reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

O jeny dopiero 14 dochodzi a ja juz padnieta. Zapomnialam na smierc ze dzis dzieci w peuter maja wyjscie do lasu a ja mialam isc jako opiekun,rano przynosze malego i pani mi przypomniala no to nic trza bylo pojsc-wrocilam padnieta...a to tylko zwykla wycieczka do pobliskiego lasku...teraz obiad skonczylam rbic-zupka szpinakowa-dawno nie mialam-zobaczymy czy dziciaki zjedza-kiedys uwielbiali-zobaczymy teraz...

Mialam jeszcze isc na 15:30 na zabawe dla dzieci,malowanie twarzy itd-ale ze mam dzis dziewczynke pod opieka to daruje sobie,bo ona nie grzeczna,nie slucha i ucieka wiec nie bede sobie nerwow psuc....

necia moj wyazd nie dojdzie jednak do skutku-wiec najblizszy plan wychodzi na wakacje...bu!
madin a ty gdzie sie podziewasz?

reklama
Dziewczyny no co z tym VGZ teraz my dostaliśmy fakturę na 350e, a raczej mój mąż. Za co, on nie był u lekarza nigdy tutaj, była Lenka i ja chodze non stop. Cholercia jak to ugryżć, chyba muszę podjechać gdzieś do jakiegos biura :( Dziwne dla mnie jest to,że wszyscy dostaja fakture do zapłaty na 350e z VGZ

Witajcie
Necia ja Tobie nie pomoge ,bo nie mam VGZ ale wydaje mi sie ,ze na fakturze powinno pisac za co to albo sprawdzce sobie online.Wiekszosc ubezpieczalni tak ma za jak zalogujesz sie na ich stronie to mozna sprawdzic Mijn zorgverbruik.U mnie loguje sie z DidiD.
U mnie po staremu tzn stara bida hihi Teraz raz w tygodniu bede chodzic na sprzatania do starej firmy ,wczoraj bylam 2,5 godz smialam sie do meza ze moze za miesiac zarobie na buty na zime dla siebie bo w starych dziura a i tak w nich chodze,bo innych ni ma :(
Dzis mamy gosci wieczorem,holendrzy tzn nasz stary znajomy ten co kiedys pisalam ze zona od niego odeszla i sie rozwodza a teraz juz ma nowa laska i z nia przyjdzie ,szybko sie ogarnal chlopak.Widzialam juz ich nie raz spacerowac z psem a ta nowa to taka podobna do jego bylej nawet wlasy takie same dlugie krecone...

No nic trzeba zrobic porzadki ,milego weekendu :*

Hej, hej.
Siedze i czekam na.... gosci z Pl co mi w koncu tesciowa zabiora :p:p:p
mam tydzien urlopiku i jak oni wyjada w srode rano to sobie odpoczne psychicznie. Wiem, wiem wredna jestem ale juz nie moge.... jednak co moja mama to moja mama. Tesciowa prze ostatni ttydzien miala takie odchyly ze ksiazke mozna napisac.... No ale jeszcze tylko.... 3 dni i blogi spkoj....
Olivia rozwija sie z kazdym dniem szybciej i lepiej, probuje sobie cos tam mowic, wie kiedy ma jesc i mowi mniam, a kiedy cche spac to ciagnie mnie na gore i wola "aaa" Sama probuje jesc lyzka i widelcem, a dzis jadla z nami makaron spaghetti i miala z tym niezly ubaw:-D.
pozdrawiam was wszystkich - moze podczas urlopu bedzie wiecej czasu i checi na pisanie:tak:

czesc laski, weekend przelecial jak z bicza, i znow nie zrobilismy tego co sobie zalozylismy, sprzatanie komorki w ogrodzie itd. Dzis mielismy gosci, okazalo sie , ze jednak mozna mieszkanie ogarnac w 20 minut z odkurzaniem.

powiedzcie mi, czy chodza sluchy kiedy bedzie snieg w Holandii ? Bo moja prognoza na komorce tak daleko nie wybiega, podobno ma byc sroga, juz mi pani w sklepie niusa sprzedala, ciekawe, butow dla Adama nie mam, a chcialabym sie wyrobic zanim snieg zaskoczy.

marzenka ja bym nie pojechala z dziecmi. rozne swiry chodza po swiecie, naprawde.. sama bym jeszcze moze dala rady jakby nie bylo innej opcji, ale z dzieckiem nieeeeee. ale to moje zdanie, rob jak uwazasz.

necia nooo wcale mnie nie dziwi... serio... ja juz rok jestem w fbto i mozna zapomniec ze ubezpieczenie w ogole istnieje, place, nie wysylaja mi listow, reklam, wszystko dziala jak jest. sprawdz czy Ci nie pociagneli moze z wlasnego ryzyka, ale w sumie dziwne, bo za domowego nie pobieraja... czarna magia, ale z VGZ wszystko jest mozliwe...

