reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ayni o tej nalepce czytałam na niedzieli i z tego co zrozumiałam jest to dobrowolne, w czyms tam niby pomaga ( nie pamietam co bo mnie to nie interesowało) :):)

a czuje sie nawet dobrze, ale spojenie mi dokucza, zwłaszcza w nocy jak chce sie obrucić z boku na boku lub jak gwałtownie wstane z krzesła, o szybszym chodzeniu też juz nie ma mowy:):)

reklama
ISKIERKO moj maz chcac telef.na abonament tez mosial paszport przedstawic.I jeszcze czekal az wszystko posprawdzaja.

Dzień dobry wszystkim. Ja nadal w dwupaku, dziś odpoczywam na maxa - mąż zrobił śniadanie, obiad też już prawie gotowy. ja tylko zrobilam truskawki ze smietaną i kawę. Pełen relax przed godziną W :-D
Lebara swietnie sie sprawdza i jest taniusia. Internet tez dziala przez Lebare :tak:
Tego nie sprawdzałam. To znaczy tego internetu, bo mam przedpotopową komórkę. Wolalabym telefon na abonament, bo nie stac mnie 300€ na nowy model. I tak chce dzwonić tylko z Lebary a na abonamencie korzystać z opcji internetowych
hmmm, ale o braku jakiego paszportu mowicie??PL czy Nl.
Ja bralam telefon w T-mobile na paszport PL. Na dowod nie dali ;)
O braku kazdego paszportu;-)
Iskierka, jak tam? pamietaj, to ma byc DZIS! :)
Pamiętam:-D
Powiem ci ze wczoraj w nocy to już mialam dziwne wrazenie ze mi wody odchodzą. Co szłam do wc to wkladka sucha jak pieprz, co usiadlam to wrazenie ze gdzies coś cieknie.
To juz takie przewrazliwienie chyba.
Wczoraj tez nie wiedzialam czy - jak to pisala Astrid - dziecko mi się uaktywniło czy to jakieś dziwne skurcze:-D:-D:-D

Dziś od rana mam to samo - mała się nie rusza, ale przewrazloiwienie na "mokre" zostało:-D:-D:-D

Dzien dobry:)
u nas nadal cieplo, chociaz czesciej slonce zachodzi...
Dzisiaj czujemy sie jak kawal kamienia, nic nie mam sily zrobic;/ czyzby to kara za wczorajszy bez bólowy dzien?:)

Mowicie ze spada sie z wagi? hmm to by sie zgadzalo:)
Tez zastanawialam sie nad tymi lisciami malin, bo z milosnych igraszek nici, wiec wspomagania naturalnego nie bedzie:confused2: uslyszalam ze tyle czekal to i poczeka jeszcze, am jest dzidzia i on sie boi, wstydzi:D hah

Ja tez sie nie rejestrowalam, ale wiem ze bylo to potrzebne znajomym jak kupywali tutaj dom.

Verblijfsvergunning ma moja siostra, zeby to dostac musiala dostac specjalne wypelnione dokumenty przez pracodawce i byc w nl min. 5 lat

Jol jol :)

AYNI nieee nie spieszy sie(jeszcze) ale tych lisci mama mi nawiozla i nie wiem od kiedy pic.
A w olejek sie zaopatrze :D nie kcem czekac do 40 tygodni :D

SENCILLA jak sie to pije??

Apropos wklejki/naklejki w paszport. Posiadam takowa. 7 lat temu byla ona potrzebna aby zostac w NL dluzej niz 3 miesiace.
Jezdzilam do IND i przedstawialam dokumenty ze mam kontrakt w pracy,ile zarabiam,ubezpieczenie i zameldowanie.
Rok,czy dwa pozniej Polacy tego "pozwolenia" juz nie potrzebowali. I z tego co wiem tak jest do dnia dzisiejszego...

ISKIERKA moze i Ty lyknij tego olejka? :D

MADZIA jak samopoczucie dzisiaj?? Oprocz samotnosci niedzielnej??

BERNADETKA a to Ci maz wstydnis :D
Jak dooobrze ze moj bezwstydnik,corki sie nie wstydzi ;)

Cos mi sie z moim termostatem ciala stalo..chlodno dzisiaj,fajnie..a ja sie kleje jak tasma na muchy...

Apropos wklejki/naklejki w paszport. Posiadam takowa. 7 lat temu byla ona potrzebna aby zostac w NL dluzej niz 3 miesiace.
Jezdzilam do IND i przedstawialam dokumenty ze mam kontrakt w pracy,ile zarabiam,ubezpieczenie i zameldowanie.
Rok,czy dwa pozniej Polacy tego "pozwolenia" juz nie potrzebowali. I z tego co wiem tak jest do dnia dzisiejszego...

ISKIERKA moze i Ty lyknij tego olejka? :D
Od 1 maja 2007 roku obywateje Polski maja prawo pracować i mieszkac na terenie Holandii bez żadnego zezwolenia na pobyt czy pracę. I od tego momentu ta wlepka nie jest już niezbędna, choc też słyszałam, że czasem się przydaje.

MGD - napiłabym się choćby ze względu na to przeczyszczenie przed porodem, ale niestety nie mam....

reklama
mgd ;* kochana :) a dobrze sie czuje :) wyspałam sie, ale coraz cieżej cokolwiek mi robić, i to nie z powodu wielkości brzucha, tylko poprostu męczę się jak mops, i szybko brzuch mnie z wysiłku boli :) jedynie to jazda na rowerze mnie nie meczy, bo pedałuja same nogi :)

ja bym mogła urodzić za 2-3 tyg a nie czekać do konca miesiaca :) no ale... ja sobie moge chcieć ....
ogólnie mała całymi dniami buszuje w brzuchu, wypina sie na wszystkie strony:) takze nie narzekam na spokój :) no i to bieganie do wc :no::no:

Do góry