reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

ewelina jesli ten kruidvat sie przyjmie to byc moze tez przejde na niego, bo nie chcialabym jej dawac dwoch mlek roznych a dawac jeszcze wlasne do zlobka to juz wogole kupa kasy, no oczywiscie jesli byloby cos nie tak to bym sie nie zastanawiala ale jesli bedzie ok to zmienie

reklama
Jejku dziewuchy zdrowka Wam wszystkim zycze :*

Co jest z tym mlekiem? Tylko jedno jest w calej nl? Uparli sie wszycy? Ja tego nie rozumiem. Chiny tylko z nl biora? Dziwne:confused::sorry2:
Oczywiscie nie mam na mysli Was mamusiek tylko co to ma byc zeby nie mozna bylo kupic mleka dla dziecka?;-)

Kaska te Twoje dziewuchy niemozliwe sa:tak::-D

U nas noc w miare minela. Mala budzila sie ale tylko na chwile jak akurat nosem probowala pociagnac i sie nie dalo. Oczywiscie ja na posterunku, co chwile pobudka i sprawdzanie czy nic sie nie dzieje. B wyslaam do salonu zeby sie wyspal do pracy. Narazie bez zmian czyli chyba "dobrze". Modle sie zeby sie nie rozchorowala na dobre.

Ewelina to dobre. Paracetamol. Smiechu warte. Z plecami nie ma zartow. To moze sie skonczyc tragicznie. Juz nie raz slyszalam o przepuklinie miedzykregowej itd. Jaja sobie robia:no:

Kurcze czytam i mysle co odpisac a pozniej zapominam:dry: Chyba musze czesciej odpisywac. Starosc nie radosc:sorry2:

Milka a kropisz czyms małej nosek :) niedobrze jak ejst całkiem zatkany zeby na uszy sie nie przeniosło.... woda morska działa krotko i sluzy bardziej do czyszczenia noska.... mozesz zadzwonic do HA i poprosic o recepte na xylometazolin dla dzieci.... jest on rozrabiany bo ten zwykły jest za silny i tylko na recepte :)

hej Mamuśki :) nie mam siły nic robic, puchną mi dłonie, do tego ta pogoda w kratkę co daje pole do popisu moim migrenom i odzywają się leczone kanałowo zęby, nie cierpię tego, aż mnie mózg boli :no:

Dziewczynki, powiedzcie mi proszę, gdzie mam kupić ten cały maternity box jeśli mi ubezpieczyciel nie zapewni? W aptece, czy raczej Etos/Kruidvat?

Iskierka, widzę że Ty z natury bojowa i "na nie" nastawiona do życia ;-) po co? Przecież nigdzie nie wymieniłam Twojego nicka, to był raczej żart z tytułem "konspiracyjnie cicha forumka", ale skoro lubisz przypisywać sobie wszystkie problemy tego świata - Twój wybór :happy2:

Ndidi Amaka musze przyznać ze mozna sobie jezyk połamac na Twoim nicku hehe a moge spytac skad taki pomysl na nick???

a co do kraampakket to oczywiscie Etos Kruidvat

Dobry wieczór! Mój mąż kąpie małego więc ja korzystam. Niestety przez tą pogodę mam bardzo niewiele czasu, mały siedząc w domu daje mi popalić tysiąckroć bardziej niż jak chodzimy na dwór... Bawi się chwilkę a my z moją mamą już wychodzimy z siebie żeby tylko go zabawić. Jedynie wczoraj była jeszcze taka znośna pogoda więc poszliśmy z maluchem na plac zabaw a tam więksi chłopcy kopali piłkę, mój maluch ostentacyjne wbił się w towarzystwo zabrał piłkę i zaczął uciekać :confused: Głupio mi było bo przyleciał z nią do mnie i wyglądało to tak jakbym to ja go tak uczyła a nawet jakbyśmy chodzili po wszystkich placach zabaw i kradli piłki :baffled: Poza tym wszystkim cierpiącym z powodu chorób życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Udanego wieczoru Mamusie i przespanych nocek.

P.S Z tego co czytałam niektóre maluchy młodsze od mojego nawet przesypiają Wam całe nocki. W jaki wieku zaczęły? No i jak Wy to zrobiłyście ? Mój ma ponad 19 miesięcy więcej jest nocy z jedną pobudką na mleko niż tych przespanych całkowicie:-( Zazdroszczę...

Emila juz przesypia cale noce od jakiegos czasu. Spi od 20 do 5.30, dostaje butle i spi jeszcze godzinke. Wczesniej dlugo budzila sie jeszcze o 1 w nocy, ale zaczelam jej dawac soczek albo wode do picia i chyba stwierdzila, ze nie ma sensu sie budzic na takie cos:-)

madi uważaj na ten kregoslup, za mlda do trumny jesteś :D hehe

Eweilna weź wyślij trochę tego krupniczku, taka mam ochote a nie ma komu zrobić :D :p

Noc u mnie ? heh zapewne wyspie się po śmierci... obudzil się z placzem kolo 1 wzielam go do nas, pomarudzil ze dwie godziny i spal do 6, ale po 8 zaczal się placz, (musial nadrobić nocke ) :p wkoncu o 11 padl na 2 minuty! wiec wzielam go i kolyslalam,spiewalam piosenki nic nie pomagalo :/ wkoncu o 11,20 odlozylam do lozeczka po 10 minutach spal jak zabity do 14,20! szok... i teraz o 19 mi zasnal i już jest na nogach dobra godzine... ale mu się poprzestawiało ztym spaniem... ;/

Może po spacerze lepiej by było ale dzisiaj ciagle padalo nawet na sekundę nie ustalo... ;/

reklama
lol laru a zes posta trzasnela:-)Moj krupnik sklada sie z: ziemniaczki w kosteczke,marchewka tez, dodaje udko lub2 kurczaka,jak sie zagotuje dodaje natke pietruszki i por pokrojony i kilka lyzek kaszy drobnej,przyprawy i na koniec zasmazka z masla i maki, PYCHOTKA
madziula a ja w pl szukalam xylometazolinu i juz dla dzieci nie jest dostepny, wiec przywiezli mi cos innego ale tez dobre
ach berniak to nieciekawie z tym spaniem, dasz rade. A sloik zupki juz ci poczta wyslalam:-D
mk u mojej z tym spaniem jakos samo tak wyszlo, ale jak omine jakis posilek to budzi sie w nocy lub np spi od 14 do 18 a pozniej zje butle to o 21 nie je i na 100%mam wstawanko na karmionko. Moze ty go glodzisz??????:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
milka buziaczki dla zakatarzonego noseczka, jesli moge cos podp do podnies lozeczko badz daj podusie pod glowke, mojej zawsze pomaga przy oddychaniu:tak:

milej nocki papappapapa

Do góry