jutro wam napisze jeszcze, bo juz musze uciekac spaaac

hej laski
no faktura jest na męża, ubezpieczenie jest na niego i ja i córka jestesmy dopisane
ja byłam tu u HA i gina , Lena u HA + apteka antybiotyk i faktura na 350e :(
no nic w środę jedziemy do księgowego wyjaśniać
a dziś zaraz jedziemy do LIdla w DE po kozaki sniegowce, takie zwykłe czy do psz czy na ogródek i kalosze też mają byc :(
pozostaje mi jeszcze kupić jakies lepsze kozaki ale to już tez upatrzyłam sklep w DE z butami ecoo,geox itp :)
Dziewczyny coraz częśćiej brzuch mnie pobolewa, tam chyba zaczyna się coś dziać, dziś skończyłam 37 tydzień yuppiiiii

Witam się po krótkiej przerwie:-)
W czwartek miałam dziwny dzień. Najpierw okazało się, że nie mam internetu. Router się świecił i wszystko było dobrze podłączone, a neta nie było.....:baffled: Okazało się, że wczytało się stare hasło....Potem pralka w trakcie prania sama się zapauzowała i nie dało się nic z nią zrobić, bo się zawiesiła, zaczęła działać dopiero po wyciągnięciu wtyczki z kontaktu. A jeszcze potem chciałam drukować i mój komputer złom nie widział drukarki....:eek: nie chciało się połączyć dziadostwo....:wściekła/y:potem patrze, a tam poprzestawiane ustawienia i chyba się same pozmianiały, bo ikt z nas nie grzebał w tym.....w ogóle ten dzień był straszny, dzieci niegrzeczne....uuuffff. W piątek mój Ł zrobił sobie wolne, w sumie to zrobił mi niespodzianke. Trzymał to w tajemnicy:cool: rano zrobił mi śniadanko potem wspólna kawka wypita bez pośpiechu:-) A sobote byłam w pracy, a jak wróciłam to sprzątałam w domu. Wczoraj leniliśmy się cały dzień. Karol troche dawał czadu....wstał w złym humorze:szok:

necia no teraz to tylko odliczać dni do cc. Mnie brzuch bolał od 28 tyg i wtedy też mi się obniżył i jakoś dotrzymałami aż do wywoływanego porodu tydzień po terminie. Ty też dasz rade:tak: A co do vgz to nawet mi nie mów.....wypisuje się z tej rewelacyjnej ubezpieczalni! Wejdź na strone vgz i zaloguj się przez digid i tam będziesz mieć za co taka kwota....chyba....I jeszcze odnośnie butów to też słyszałam, że w de są tańsze. Kiedy my tą kawke przed porodem wypijemy....

ayni ja tez planuje z końcem roku przepisać się do fbto. Słyszałam same dobre opinie. Też słyszałam, że zima ma być ostra. Podobno po połowie listopada ma przyjść ochłodzenie, ale śniegu na razie nie będzie.

Lece skończyć zupke dla małej. Miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Kupiłam buty te z LIDLA , a teraz patrzę w gazetkę u nas i też maja byc ale od czwartku :)
Wiecie co tu w Lidlach wszystko ładnie leży a w PL na te rzeczy to jak na wojnie, sklep otwarty od 8 a 8:05 nic juz nie ma :( ja dlatego nigdy nic tam Lenie nie kupiłam, a buty ciekawe na ogródek dobre i ciepłe i tanieeeee :-)
no madlinld mam nadzieje że dotrwam bo nie chciałabym jechać na wariata choc od dziś oficjalnie mam donoszoną ciążę.

hej.

Ale dzien...masakra....mala cala noc goraczkowala,chorobsko a rozlozylo na calego-mam dosc-ledwo skonczyla brac lekawrstwa i znowu sie zaczyna...dzis oblecialam wszystkie mozliwe sklepy apteki itd i gowno dostalam :/ nie wiem czy tak tu choruja czy o co chodzi ale jakies braki w lekach...jakis syrop dostalam cos do nosa i na goraczke i tyle...ale chcialam zupelnie co innego,dostalam jakies dziadostwo-ale moze pomorze,zobaczymy.

Na dodatek moj K dzis ma urodziny,a ja nawet wyjsc nie moge by mu cos kupic :( bo z kim dzeci zostawic a malej nie wezme z goraczka ehhh...do dupy ten dzien...a chcialam sprawic mu niespodzianke jakas mila...

Impreze urodzinowa mial wczoraj,troche gosci bylo-dobrze ze juz po weekendzie bo jakis mialam go ciezki...

wiecej nie narzekam...

ayni jednak nie jade wiec juz mi ta mysl by z kims sie zabrac przeszla...
necia no to juz z gorki :) teraz tylko doczekac terminu cc i malenstwo z wami...:) no chyba ze bedzie wczesniej :) trzymaj sie tam :)
madin no to nieciekawy dzien mialas haha...jakis pechowy ale czasem tak to jest-ze jak sie psuje to sie psuje wszystko-jak sie wali to tez wszystko :/

NIc ide na drzemke bo po tej nocce jestem wykonczona...

reklama
Do góry