reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

ha a ja zdazylam odbebnic spacerek przed deszczem i kiecke tez odmienilam:-). mala wlasnie zjadla zupke a teraz idzie nyny.
pozniej robienie obiadku i odebranie starszej ze szkoly moze za domek sie wezme, ale moze bo mam lenia.
Berni to mamy malych miażdżycieli:-)
Madi co do tych zastrzykow to moze moja kol maiala zle dobrane, zawsze trzeba sie dobrze wypytac co io jak
agss slonko ty moje nic nie wiem na temat tego czegos od ulewania, ale z piciem sprobuj jak chce to dawaj jak nie to nie, moja zaczela pic cokolwiek jakies 2-1.5 miecha temu, wczesniej nic nie chciala

mykam ululac mala,pa

reklama
Hej ho
My tez bylismy out do poludnia.Musialam wyjsc z domu chociaz mzylo,mozg po nocce przewietrzyc.Obie juz takie cyrki urzadzaja a ja powoli zaczynam tracic kontrole nad soba.Poki co leca bluzgi ale jak tak dalej bedzie to nie recze za siebie i obawiam sie ,ze moze dojsc do rekoczynow.Teraz tez niechcialy isc na drzemka ,wrzeszczaly przez godzine i wyjelam.Dobrze,ze w lozkach poduszek nie maja...
Tylko nigdy na mnie nie donoscie,ja dzieciom krzywdy nie (z)robie tylko nerwy mamy i tak pisze:wściekła/y:

Cos jeszcze mialam pisac komus ale zapomnialam ,pozniej dopisze.

hej dziewczęta :)

normalnie przez tą pogode moj mozg nie funkcjonuje hehehe spać i spać...
dwa razy czytałam co pisałyscie i nadal nie pamietam, no poprostu straszne....

ja mam długi weekendzik bo w pon tez mam wolne wiec spokojnie nadrobie wszystko :) szkoda ze tylko w niedziele ma byc slonce i zas do piatku deszcz grrrrr

laru narazie jeszcze nie waham i kupie nutrilon ale jak sie zdecyduje na kruidvat to dam znać:)

ewelinaaa a jakie krople ci przywieźli?> ja kupiłam teraz nasivin ale nie ma ich w sklpach, tylko przez internet :) i sa lagodniejsze niz xylometazolin a tez dobre :)

madziula wlasnie spr i tez mam nasivin soft:-), polecam, po kropelce lub2 do dziorek i nocka spokojna:tak:. Tez mam dosyc juz tej pogody:-(

kasia a moze twoje laski juz nie chca spac??? moj weronika nie spala wdzien jak skoncyla 1.5 roczku.

i co tu teraz robic???:eek::eek:

Ja chyba widzialam Nasivin w Etosie albo Kruidvacie. Hmmm niewiem teraz, jutro sprawdze. A to mozna dzieciom dawac? Nawet nie wiedzialam.
Ja dzisiaj co piatek sprzatnelam. Zostawilam lazienki mojemu B zeby nie czul sie zaniedbany hehe. Ma tydzien wolnego to niech sie wykarze :-D A co!!!
A no i pocwiczylam godzinke. KAtastrofa. Mecze sie podwojnie przez ta chorobe.
Emka dzisiaj pierwszy raz usiadla sama. Tak z lezacego na podlodze bo jak jest lekko podniesiona albo sie czegos zlapie to wstaje juz dlugo. Caly czas probuje wystartowac na czworaka i jakos jej nie idzie:-)

NIe chce mi pic z butli. Dusi sie jeszcze. Mam nadzieje, ze jak katar sobie pojdzie to wroci do tego.

Milka to wlasnie pan w etosie mi powiedział ze juz dlugou w ogole nei ma ich do zamowienia :) a jest nasivin baby wlasnie dla dzieci od 0 :)
super ze Emcia siada :) juz lada chwila wystartuje :)

Ostatnia edycja:
oj śliczniusi :)

update
moja mała własnie sama wstała do pchacza i poszła pare kroczków... ale sie wzruszyłam :surprised:

Ostatnia edycja:
Juz wiem co chcialam wczesniej pisac.
Do Milki odnosnie spania z katarem.Jak zjezdza Ci z klina to zwin recznik albo maly kocyk w rulon i podluz jej pod dupcie a konce dobrze umocuj pod materacem albo przywiaz do szczebelek.Ja tak robilam,sposob podpatrzony w szpitalu jak Zuzia lezala.Tam byly takie smieszne lozeczka na hakach podwieszane,ze glowka byla wyzej a nogi nizej i tez pielegniaki podkladaly zwiniete przescieradlo,zeby mala nie spadala.Jest jeszcze drugi sposob stary jak swiat,mowia zeby podlozyc pod przednie nozki lozka dwie encykolopedie,dziecko bedzie spac pod skosem i madrosc zalapie za jeden razem :-D
Laru fajny misiek :tak:
Ewela tez juz myslalam,ze moze niepotrzebuja spania w dzien ale Zuzia tak dlugo nie wytrzyma,dzis o 18 padla,tak marudzila i oczy tarla.Niewiem co bedzie w nocy:baffled:.A Marta dalej szaleje :szok: Dziecko -robot!

reklama
Laru kochany slodziutki bobas :*

Kasia dzieki, moze i pomysl, ale nie dla Emili. Ona sie strasznie wierci w lozeczku ostatnio, spi na brzuszku przewaznie. Mysle, ze nie zdalo by to egzaminu u nas.

Madzia nie watpie, ze sie wzruszylas. Jak tak samo jak EMka dzisiaj usiadla. Zaczelam sie drzec do niej z zachwytu a ona siedziala i patrzyla sie jak na debila :-D:-D:-D

A gdzie mozna kupic ten Nasivin? Mowilas, ze przez internet. Narazie chyba juz nie bedzie potrzebny ale na przyszlosc dobrze miec.:tak:

Do góry