reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Berni współczuję ; ( oby było spokojnie.

Dziewczyny dziękuje wam za zaoferowana pomoc. Nie chce robić nikomu kłopotów i stwierdzialam, że skoro tu nie moge normalnie w sklepie kupić to jakby sie trafiło to najwyżej tam pójdę do apteki. Mam nadzieje ze jednak nie.Wiecie ja chciałam być taką mądra mamą, co sobie na wczasy kompletuje apteczke tak jak piszą w gazetach. Ale w Holandii to graniczy z cudem. Wiecie przecież ze tu dzieci nie chorują, komary im nie dokuczaja, biegunka musi sama przejść itd.

Dziś Dudus stanal przy szczeblach od boxu ale się darl słuchajcie, jakby Mount Everest zdobył! !! W wannie też staje na kolanka a potem na nogi. I chyba doszlam do wniosku ze nie będzie raczkowal bo on takie cuda gimnastyczne wyczynia ale przesuwa sie tylko na brzuchu. Ja nie raczkowalam, Medzio też nie , jego bracia też nie, tylko siostra. Niby ma dużo czasu jeszcze ale ja widzę, że z tego chyba nic nie będzie bo on na czworakach ręki do przodu nie ruszy tylko jak coś chce dosięgnąć to spowrotem na brzuch i wtedy lapie.

Dziewczyny czy wy macie wąsy?

reklama
Bry

ja dzisiaj wolne wiec moge z rana cos napisać ...

Ayni no faktycznie kłopot kupić probiotyk i wsadzic w mała koperte i wyslac znaczkiem za 0.50 czy 1 e heheh no wiesz co???

moje dziecko dzisiaj samo zeszło z łozka i ja nie wiem jak bo wstała niespodziewanie a jak sie obrocilam to juz siedziała na podlodze.... nienadazam :)

trzeba jakies sniadanko zjesc :)

witam was dziewczynki. Boze w koncu mam neta...troche mielismy komplikacji z tym intenetem bo koles co tu mieszkal przed nami zamurowal cala puszke no i musielismy poszukiwac jej w koncu znalezlismy i wzielismy neta z ziggo,przyslali nam gniazdko i moj K wszystko zamontowal i tak tez od wczoraj moge korzystaj ze swiata w sieci :)

Mieszka sie nam bardzo dobrze tylko strasznie denerwuja mnie schody przy moich lobuzach :/ wiecznie mi wszystko wyrzucaja za bramke i trza latac :/ ehh...jeden minus te schody...

Duzo nam jeszcze brakuje z umeblowania tzn brakuje mi szafy na wieszaki i jakis jeszcze poleczek...ale...jutro moze kolezanka ktora sie wyprowadzala ma do oddana duza szafe wiec mozliwe ze ja wezme....bi niektore rzeczy mam zwyczajnie poupychane...:/ a ile wyrzucilam ubran ooo matko...no ale coz...nie bylo miejsca na chomikowanie :)

Za godzine uspie maluchy wiec postaram sie nadrobic moje prawie 3 tyg nieobecnosci :)

Hej :)

Witaj Marzenka :D fajnie ze mieszkanie się wam podba, powoli z czasem sobie urządzicie :)

Ewelina to maz zrobil niespodzianke. :/

Ayni tutaj kupic cos z lekarstw to wyzwanie... eh, ja większość mam z polski, bo inaczej pewnie już bym wachala kwiatki od spodu... musze mieć swoje tabletki, paracetamol niestety nie pomaga....

co do wąsów... hehe ja nie posiadam, ale znam osoby które maja, ale lekko widoczne, raz widziałam dziewczyne z dość widocznym wasikiem, ale z tego co wiem to jakiś hormon...

U nas noc minela spokojnie, spal caluska noc od 22 do 9 :) ja co chwile tylko się budziłam sprawdzić czy wszystko ok, trochę kaszlał, ale jakos dzisiaj mniej tego kataru, nosek czerwony pewnie go boli bo nie da dotknąć... i to oczko, nadal powieka spuchnieta... :(

Ja mam dzisiaj mega lenia, ostatnio wzielam się za oglądanie telenoweli meksykańskiej, z 97 roku, pamietalam przez mgle jak mama ja ogadala i się zachwycala, strasznie mnie wciagnela, jeszcze mniejsza polowa i koniec oglądania ;d

Berni ucaluj Aleksa :* Biedaczek:-(
Emilce juz przeszlo. Zdrowa dziewucha juz. Wstaje sobie czasami sama, nadal raczkowanie nie wychodzi, ale wiecej czasu spedza w tej pozycji wiec moze kiedys jej sie uda. NArazie porusza sie ale w miejscu ciagle. JAk sie ja zlapie za raczki to sama wstaje. Wielka radocha wtedy.

