zadnym spotkaniu informacyjnym, i zapewne nie bede... ale jakos sie tym nie przejmuje co ma byc to bedzie:)
Dam rade urodzic bez tego:) (mam taka nadzieje):-D

Iskieka ty to chyba urodzisz przedemna... moje dziecie lezy glowka w dol ale juz od kilku dni czuje sie dobrze, nie boli mnie ani spojenie ani nic innego:)
Ja też nie bylam a chcialam iść. Ale z moim holenderskim to musialabym iść z córką jako tlumaczką. Ale nie przejmuję się - już niedługo i tak zobaczę co i jak.
Bernadetka - ja już dawno stwierdzilam, że pomimo tego ze liczę na wcześniejszy poród i generalnie już chcialabym urodzić to gdzies w głebi mam wrażenie ze tą ciążę donoszę do terminu, a może nawet i dłużej...
ewelina nie martw sie, ja tez mam jeszcze pare rzeczy do kupienia, ale niby ze co , ze polozna decyduje jakie trzeba miec przescieradełko??? kocyki??? pieluchy to wiadomo, tetrowe , flanowe trzeba mieć :)
U mnie kraamzorg czepiala się tylko ze nie mam drugiego kriuka, ale jej powiedzialam ze nawet nie mam zamiaru kupować. Popatrzyla dziwnie i nic nie powiedziala. A, no i podwyższenia łozka zażądala. A niech sobie żąda, jak nie mam możliwości to jej mogę tylko dodatkowy materac poodlożyć i nic więcej. A jak będzie marudzić to ją poprostu wyprosze z domu i tyle. Nic mi nie zrobi.
Pieluszki mam tylko tetrowe - jak na razie...
Ech, dawno nie padalo, prawda?;-)

reklama
Iskierka ja to jak juz pisałam łozka nie mam wiec tym bardziej mi moze, zreszta kraamzorg nie jest obowiązkowy i ja za to płace wiec chyba to moja sprawa jak mam w domu :) ostatnio wyczytalam ze podwyzszanie łozka jest po to zeby kraamzorgową plecy nie boly, jezzuuu a co ona sie tam tyle schylac bedzie.....
mnie kraamzorgowa nic nie mówiła o dwoch kruikach :) pytała tylko czy mam taki alumioniowy i tyle :)

Do góry