reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Elza ab witaj! Ojej ale mi się pomyślało " z nami nie poronisz". Wszystkie donosimy ciąże do lutego, no Dorotka może się rozmnoży w styczniu, ale na pewno po I trymestrze umawiamy się na colę, ale light żeby nie było:)

reklama
Dziewczyny jestem po usg u dr. Zaremba, ponoć bardzo wnikliwy facet, wynik:
Uzyskano echo macicy ciężarnej, z wysoko zlokalizowanym pęcherzykiem ciążowym, Całość obrazu przemawia za ciążą 6 tyg i 6 dni, ale wg usg 5 tyg i 4 dni, zarysu ciała płodu nie widać bo młoda ciąża, ale najważniejesze mam napisane, bez cech zagrożenie poronieniem.......będzie dobrze nie? Plamię owszem....ale otuż nowinka od gina, często tak jest przy drugim dziecku, zwłaszcza gdy odstęp czasu nie jest duży i pęcherzyk nie nadąża dorastać do rozmiarów macicy, która jest większa po przebytym porodzie, i pęcherzyk nie uszczelnia, drugie może się oczyszczać po tamżetym porodzie......

Kingab bardzo się cieszę że u Ciebie wszystko ok. Super :-)
elza ab witaj wśród lutówek :-) Jak rozumiem to będzie twoje pierwsze dzidzi ?

elza b witaj na lutówkach:-):-) tutaj jest parę dziewczyn po poronieniu ale teraz już bedzie dobrze.

Dziewczyny a ja zosatje na lutówkach dalej:-):-):-):-):-):-):-):-) widziałam dziś pięknnie bijące serduszko mojej dzidzi wsztstko jest tak jak być powinno i mam nadzieje że nic się nie zmieni. ciąża jest troszkę młodsza niż myślałam ale na początku ale to wszystko przez moje nieregularne cykle.dziewczyny płakałam jak dziecko jak zobaczyłam to piękne serduszko. od razu zrobiłam wszystkie wyniki i wizytę mam na 3 lipca ale nie na usg tylko tek do kontroli (nie dopuszczam do siebie myśli że mogłoby coś się dziać żebym pojawiła się wcześniej) acha mam malutkiego krwiaczka ale to się zdarza przy zapłodnieniu i absolutnie nie zagraża ciązy. brzuszek boli bo moja dzidzia rośnie. jestem przeszczęśliwa.

kingab
to bardzo dobre wieści nam tu przynosisz:tak::-) teraz czekamy do lutego

elwis
ja też nie należe do sucharków oj nie. i mam nadzieje że dużo nie dostanę na plus chociaż mam wrażenie że przytyłam trochę

A tak zmieniając temat, ktoś już coś przytył? Bo ja kilo i w sumie w szoku jestem, za dużo żre chyba :)

Jeju ja na szczęście jeszcze nic nie przytyłam :cool2:
nawet schudłam chyba z kilogram:-)

Wszystko jeszcze przed nami babeczki :-D
Ja w pierwszej ciązy przytyłam za dużo :baffled: i teraz staram się unikać słodyczy i niepotrzebnych dla mnie i dzidziusia węglowodanów :no2:
Trzymajcie się ;-) Buziaczki!

reklama
Hej dziewuszki :-D
Wracając do badań:happy: Nathalie
To poprosiłam pielęgniarkę aby wykonała mi test na toxo.. spytała się mnie czy mam kota??? A ja mówię ,ze nie mam i nawet wtedy nie było problemu :-)
Słyszałam od koleżanki że tutaj właśnie było sporo przypadków zachorowań...
Mojej znajomej o tym mówiła polska doktor z Cork...ja jednak byłam u Irlandki..bo nie chce płacić 80Euro za wizytę... bez sensu :-( tutaj mam medyczną karte i jest OK ..mam wszystko za darmo
Pozdrawienia dla wszystkich lutowych MAM :happy:

Do góry