reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ha ha mnie tez mowili ze w kazdej chwili mi dadza znieczulenie a jak przyszlo co do czego to nie dali.Kombinowali jak mogli byle nie dac choc blagalam :-(
Bo to nie jest do końca tak. Znieczulenie w kręgosłup można podać minimum 2h przed ostatnią fazą porodu, do 8cm rozwarcia. No ale... mogłaś mieć pecha i trafić na jakichś nieogarniętych ludzi, jeśli prosiłaś ich w tym czasie minimum.

reklama
Ale i tak pewnie nie zrobiłaś jeszcze czegoś takiego, że miałaś wizytę u położnej na 15 a pojechałaś o 9 rano :rofl2:.
Nie, po prostu 2 razy zdarzylo mi sie nie przyjsc :D jeju, ale mi wstyd, na szczescie sa wyrozumiale.

Nana mi tez powiedziano, ze moge dostac w kazdym momencie. Z zaznaczeniem , jak pisze Astrid ze zewnatrzoponowe do jakiegos czasu, wiec musialabym im wczesniej znac. Moze w pewnych przypadkach nie mozna podac kobiecie znieczulenia? Np. w przypadku komplikacji takie znieczulenie (zzo napewno) mogloby spowodowac klopoty z oddychaniem, zanik tetna. Nie wiem jak z zastrzykiem czy pompka, ale napewno nie jest tak , ze te srodki sa 100 % bezpieczne jak guma do zucia :) mysle,ze zdrowie twojego synka w tym momencie jest wazniejsze niz znieczulenie, bo bol jak byl tak minal...

Mnie wyśmiały, że mam jakieś amnezje ciążowe i nie rozróżniam cyfr :-D. A jeszcze wtedy jechałam za maastunnel specjalnie. Chyba nawet bez śniadania jechałam, bo nie zdążyłam zjeść. Najgorsze było to, że dookoła nie było żadnego sklepu :confused2:. Ale były miłe i mnie wpuściły o 11, bo było mało kobitek.

hehehe ja w kręgosłup poprostu nie chce , ale urodze jak mi bedzie dane :) trudno..... w końcu tyle kobiet rodzi naturalnei i zyje :)

hehehe ja w kręgosłup poprostu nie chce , ale urodze jak mi bedzie dane :) trudno..... w końcu tyle kobiet rodzi naturalnei i zyje :)
Dasz radę :-D. Jak już pisałam kiedyś, mi dali, trochę mniej bolało, a potem się okazało, że za słabo i myślałam, że się złożę z bólu, no ale dzięki temu szybciej urodziłam haahah.

Tak tak ja wiem ze trzeba odpowiednio wczesneij powiedziec ze sie chce znieczulenie i ja jak tylko mi wody odeszly odrazu powiedzialm ze chce i wiele razy blagalam.Pozatym mialam na karcie na czerwono napisane ze chce znieczulenie Niedawno rozmawialm z dziewczyna ktora tez rodziala w tym szpitalu co ja no i rodzila 2 dni a znieczulenia nie dostala .Taki szpital niestety.To najczesciej zalezy na jaki szpital i personel sie trafi.To ze bol mina to ja wiem ale lek przed nim nie i do dzis zmagam sie z trauma.Bo o ile zaakceptowalam bole porodowe to nie moge zaakceptowac tego co oni ze mna robili i ile bolu mi przyspozyli.

Tak tak ja wiem ze trzeba odpowiednio wczesneij powiedziec ze sie chce znieczulenie i ja jak tylko mi wody odeszly odrazu powiedzialm ze chce i wiele razy blagalam.Pozatym mialam na karcie na czerwono napisane ze chce znieczulenie Niedawno rozmawialm z dziewczyna ktora tez rodziala w tym szpitalu co ja no i rodzila 2 dni a znieczulenia nie dostala .Taki szpital niestety.To najczesciej zalezy na jaki szpital i personel sie trafi.To ze bol mina to ja wiem ale lek przed nim nie i do dzis zmagam sie z trauma.Bo o ile zaakceptowalam bole porodowe to nie moge zaakceptowac tego co oni ze mna robili i ile bolu mi przyspozyli.
Współczuję chamskiego szpitala.

reklama
Ayni mnie tez dzisiaj glowa boli, jakbym popila:no: :-D

Wozek wyprany, mozna smigac:D
moj juz jezdzil i pytal czy mu pasuje:D

U mnie w szpitalu jest tylko morfina domiesniowo i zzo:) mam zapisane ze chce ale to zalezy czy zdaze na czas do szpitala:D bo jednak jest kawalek... a moze obedzie sie bez, tego niewiem:D wazne aby poszlo szybko i do domu, cieszyc sie malenstwem:D

Do góry