reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ale dziwny ten tydzień.....
Mała znów miała gorączkę w nocy....o 5 się obudziła i spac nie chciała, a ja wale kawe teraz bo ledwo na oczy patrze....Zawsze jak któreś z moich dzieciaków ma temperature to panikuje i dopatruje się niewiadomo jakich objawów, po nocach nie śpie i co chwila doglądam czy wszystko jest ok.

berni Ty dzielna jesteś. Wekend się zaczyna więc odpocznij.

ayni ale masz fajnie, nad moze jeździsz kiedy chcesz...

mamo Ty to tymi chlebkami smaka robisz. Widziałam zdjęcia no no mniam mniam wyglądają apetycznie.

Miłego dnia.

reklama
dobry wieczor.

Jezu jestem padnieta,ledwo na oczy patrze. Zawsze w piatki mam corke znajomych od 6:20 u siebie,bo chodzi z Kacprem do psz a ze mama w piatki jezdzi do pracy poprosili mnie o pomoc wiec zgodzilam sie...Przywoza ja o 6:20 na 8:30 idzie do peuter z Kacprem sa tam do 11:30 i potem u mnie jest do 17:20...aleeee dranska nieziemsko...porpsotu padam na twarz....

Nic tylko wskakuje w pizamke i do lozka nawet tv mi sie nie chce ogladac...

Madin zdrowka dla malej...U mnie co prawda temp nie ma ale maluchy kaszla i zasmarkani strasznie...

Dobranoc....

Helllo
Jak tam weekend laseczki?
Ja mam @ takze lipnie,slabo sie czuje a dzieci niestety niechca zwolnic.

Wczoraj mialam akcje,umowilam sie z kolesiem z MP ze przyjade do niego po te garniki.W sumie blisko bo 2 wiochy odemnie,jakies 15 min drogi.Noo i wyruszylysmy.Jak juz wiechalam do tej wiochy to mnie gps nagle pokierowal w jakies polne drogi gdzie stal 1 dom na krzyz i tak jechalam przez to pustkowie az tu nagle samochod zaczal odmawiac posluszensta:szok: stanelam na poboczu i chcialam zadzwonic do mojego,patrze do torebki -nie mam telefonu :szok: co robic??? 5 min sie modlilam do tego grata zeby dal mi wrocic do domu! No i ruszylam dojachalam po tega garnki,koles mieszkal w chalupie posrodku tych pol :szok: a potem jakos szczesliwie dotarlam do domu.Ale wiecej tym autem nigdzie nie pojade.Never ever! Co wsiadam do niego jakies akcje a przy moim mezu to nigdy nic nie wywinie,tylko mnie chyba bardzo nie lubi :baffled:
Ide spaciu,z rana trza chleba upiec.

no kaska ty to ciagle jakies przeboje masz :). wpadaj na kawe z dziewczynkami :)

zdrowka wszystkom chorowitkom

ja juz po gruzliczym kaszku, mala tez juz zdrowa, kaszelek i spiczek minal

wiecie ja juz sie chyba w kuchni wypalilam nie wiem co gotowac, starsza jadla by tylko kotlety i krupnik, maz miecho, dobrze ze mala zjada co jej dam, ach

co do spania malej to jak byla przeziebiona to co 1h budzila sie, przez kilka dni chodzilam jak zombi, rano nic jej nie pasowalo tylko mama, mama, nawet do toalety nie moglam isc. dobrze ze teraz wrocilo wszystko do normy

no milej nocy, u mnie juz wszyscy spia tylko ja sie krzatam po domku, chyba nocny marek ze mnie :)

