reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

szczęśliwa1 a czemu jesteś negatywnie nastawiona do wkładki ? Ja w tej dziedzinie antykoncepcji jestem zielona , tabletki u mnie odpadają ze względów zdrowotnych a gumki ......... no cóż , a jak pęknie ? :baffled: Napiszcie proszę jeszcze coś na ten temat :tak:

reklama
moje libido to sięga zenitu... :sorry2: we wtorek jak gin da zielone światło to chyba od razu po powrocie do domu poćwiczymy ... Tyle, że teraz znów zaczęłam plamić i nie wiem czy to już okres czy jeszcze połóg :confused:
asus też nie karmię piersią i też myślę nad tym co teraz? Gumek na dłuższą metę nie lubimy oboje, wkładka nie bo może jeszcze kolejnego malucha sobie zrobimy niedługo, a na tabletkach w tą ciążę zaszłam i podkreślam że brałam 7 lat regularnie. W płyny i globulki to niech sobie wierzy kto do wróżki chodzi, ale może plastry anty?? Nie szkodzą na wątrobę, hormon wchłania się pzez skórę - poczytam jeszcze i przemyślę ...

Ja te plastry jakis czas stosowalam i dla mnie to porazka.Po pierwsze juz drugiego dnia odklejaja sie po bokach a 4-go dnia to juz polowa odstaje i teraz badz tu madra - jak sie kawalek odklei to ten plaster dalej zabezpiecza czy juz nie??Malo tego to wygladaja naprawde malo apetycznie:no:

Spadek libido po ciazy to wiaze sie tez wlasnie ze zmeczeniem ;-) jak maly spi to tez bym wciaz spala, a tu tyle rzeczy jest na glowie w domu do zrobienia poza opieka nad dzieckiem... Jesli juz wrocimy do wspolzycia to nie ma innej opcji - obowiazkami bede sie musiala z mezem podzielic czy sie mu to podoba czy nie - o ile zamierza liczyc na jakies intymne zblizenia :-p bo nie zamierzam usypiac w trakcie stosunku :no:

Co do antykoncepcji... Nie chce rzadnych wkladek ani spiral...nic tak trwalego co sie "instaluje" wewnatrz... Prezerwatywa u nas tez odpada, pozatym wg mnie malo skuteczna - tak samo jak rozne kremy itp... Wiec jedyne co mi zostaje to jakies tabletki. z tego co pisalysmy juz wczesniej sa jakies dwuskladnikowe, czy cos....

Albo wybiore metode jaka pisze zapmarta :-D jak ogladam supernianie to mnie ciarki po plecach przechodza - zeby to jeszcze na meza dzialalo ;-)

Plastry uzywalam, bo mialam problemy z watroba, ale porzucilam je jak tylko moglam znow brac tabletki :-) dla mnie sa najwygodniejsze ;-)
asus pogadaj z ginem co on ci zaproponuje abys miala wiecej pewnosci - a moze jakis zastrzyk hormonalny? :confused: tak tez mozna :tak: no i ewentualnie polaczyc dwie metody.... czyli tak jak ja nieraz robilam dla pewnosci tj gdy stosowalam globulki to wspolzylam tylko w dni nieplodne... a wlasciwie tylko przed samym okresem

Witam serdecznie wszystkie mamy. Jestem mama 8 letniego Kuby i rocznego Mateuszka, ponadto nosze pod serduszkiem jeszcze jedno malenstwo. Wzielam Z Mateuszkiem udzial w konkursie organizowanym przez pampers. Moglibysmy wygrac roczny zapas pieluszek co w naszej sytuacji byloby duza pomoca. Potrzebne nam jednak glosy poniewaz konkurencja jest duza. Jesli ktoras z mam moglaby pomoc glosujac na mojego synka bylibysmy strasznie wdzieczni. Glosy mozna oddawac wielokrotnie jeden na dzien. Bardzo prosimy o pomoc. W moich suwaczkach jest link. Z gory dziekuje za kazdy glos.Klikniecie nic nie kosztuje a dla nas wiele znaczy

Dzięki dziewczyny za rady w dziedzinie antykoncepcji. Dziś 5 tyg po CC więc do gina wybiorę się za tydzień i trzeba będzie coś ustalić bo więcej dzieci już nie chcę :tak:

my z mężem chyba będziemy się zabezpieczać tak samo jak wcześniej, czyli od początku cyklu do owulacji prezerwatywa,a po owulacji bez zabezpieczeń. Jestem maniakiem mierzenia temperatury :)

spiralki narazie nie, bo chcę mieć więcej dzieci, a tabletek nie mogę brać, bo mój organizm bardzo źle znosi hormony.

Proszę pomóżcie mi zmienić suwaczek :tak: Zrobiłam Maciusiowi nowy , skopiowałam ten pierwszy od góry kod , wklejam w edytuj sygnaturę i naciskam zapisz sygnaturę i nic się nie zmienia - dlaczego ?

reklama
Larkaa, a przy takim małym dziecku uda Ci się mierzyć temperaturę??? Ja kiedyś próbowałam, ale to nie dla mnie, za bardzo rozwalona jestem ;/
Ja chyba spróbuję te tabletki, bo gumki odpadają (nienawidzę, a poza tym mało pewne) a spirale i wkładki mnie przerażają, może to myślenie zaściankowe ale działają na moją wyobraźnię.

Do góry