MArzenka ciesze ,sie, ze mieszkanie sie podoba. My zrobilismy wkoncu pokoik dla Emki. DO tej pory z nami spala hehe. Jakos nie bylo czasu, zeby dokonczyc. Wczesniej sie troche zaniedbalo.
Mamo Z&M zapraszam w przyszlym tygodniu :tak: POsprzatalam wkoncu ten bajzel.

Mowicie, ze WAsze dzieci duze? hehe bo my ostatnio zwazylismy Emke na zwyklej domowej wadze i wyszlo nam prawie 11 kg. Zmierzylam ja 76 cm. Posatnowilam jej wyeliminowac jedno mleko z dziennego jadlospisu. Zostaly 2 butle - 180 i 210 ml wieczorem. Jakos jej to nie obeszlo hehe:-) Wczesniej probowalam karmic jak kaza, ale po co? POczekam az sama zawola jak bedzie jej malo.

My do cb dopiero w lipcu na szczepienie.

Witam wieczorową porą:) Dziś trochę za szybko minoł... oczywiście poza domem. Maluch spał od 21 do 8 więc było dobrze ale co najważniejsze dziś też nie obudził się na mleko! Przed spaniem też max wypija połówkę butli i oddaje gadając że on już "nie". Jutro dzień Mamy- mój drugi w życiu. Szczerze to nie mogę się już doczekać laurki wykonanej własnoręcznie. No ale na to jeszcze muszę poczekać i zadowolić się bukietem róż od męża które dostaje w imieniu synka. Zakupy na dzień dziecka też już zrobione, więc wszystko załatwione. Idziemy jeść kolację więc życzę spokojnego wieczoru i wszystkim chorowitkom zdrowia!!!

Hej dameski.
Dziś super dzionek kupno zabawek dla dzieci w różnym wieku to nie lada wyzwanie ale kupiliśmy dla dziewczynki 6 letniej skakanke z vtech z muzyka, można odczepic sznurek i taka wstęga jest do machania jak na olimpiadzie
Dla 3-letniej syrenki z akcesoriami do włosów, dla 1.5 rocznej lala szmaciana w przebraniu motyla. Dla chłopca 3 letniego Ben10 i samochodziki z wyrzutnia. Do tego każde dostanie żel pod prysznic z bohaterami bajek (hello kitty, dora i cos tam chlopiecego) i batoniki. Dorosłym nie kupujemy nic.
Po zakupach zaliczylismy lunchyk w la place i spowrotem do domu. Aż oczoplasu dostałam.

A gdzie sie podziały nasze nowe ciężarówki? Nie zaglądają już do nas?

Jak sie czuje nasz Alexio?

Hej

rozpoczynam poranną zmianę :)

Ayni myśle ze dzieci napewno beda zadowolone , fajne prezenty :)

za oknem szaro, bez chęci do niczego, tylko o powrocie do łóżka, ale jak tu spać kiedy dziecie nie ma na to najmniejszej ochoty :D a dzisiaj przyłapałam ją jakim sposobem sama schodzi z łożka :)

mk28 ja dostałam laurke bo panie w złobki robiły :) bardzo sie wzruszyłam :) na zielonej kartce odbiły stópki żółtą farbka, wkleiły wierszyk, jakieś serduszko :) bardzo sympatycznie:)

Madzia piekny pomysł. Zrob nam fotkę to chociaż popatrzymy ;)))

A gdzie jest Kacha, pani od jednego posta dziennie? Szukam, szukam :cool:

Mimo że trochę pospalam to dalej mnie mózg boli bo poszliśmy ok 2 w nocy spać. Szaleli, szaleli. Trzeba sie nacieszyć mężem przed 2 tyg celibatem :D

reklama
Witam sie i ja :)

Moje dzieciatka dali mi dzis pospac do 9:30 normalnie w szoku jestem hehe :) fajny prezencik na dzien Matki. Laurke tez dostalam od Kacpra w psz :) ale najwazniejszy prezent to,to ze mam ich :)

Ayni szalej szalej...ja mam juz 1 tydz celibatu bo u nas ciche dni nadeszly haha :)

Pogoda do dupy nie wiadomo co tu robic... :/ siedze i patrze w pudlo od rana... dosc mam juz tej pogody...

Do góry