reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Hej,
U nas z L lepiej ale mnie chyba cos rozkłada :(
od 6 rano u nas non stop pada, widzisz madin dlaczego na plac zabaw umówiłam się z Tobą na jutro, dziś by nam nie poszło :)
Kurczę robie dokumenty firmowe, ale powiem wam ze nic dzisiaj mi się nie chce, ta pogoda nie sprzyja, miałysmy jechac na centrum,polazic po sklepach ale czekam aż deszcz orzestanie nasuwać!
Milego dzionka

reklama
Deszcz? gdzie deszcz? :D
U mnie tylko kolo 6-8 padalo.

Madi Zdrowka dla maluszkow :* ja na obiad to niewiem co zrobić dzisiaj, tez jakas spiaca jestem, od 5 na nogac bo Alex pobudke robil... :/

Iskierko 1000 LAT dla Olivi! :*

im bliżej całej imprezy urodzinowej tym bardziej mi się niechce nic robic... ;/ lenia zlaplam... masakra...

hej
ahh miałam już nic nie pisać ale

Iskierka nie wiem czemu wywnioskowałaś że ja słucham pani z cb.. podzieliłam sie tylko tym co ona mi zaproponowała a nigdzie nie napisałam ze nie bede dawac jej mleka.... mam swój rozum i wiem jakie potrzeby ma moje dziecko mimo ze jestem tak młoda i niedoswiadczona mama....

a co do tematu chlebka przy okazji, pani w cb powiedziała ze dżem moge tez dawać i wczoraj posmrowałam jej kromala dżemem wisniowym bo ilez mozna jest ze serkiem topionym, o jaaa ciee ale szał. tak jej dżem zasmakował ze cała kromale spałaszowała :D

Ostatnia edycja:
W ogóle nasza Olivia skonczyla dziś roczek.... Jak ten czas leci....
Nie wiem kiedy znowu zajrze, bo moj laptop chwilowo broken, a to forum nie ma mobilnej wersji i z tableta się nie zaloguję....:baffled::baffled::baffled:

Dobranoc

Wszystkiego najlepszego dla roczniaka!!! Forum na wersje mobilna, aplikacje mozna pobrac z Google Play
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vbulletin.build_101&hl=pl

Co do mleka, to powiem wam, ze co kraj to obyczaj i te zalecenia moga byc w roznych krajach inne. W Tunezji mleko Nestle sugeruje podawanie 220 ml gotowej mieszanki od3-4 razy dziennie mleka nastepnego, kiedy tu mowia o 200 ml 2-3 razy dziennie... Ale podejrzewam, ze to z powodu tamtejszej mentalnosci i sklonnosci do "dzidziusiowania" w kwestii jedzenia.

A teraz hicior... Domowy skierowal nas do kinderartsa i dostalam dzis list z polikliniki, ze wizyte mamy umowiona na kiedy??????? Na 25.07... :realmad::realmad: gdyby nie fakt, ze Adam dzis ani razu nie kaszlnal na tyle silnie aby zwymiotowac i juz nie goraczkuje, to chyba bym podeszla jeszcze raz do HA zeby wymazy robil. Albo obmyslala plan B- jak Belgia, lub P-jak Polska :no: Poki co czekam cierpliwie i mam nadzieje, ze moze samo przejdzie...

M mowi, ze ja juz w ogole jak zasypiam w nocy to Adama nie slysze, podobno przedwczoraj jak mnie obudzil powiedzialam mu z pretensja ze ja teraz spie i zeby mnie nie budzil, a jak odnosilam o 4 nad ranem Adama do jego lozeczka to podobno wyrwalo mi sie : "czy bedzie plakac , czy nie ja juz do niego nie wstaje" :confused: :szok: Maz przerazony tym faktem na szczescie sam do niego wstaje, zaczal sie martwic czy przez sen dziecka ze schodow nie zrzuce.
Nawet nie pamietam tego co mi opowiada.... :zawstydzona/y: zmeczona ostatnio bylam, ale juz sie regeneruje :tak:

