reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Witam wszystkie nowe forumowiczki :-D
nie miałam ostatnio za wiele czasu. na forum i musze nadrobić ...mój Kuba ma niedługo koniec roku szkolnego ( bo tu dzieci kończą dopiero 30-tego), a dzisiaj ma URODZINKI... siódme :-D imprezkę robimy w sobotę w duzym centrum zabaw Huurarra!
Rano mój M wyrwał mu jedynkę (mleczaka) i śpiewaliśmy wszyscy STO LAT! żeby nie płakał...na szczęście wszystko dobrze się skończyło:happy2:

Milena.. nie denerwuj się ..zobaczysz wszystko będzie dobrze..staraj sie więcej relaksować ..bo stres niepokoi również twojego maluszka :-):-):-)
Ciekawe co u Mitsu..ja równiez trzymam kciuki:tak:
Antar super że wszystko OK :-)
Paula i Moni i Elwis ja mam to samo witajcie w klubie!:baffled:
Ardzesh ja też miałam badanie na toxo.. dzisaj będę miała wyniki:tak:
Natali ja też jestem zachwycona że teraz rodze w lutym ..poprzednio rodziłam właśnie dzisiaj ..tyle że siedem lat temu hihihi...
Elza życze Ci udanych i wymarzonych wakacji :-)
U mnie standardowo pada deszcz :crazy: juz mi bokiem wychodzi ta Irlandia..
Od wczoraj zaczęły się mdłości i mam cały żołądek ściśnięty a jak coś zjem to wyglądam na 3-ci miesiąc ...Wzdęcia niestety...:baffled:
Byle bym tylko nie wymiotowała...
Dziś ide jeszcze odebrać wyniki krwi :tak:
Przepraszam jeśli kogos nie ujęłam
Pozdrawiam BUZIACZKI laski:-):-):-)

reklama
Lajfik Sto Lat dla Twojego Synusia :-)

Ja znowu spalam po obiadku, a niedlugo wybieram sie do kolezanki na malego grilla, apetyt mi dopisuje az za bardzo. :dry: i cos mi sie wydaje ze wszystkie utracone kg wroca z nawiazka. Ale nawet to jestem w statnie zniesc, zeby tylko moje malenstwo rozwijalo sie zdrowo.

Witajcie!
Jestm nowa na forum!Wg pierwszego dnia ostatniego cyklu jestem 6 tc 2dni w ciąży, a jeżeli licząc od zaplodnienia to w 5 tc!
Przewidywany termin porodu to połowa lutego ale to moje wyliczenie, niebawem będę u lekarza i okresli szczegółowo!
Troszkę czytałam forum narazie jestem zielona i mam nadzieję, że nadrobię zaległości!
Pozdrawiam!

Witam wszystkie nowe przyszłe mamy i forumowiczki :)

Nathalie - chyba Cię zawiodę. Nie pamiętam skąd ja wytrzasnęłam ten nick. Używałam kiedys na IRCu dwóch zamiennie i to właśnie ten zamienny :) ale skąd go mam?! nie wiem. albo przewinął się w jakimś filmie, albo może sama go wymyśliłam. trudno mi teraz powiedzieć po tylu latach.
Antar - ja na moim pierwszym usg widziałam małą białą plamke z bijącycm serduszkiem - potwierdzam widok niesamowity! i też mi dał lekarz termin na 31 stycznia (zresztą w dniu urodzin mojego męża) ale mówił, że w takiej wczesnej ciąży termin porodu wg usg może jeszcze kilka razy skoczyć w jedną lub drugą stronę. ale postanowiłam póki co udzielać się na lutowych mamusiach :)
Ewelinka - lekarz na dzien dobry chciał mi dać L-4 na trzy tygodnie, ale nie mogłam w pracy jeszcze tego rozgłosić że jestem w ciąży. teraz już wiedzą więc za 2 tygodnie przy następnej wizycie dołącze do twojego grona - przyszłych mam, bezstresowo odpoczywających w domu :>
Lajfik - jak wyniki badań? ja już jestem ciut spokojniejsza po rozmowie z ginem. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko gra. A jakbyś zobaczyła jakieś "dodatnie" to nie panikuj :> bo nie wolno Ci!
Milenka - kiedy masz usg?
Mitsu - już po rozmowie? Opowiadaj!
Pozdrowienia dla reszty, bo jakby pisać do każdej to hoho!

