reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Juz zalapalam :)

Mysle ze masz baaardzo duzo :D

Tego czego mi na pierwszy rzut oka brakuje to z rozmiaru 62(bedziesz rodzic zima):
-spodenek
-body z dlugim rekawem
-koszulki z dlugim rekawem
-pajacy
-jakiegos kombinezona na wyjscia

Ja wszystkiego mam po ok 3-4 sztuk.
Wychodze z zalozenia ze lepiej dokupic niz wyrzucic nieuzywane.
Sklepy sa pootwierane ;)
Ale na Twoim miejscu stawialabym na cieplejsze rzeczy ze wzgledu na pore roku w jakiej bedziesz rodzic

reklama
Ayni sporo rzeczy masz, ale tak jak pisze Mgd warto zaopatrzyc sie w cieplejsze i ciut wieksze, ja mam bardzo malo rozmiaru 50-56. Kupywalam wieksze bo i tak zaraz dziecko wyrosnie... a pieluszki masz?:)

Dokladnie, ja mam wiecej 62-68.. Z reszta nie wiadomo jak duzy Adam bedzie ;)
Wiec lepiej wieksze niz mniejsze :)

A jeszcze kocykow mi brakuje :)

dziękuje też zauważyłam braki większych ciuszkach. a kombinezon to brać taki misiowy czy gruby na zimę z ortalionu ? myślę że rozmiar 68 na zimę będzie w sam raz. kocyk mam jeden cienki i jeszcze jakiś grubszy trzeba dokupić. w razie mrozu jest też kolderka. ja właśnie leże na boku a Kot ułożył się na brzuchu ;D tzn boko brzuchu hihi. a wy co robicie?

berni mam dużą pake newbornow jak narazie ale jeszcze jest w pl z innymi rzeczami od dziadka

Obok brzuchu?? Hihihi

Ja mam taki niby ortalionowy, z polarkiem w srodku..
Kocyk grubszy sie przyda do wozka na wiosne ;)

Ogladam serial i robie rosol z harde kip dla chorego(znowu) meza

no na boku ale teraz wraz z brzuchem ma więcej miejsca. mały go trochę podkopuje ale Kot się nie zniechęca.

a co to harde kip ? jakiś specjalny cziken ? a mnie nosi na halal golabki ojjj...

Ayni no to praktycznie to co najwazniejsze masz:)
reszta wyjdzie z czasem, co brakuje i trzeba bedzie dokupic:)
Tez narazie kupilam tylko jedna paczke newbornow bo nigdy niewiadomo czy malemu podejda:)
niby najlepsze ale okaze sie czy on je zaakceptuje:)
dzisiaj dostalam gazetke, i w niej kupony na pampersy, husteczki, ariela i wiele innych rzeczy:) niektore 50% ttaniej inne 25% zawsz to cos:)
Mi tak doradzali by kupic wieksze ubranka wiec tak zrobilam:) beda na dluzej hihi:)
Mam kilka bodzików i spodenek 50-56 i dwie albo trzy bluzy:)

Ja siedze i ogladam film a raczej dramat juz drugi dzisiaj:) zazwyczaj nie ogladam tego typu filmów ale bardzo mnie zaciekawily:)

Mgd co ten twoj maz taki chorowitek?:(
Kuruj go tym rosolkiem:)

Sama bym sie napila...:sorry:

AYNI harde kip to te wiejskie kurczaki, wiesz, te z rudymi piorami. Maja bardzo twarde mieso i sa duzo mniejsze. Mozna je chyba tylko w calosci kupic.
Nie sa genetycznie tykane i karmione swinstwami. Rosol z nich to poezjaaaa.
Smak dziecinstwa :) babcia mi taki robila z domowym makaronem :)

http://www.foodlog.nl/artikel/harde_kip_een_uitgebreid_antwoord/

BERNADETKO dawaj na rosol. Armie bym wykarmila :D

Ja mam korting na pampersy i te kupie na piczatek(plus ta paczka z kruidvat), a potem bede sieciowki probowac. A noz widelec jakas tansza wersja przypadnie malej do tyleczka :)

Ostatnia edycja:
o kurcze nie wiedziałam że takie kuraki można tu kupić. myślałam że albo radio aktywne z supermarketu albo targ or marokan . dobrze wiedzieć popytam czy u nas też takiego można kupić. ja ostatnio kocham zupy a rosół lubie aż słodki od marchewki ;))

jeśli chodzi o pampki o ile się przyjma to będę mamę prosić żeby że sobą przywoziła zapasik mega paczek z de ale to się zobaczy. kosmetyków dalej nie mam bo jeszcze czas ;)

nuda bez kompa. oglądam tlc o cyganach i właśnie się dowiedziałam dużo ciekawych rzeczy o nich których nigdy nie wiedziałam.

reklama
Ja nie moge was czytac bo robicie mi tylko smaka a taki slon jak ja juz za bardzo nie ma obrotów w kuchni:)
jutro biore sie za kopytka jak dobrze pojdzie:)
a rosolek wypilam juz, tylko szkoda ze taki z kostki;/
ale do Ciebie Mgd za daleko :(

Tez bede probwac te "najtansze" pampersiatka a moze akurat sie uda:) zawsze to sie zaoszczedzi i cos innego kupi:)

Ooo a ja ogladam "Zrobmy sobie wnuka" :D

Ostatnia edycja:
Do góry