Hej Laski ja tez mega zmeczona ostatnio. Madziula moja Nadka tez lubi dzem ale porzeczkowy daje jrj tez z szyneczka z indyka z piersia z kuraka i z serem w zlobku ponoc chtnie je z apellstroopem ale w domu nie chce:dry: no a mleko to daje jej do zlobka jedno butle 150ml.(pije ok. trzy razy dziennie i wciaz 2-3razy w nocy) MM nie przelknie,czasem bym chciala zeby wypila w zlobku to bym juz nie musiala sciagac no ale ona nie toleruje tego smaku,raz sprobowala ze zwyklym mlekiem bo mi radzily w cb i w zlobku tez dzieciom daja,wypila 40ml bo wiecej sie balam dac. Dostala po tym taka ledwo widoczna kaszke na policzkach wiec wiecej boje sie dac. AYNI no to zaszaleli z tym terminem,no swietny pomysl,a jakby A rzeczywiscie cos powaznego dolegalo... a oni kaza tyle czekac no masakra jakas... MADI dzieki za przepis na strogonofa,wiem ze duzo tego w internecie ale sprawdzony to sprawdzony. MARZENKO u nas tez kaszel znowu ale wczoraj,a dzisiaj juz duzo lepiej,ja mam na kaszel syrop prawoslazowy i no i luf oczywiscie tez,ale dzis Nadii byla tak zmeczona ze po kapieli natychmias spac poszla po mleku nawet bez wit D. a juz nie mowie o syropie. Dobranoc:-)

Witam sie!
U nas nocka nawet przespana. Jakieś głupoty mi sie śnią ostatnio......
Moje dzieci to chyba lato poczuły, bo apetyt mają taki, że aż sama w szoku jestem. Karol ciągle gada, że głodny, a jak małą karmie to zjada dużo większe porcje niż ostatnio. Ciesze sie z tego bardzo:-)
Wczoraj brzuch bolał mnie do samego wieczora. Dzis na szczęście jest ok. Za to mała nadrabia marudzeniem, bo ząb wychodzi i wyjść nie może.

ayni no z tym terminem to przesadzili....ale dobrze, że małemu juz lepiej. Hheh a co do gadania przez sen to ja też niedawno tak gadałam z moim Ł...pamiętam jak przez mgłe, ale wiem, że to była bardzo inteligentna rozmowa...:-D

marzenka chyba śpi....:-)

Pije dopiero pierwszą kawke. Wstałyśmy koło 9 i dopiero teraz mam chwilke.
Miłego dnia:-)

hej.

nie nie nie...nie spie juz od 7 haha...ale jakos czasu bi brako by wczesniej wejsc...rano ogarniecie chaty,potem do sklepu lecialam po pampersy...szybki obiad i maly do psz teraz siadlam...a no i po drodze ze sklepu skoczylismy na plac zabaw...jak maly wroci z psz to pewnie ledwo bedzie zyl juz jak szlismy do...to nie mial sily hahah...nachodzil sie biedaczek dzis ale to dobrze bo pojdzie wieczorkiem moze ladnie spac o ile popoludniu nie zasnie mi...

madin to super ze dzieciaki takiego apetytu dostali u mnie znowu na odwrot-brak apetytu...chociaz dzis zjedli po kotlecie i ziemniaczki zapiekane wiec o dziwo prawie puste talerze...bo ja to juz nie wiem co im wymyslac na ten obiad...
ayni adas zdazy wyzdrowiec na cacy do tego terminu heh...zawsze tak jest...pamietam jak czekalam na termin zabiegu na lzawiace oczko...czekalam 3 miesiace i jak dojechalismy na zabieg to jak reka odjal zero ropiejacego oczka...tyle sie naczekalismy az samo sie uzdrowilo heh :)

Dzisiaj mi przyznali dodatek do zasilku w koncu!! ale oczywiscie przez burdel w svb przyznali mi tylko od kwietnia tego roku a powinni od pazdziernika zeszlego roku no ale juz to mam w dupie...juz niechce mi sie meczyc z nimi...

