reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Jeju Berni, jak nie masz miejsca, to ja pochnole wszystko, obiecuje!
MGD ta pomka z remi to podobno tez jakies pochodne morfiny ;) ale podobno milo sie robi :)
Kilo trawy jeszcze nie zjaralam , ale domyslam sie , ze nie wiedzialas ktora reka a gdzie noga ;p
cos jakby piosenka sigara bunni :D znasz to ? :D a jak nie to maz zna na 100 %
Sigara Buni سيجارة بني.flv - YouTube taki odjazd :D

a wlASNIe mi maz zabiera laptopa na noc i bede tylko na telefonie :(

a w ogole.. masakra, jak mozna dziecku dac na imie PANDA ? hahaha

reklama
Dobry wieczór laski!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wróciłam!!!!!!!!
No pocxzątek dziekuję za wszystkie kciuki trzymane za mnie, poród i moją córcię - przydały się.
Szczególnie przydał się okrzyk:
ISKIERKA przyyyyyyj!!!!!!
Gdyby nie MGD to mała nie urodziłaby się tak szybko;-);-). Kochana, trafiłaś idealnie:-D:-D:-D
A na poważnie - rano badanie tętna, serduszka i kroplówka z oxytocyną. O 10.00 mialam już rozwarcie na 4 cm i dzwoniłam po męża - przyjeżdzaj!!!
Tak, bo mąż nie byl ze mną od początku. Stwierdziliśmy, że szkoda jego dnia wolnego, skoro niewiadomo jak długo będzie trwał poród. Gdy mąż przyjechał to ja już miala przygotowywane znieczulenie - tę pompkę z morfiną. Powiem wam, ze choć mialam odlot - ledwo co mowilam i jakbym drzemala, ale bez tego nie dalabym rady...
Przed 13.00 mialam bóle parte i wtedy odłączyli oxytocynę i morfinę. No i sie zaczęło.... Morfina przestała dzialać bo inaczej mala mogłaby byc slaba - naćpana:-):-):-)
I tak z bólem i łzami i jednym małym pęknięciem o 13.28 dokładnie urodziła sie moja Olivia Anna. Ważyła 2900g i miala 48 cm.
O 16.00 wróciliśmy już do domu, o 17.00 przyszla kraamzorg.
Mala się napiła z cyca, wyspala, a potem w nocy.... Dala nam popis swoich mozliwości:-):-):-)
Iskierka to pewnie tuli mala ksiezniczke:)
Tak, jak wy pisałyście sobie, to ja huśtałam małą, bo nie chciala spac, nie chciala ssać i w ogóle...
Zasnełyśmy okolo 4.30.
Mam nadzieję, że dziś będzie duuuużo lepiej:-D

Iskierka pięknie opisałaś poród, jak malutka, ciotka już kupiła flachę dla malutkiej a w niej mały prezencik, choć widziałam takie cudo że masakra, takze jak się będziemy wybierać to ciotka z wujkiem coś przywiezie:tak:

Robale - czekamy:-)
Obiecane fotki:
P1030513.jpgP1030514.jpgP1030544.jpgP1030548.jpgP1030551.jpg

Astrid mam pytanie, a to nie jest tak ze zzo dziala tylko na normalne skurcze, a na parte juz nie? tak slyszalam, ale nie wiem czy to prawda.

Wiesz... chyba tak. Bo normalne miałam mniej bolesne po tym a parte to łoooo :eek:. Teraz coś kojarzę, że mi mówili, ale byłam przejęta tak, że dzięki mężowi nie zaginęłam w akcji.

Ej ja trawę raz jarałam i nic mi nie było... w sumie to normalne z tego, co mi mówili. Jakoś mnie nie kręci ponowne spróbowanie, ba nawet nie tęsknię za alkoholem.

Ayni... Panda? To ten ktoś musiał wyjarać kilo trawy:szok:. Biedne dziecko.

Iskierka, fajnie, że wszystko dobrze poszło. Ucałuj Oliwkę od cioci :tak:. Mam nadzieję, że da Ci pospać jednak. Moja na początku nie dawała, bo nie miałam mleka jeszcze a mała chciała jeść i jeść. Śliczna jest Twoja córcia i robi super minki :-).

Cześć ROBACZKU :-). Jak się miewasz???

Jeeeejaaaaa jaka ona sliczna!!!
Tez kcem!!!
Sie spisalas mamuska :)
Ucaluj Ksiezniczke. W samo czolko!!!

Ps.dlugo bylas w szpitalu? Kiedy Was wypuscili??
I w jakiej garderobie? (znaczy sie Oliwia)

Ostatnia edycja:
No wlasnie ja tak slyszalam, ze na parte to nie dziala, to w sumie nie oplaca sie tych znieczulen brac :rofl2: heheh :-D choc dla mnie te skurcze co 3 minuty najgorsze byly :confused2:

Astrid ja kiedys z okazji urodzin mojego bylego wspollokatora zapalilam po 3 jointy na lebka ze znajomymi :-D mi sie nic nie dzialo, humor mi sie nie zmienil kompletnie, a moj kolega to jakiejs szajby dostal i biegal po maskach samochodow zaparkowanych pod naszym mieszkaniem :szok:

No wlasnie ja tak slyszalam, ze na parte to nie dziala, to w sumie nie oplaca sie tych znieczulen brac :rofl2: heheh :-D choc dla mnie te skurcze co 3 minuty najgorsze byly :confused2:

Astrid ja kiedys z okazji urodzin mojego bylego wspollokatora zapalilam po 3 jointy na lebka ze znajomymi :-D mi sie nic nie dzialo, humor mi sie nie zmienil kompletnie, a moj kolega to jakiejs szajby dostal i biegal po maskach samochodow zaparkowanych pod naszym mieszkaniem :szok:

Mi tyle pomogło, że yy... chyba psychicznie jakoś to lepiej znosiłam. Nie wiem, bo już nie pamiętam tego bólu i w sumie połowy wydarzeń z tamtego dnia.

No to nieźle z tą trawą :szok:. My z kolegą paliliśmy. Nie wiem ile, ale dużo tego było. Nam nic nie było a kolega udawał biedronkę odwróconą do góry nogami.

Ja was straszyc nie bede ale powiem wam ze ja podczas mojego porodu to przezylam rzeczy gorsze niz bole porodowe i to bez rzadnego znieczulenia.czasem jak czytam o waszych porodach to chce mi sie plakac ze mnie sie tak trafilo ale na pocieszenie mam mojego skarba:-)

ISKIERKO buziaczki dla twojej ksiezniczki:-)

Ostatnia edycja:
reklama
haha a mój znajomy usiadł na trawie po turecku patrzył w niebo i plakal mówiąc że przyleca kosmici i zaatakują ziemię i wszystko zniszcza. a ja byłam tak uchachana że zrobiłam z niego jeszcze większą polewke i się chłopak wkurzyl i chciał tak iść do domu ;D dodam że byliśmy pod namiotami ok 15 km od domu.

a panda dziś dzwonił do męża odebralam telefon a gość mówi że tu panda ;d myślałam że taka ksywka i pytam męża i się okazało że on tak ma w papierach lol .

Iskierka pisałam już na holandii super się spisalas. piękna jest!

a gdzie bernadetkka z tymi skurczami ? czy to już? wejdz no kobieto na forum!!

ja pozdrawiam z dziecięcego właśnie posegregowalam papierki ulotki i kortingi i zaraz przejrze ubrania ile czego mam

Do góry