Cześć dziewczyny!!!
Dwa dni mnie nie było i juz tyle czytadełka do nadrobirnia :-)
Na początku serdecznie witam w Naszym gronie kasienkę z koszlaina!!!
Antar- starsznie się cieszę, że u lekarza wszystko ok.
Lajfik- najlesze życzona i moc buziaków dla Twojego synka!!! Niech rośnie duży i zdrowy:happy::happy2::happy2:
Mitsu- odezwij się, co u Ciebie!!! Czekamy z niecierpliwością i cały czas mocno trzymamy kciuki!!!!
Jeśli chodzi o mnie- wczoraj też byłam u gina. Na chwilę obecną wszystko jest w porządku. Ciąża rozwija się dobrze. Serduszka jeszcze nie słyszeliśmy, bo maleństwo za malutkie, czym się ciutkę rozczarowałam, bo miałam nadzieję, że już usłyszę. Jednak najważniejsze, że wszystko OK. Dostałam jeszcze stertę badań do wykonania i kolejna wizyta na początku lipca.
Za to dziś rano wylądowałam na ostrym dyżurze w instytucie stomatologii. Całą noc nie spałam z bólu. Jak już się odważyłam na wzięcie przeciwbólowej tabletki, okazało się, że wogole mi nie pomogła.Najlepsze jest to, że 2 tyg temu byłam na wizycie kontrolnej i wszystko było ok. Z resztą dziś lekarz też nie stwierdził żadnych ubytków w moich ząbkach. Ponoć wszystko od dziąsła i to tylko takie wrażenie, że bolą mnie zęby. Dowiedziałam się też, że kobiety w ciąży często mają stomatologiczne problemy. Co gorsza nic na to nie poradzą. Dostałam jakieś doraźne rzeczy, żeby mnie nie bolało i wszystko. Jakiekolwiek leczenie zachowawcze dopiero po 3 miesiącu ciąży. Prześwietlenia też nie mogą zrobić, żeby nie zaszkodzić dzidziusiowi. :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Nie wiem, czy to z tych wszystkich "przeżyć", czy dopadł mnie też kolejny objaw ciąży. Cały dzień mnie mdli i mdli. Nie mogę patrzeć na jedzenie:no:.
Zatem samopoczucia nie mam najlepszego.:-(
Jutro będzie trzeba się zebrać i do pracy:szok:.
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!!!! Trzymajcie się!!!!

Witam wszystkie nowe przyszłe mamy i forumowiczki :)

Nathalie - chyba Cię zawiodę. Nie pamiętam skąd ja wytrzasnęłam ten nick. Używałam kiedys na IRCu dwóch zamiennie i to właśnie ten zamienny :) ale skąd go mam?! nie wiem. albo przewinął się w jakimś filmie, albo może sama go wymyśliłam. trudno mi teraz powiedzieć po tylu latach.
Antar - ja na moim pierwszym usg widziałam małą białą plamke z bijącycm serduszkiem - potwierdzam widok niesamowity! i też mi dał lekarz termin na 31 stycznia (zresztą w dniu urodzin mojego męża) ale mówił, że w takiej wczesnej ciąży termin porodu wg usg może jeszcze kilka razy skoczyć w jedną lub drugą stronę. ale postanowiłam póki co udzielać się na lutowych mamusiach :)
Ewelinka - lekarz na dzien dobry chciał mi dać L-4 na trzy tygodnie, ale nie mogłam w pracy jeszcze tego rozgłosić że jestem w ciąży. teraz już wiedzą więc za 2 tygodnie przy następnej wizycie dołącze do twojego grona - przyszłych mam, bezstresowo odpoczywających w domu :>
Lajfik - jak wyniki badań? ja już jestem ciut spokojniejsza po rozmowie z ginem. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko gra. A jakbyś zobaczyła jakieś "dodatnie" to nie panikuj :> bo nie wolno Ci!
Milenka - kiedy masz usg?
Mitsu - już po rozmowie? Opowiadaj!
Pozdrowienia dla reszty, bo jakby pisać do każdej to hoho!

No teraz to musisz mi powiedzieć o co Ci chodzi z tym "dodatnim"
Czekam z niecierpliwością :baffled:

A u lekarza jeszcze nie byłam ..ona dziś przyjmuje wieczorem dopiero..w tej Irlandii to wszystko na odwrót hihih:-)

Pozdrawiam

Kurcze, martwię się poważnie o Mitsu :-(

Darka, Kasieńka witajcie wsród lutówek!

Lajfik stolat, sto lat dla Kubusia!!!
geb046.gif
:-)

Ardzesh hihihi, no faktycznie czuję się zawiedziona, byłam przygotowana na jakąś długą i ekscytującą anegdotkę. ;-)

Cath aż mnie zęby rozbolały jak czytałam o Twoich przygodach stomatologicznych! :baffled: Współczuję ogromnie i przesyłam pozytywne fluidki, żeby nic takiego więcej się nie powtórzyło. :no:

reklama
mnie trochę nie było, bo cierpiałam na okropny zatokowy ból głowy. od niedzieli koszmar!!! dziś byłam u lekarza i jest trochę lepiej :-)
także pozdrawiam Was wszystkie
i czekam z niecierpliwością na Mitsu , oby wszystko jej się udało.

Do góry