Co dzis pichcicie? ja dla dzieci mialam kotlety z aldika z serem i szynka bo uwielbiaja je...a my jajka w sosie koperkowym...mm:)

Witam wieczorowo

dzisiaj taki cieżki dzień w pracy ze przyszłam , zjadłam, wykapałam sie i poszłam spać.... chyba mam zakwasy hehehe ale jeszcze tylko jutro i weekend, w dodatku sie przeziebiłam i bolą mnie zatoki wiec w pracy jade na przeciwbolach bo duzo schylać sie trzeba a wiadomo wtedy wlasnie zatoki bolą.... brrrrr

doris to moja podobnie.... w złobku mi powiedziały ze Martyna je chlebek z tym appelstropem wiec i ja go kupiłam ale jakos srednio je... no i jest okropnie brudzacy... wole dac jej dżem :) no i serek topiony :) w nocy mleka juz nie pijemy, ostatnie w godzinach 20-22 a pierwsze 6-8 i jedno popoludniu miedzy owocami a obiadkiem :) chociaz czasem tej popoludniowej butli nie pije bo jak gdzies wychodzimy czy cos sie poprzesuwa to zawsze mam przy sobie chlebek zrobiony i ciastka wiec jak zgłodnieje to jej dam i potem dostaje dopiero obiadek :)

my jeszcze miesiac i w koncu bede mogła lipomal kupić, akurat bede w pl to sobie kilka wezme, jakas flegamine zeby miec zapas i krople do nosa bo tu musze zamawiać na necie :)

marzenka to dobrze zew koncu cos przyznali

Hej, dorwalam się dzis do mężowskiego kompa :-)
Dzięki Wam wszystkim za zyczenia dla Olivii, ucaluję ją rano od Was:-D
Ayni, dzięki za linka, pobieram, jutro przetestuję. Co do laptopa - Mężuś mi na marktplats znalazl ladowarkę za 10€ z kosztami przesylki i teraz czekam....

Madzia, jejku nie pisalam tego mysląc że ślepo słuchasz pań z CB. Tak mi się nasuneło to napisalam, bo chciałam sie podzielić przemysleniami, doświadczeniami. Przecież wiem, że jesteś mądra mamą i krzywdy dziecku nie zrobisz :-D Łapka na zgodę:-D:-D:-D

Znikam spać bo już pólnoc, a jutro zapowiada się kolejny ciężki dzień.....

Trzymajta się

reklama
witam sie tym razem z rana :)

Wlasnie zaparzylam sobie kawke i siadlam,dzis olalam sprzatanie-zostawiam to na jutro...maly w psz...a ja dzis robie biigos wlasnie wszystko postawione na gazie...a moj K grochowke zazyczyl sobie wiec i mu grochowke gotuje haha...
Pogoda dzis tez dopisuje wiec popoludniu na plac zabaw z maluchami.

Wczoraj moj maly nie poszedl popoludniu na drzemke i byl tak padniety ze zasnal mi o 18 i spal do dzis rana hahah...wykapalam go wczoraj a on mi w reczniku zaczal zasypiac haha....

Madzia a nie kupujesz Lipomalu i flegaminy w Biedronce? ja tam chodze i kupuje sobie po 2 sztuki. ale jak jedziesz do pl to wiadomo zapisik zrobic zawsze taniej wyjdzie niz tu :)

Ja tak mysle czy jechac do pl czy nie...i raz chce jechac raz nie...hehe...wiec zobaczymy jeszcze...bo wolalbym mame wziasc tu na urlop...no ale zobaczymy po 20 bo tak moj dostaje urlopki az caly miesiac ;D;D;D;D ale odpoczne sobie :):)

Do góry