Hello
my już w NL od 3 tygodni, podróż straszna bo jechaliśmy z rana. Internet mamy od wczoraj, a polską tv od zeszłej niedzieli.
Mieszkamy w Ekhuizen, okolica całkiem fajna. Pod nosem przedszkole, szkoła i żłobek i markety. ;-)

hej, hej wszystkim
pomimo marudzenia i kaszlu Olivii spedzialm z nia cudowny weekend.... Wczoraj wybralismy sie do miasta bez wozka i powiem wam, ze chyba pomysle nad tym by go sprzedac, bo... Zreszta zobaczcie same:
P1070063.jpg
Maszerowala tak dziarsko przez cale miasto i ani razu nie pokazala ze chce na raczki :-D:-D
A dzis opanowalysmy nasza wioche - plac zabaw i okoliczne skwerki:
CAM00080.jpgCAM00095.jpg
za to wieczorem gdy kladlam ja spac przezylam horror, bo mala nagle zaczela pluc krwia.... okazalo sie ze rano podczas zabawy przygryzla sobie jezyczek, a juz zasypiajac zaczela go "zuc" i znow leciala krew.... masakra

Załączniki

• P1070063.jpg
    P1070063.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 96
  • CAM00080.jpg
    CAM00080.jpg
    45,9 KB · Wyświetleń: 92
  • CAM00095.jpg
    CAM00095.jpg
    43,7 KB · Wyświetleń: 89
I zaczął sie kolejny tydzień. Szafa gotowa. No prawie, bo jeszcze drzwi trzeba zamówić. Juz układam ciuchy :-D Jak na razie to na podłodze w sypialni leży sterta ubrań jeszcze nieposkładanych. Teraz robie sobie przerwe na kawe, a poza tym nie czuje się najlepiej. Mała dalej cierpi przez zęby. Marudzi, płacze i nie chce jeść tyle ile normalnie. W nocy też nie może spać. Zrywa się i płacze. W dodatku męczy ją suchy kaszel. Mamo ale miałaś przygode. Złośliwość rzeczy martwych.... ewelinka oj ja wiem jak się czujesz......ja tez jak zombie chodze..... marzenka a Ty to co? Kawy porannej nie pijesz?

witam was :)
widze, ze weekendy udane, pogoda dopisala, nawet dzis jest znosnie.
my jak zwykle mielismy wychodne cala rodzinka, przy okazji nazbieralismy cala torbe orzechow laskowych, na kolacje zeberka, jeny, lata nie jadlam zeberek :sorry2: niestety noc byla okropna, maly sie przebudzil o 1:30 i nie mogl zasnac spowrotem, probowalismy wszystkiego, chyba z 2 godziny wojowalismy. Dzis z rana tez w zlym humorze, chyba idzie 6-ty zabek :wściekła/y:
teraz oboje odsypiaja, ja swoje odespalam rano.

a poza tym to mam nerwa, bo czekam na maila, ktorego obiecala mi moja szefowa z bylej firmy z reisaftrek, do dzis mialam wyslac do belastingu i cisza, od 2 tygodni sie nie doczekalam, dzwonie, nie odbiera... :angry:

Jeny ja taka glodna a Wy mi tu o zeberkach:wściekła/y:
mialam skoczyc do sklepu za rog jak szarancza zasnie ale Martuska postanowila sceny pourzadzac i powrzeszczec przez godzine i dopiero teraz zasnela.Uffff ale do sklepu to juz nie pojde a w domu pustki i chyba nie bedzie obiadu,bo z czego :confused: Mezowi ugotuje ziemniaki w obierkach tak najbardziej lubi z maslem a dzieciom suchego chleba za kare hihih Nie no zartuje jakies zupki natworze.
Echhh chyba nie bede sprztac za pol godz i tak bedzie wygladac tak samo :dry:

reklama
no hejka
u mnie tez jakos leci, ale kawusie zapodam jak odbiore Weronike ze szkoly

Ja dzis mam pomidorowke bo mam takiego chlopca u siebie a on tylko je pomidorowa i rosolek i to nalewane przez siteczko bo nic w nim nie moze plywac :) a chlopiec ma 6 lat :)
Maz dzis w domku i cos tam robi na 2 danko a ja jak zwykle cycek z czyms tam bo znow na dietce jestem

Kasia kiedy wpadniesz do mnie???
Iskierka slodko taki szklabik wyglada jak maszeruje z doroslymi, ach kiedy moja zacznie chodzic
Madi milego ukladania w nowej szafie :)

milego slonecznego dnia laski:)

Do góry