Ja może już i miałabym ochotę ale boję się żeby nie zajść w ciążę ;-) Mój gin powiedział mi że u mnie to już absolutnie wykluczone bo po pierwszym CC miałam zrosty i teraz cieli macicę tam gdzie nie powinni bo nie było innej możliwości . W związku z tym zła na niego jestem i mu to powiem na wizycie kontrolnej bo przecież jak widział jaka jest sytuacja a ja podczas CC byłam przytomna to mogłam coś tam podpisać i mogli mnie od razu podwiązać i miałabym pewną antykoncepcjei w związku z tym mam do Was pytanie (bo ja nie karmię i mogę w tej dziedzinie zadziałać ) jak macie się zamiar zabezpieczyć przed kolejną ciążą? (niektóre z Was jak myślę tylko na jakiś czas:-)) mój gin poleca mi wkładkę . Czy któraś z Was ją miała? Co sądzicie o tej metodzie ? On mówił chyba o jakiejś Mirenie , podobno działa 5 lat , koszt ok 600 zł .
w PL podwiązywanie jest zabronione, lekarze nie mogą tego robić na twoją prośbę, tylko ze względów medycznych mogliby to zrobić.
Mirena z założeniem to koszt ok 1000 zł. także chyba wybiorę inną wkładkę, bo też zamierzam się tak zabezpieczać.