reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

larkaa dziekuję za miłe słowa o moim synku (tak to on jest na zdjęciu) co do imienia to umówiliśmy się z męzem że jak chłopczyk to ja wybieram jak dziewczynka to on i został Kacperek bez większych sprzeciwów ( ale ja od razu wiedziałam że będzie synek);-) za to teraz nie mam żadnego przeczucia a jak bedzie córcia to mąz ma decydujący głos (teoretycznie:-p;-))

reklama
Jeżyk na usg idę między 12 a 15 tygodniem najprawdopodobniej, i z tego co się orientuję to wcześniej mam wizytę u połoznej (jutro zresztą :happy: ) a potem ona przychodzi do mnie do domu (nie wiem po co) a potem dopiero mam usg...

Anesto, Cath25 witam nowe lutóweczki! :-)

Słodziutka miło, że nas odwiedzasz. :tak: Wpadaj do nas i pisz co u Ciebie jak tylko bedziesz miała ochotę. Mam nadzieję, że te badania pomogą dociec przyczyny tych poronień. Będę trzymała za Was kciuki!!!

Lajfik masz badanie na toxo w Irlandii? No proszę, fajnie. Moja kolezanka z Anglii powiedziała, że jak zapytała o toxoplazmozę to zrobili wielkie oczy i powiedzieli tylko, żeby wszystko myć i nie dotykać zwierząt. :baffled: Ja mieszkam w Walii, także i tutaj może być inaczej, zobaczymy.

Hooba wierzę, że będzie dobrze! Dbaj o siebie a ja ze swojej strony przesyłam pozytywne fluidki! :happy:

Dziś powiedziałam w pracy o ciąży. Szefowa mi pogratulowała i obiecała, że mi przedłuży kontrakt (mamy tylko na rok, przedłużany co roku), a tego się własnie bałam, że albo mi nie przedłuży, albo da mi mniej godzin. Ja jednak chciałam być fair w stosunku do niej, dlatego powiedziałam. Cieszę się ogromnie, że mam tą rozmowę już za sobą. :-p

catch25 witam cię serdecznie
hooba wszystko będzie dobrze, nie przemęczaj się i myśl pozytywnie.

Ja mam dopiero wizyte za dwa tygodnie ale już nie mogę się doczekać jak w końcu zobaczę moją fasolkę :wściekła/y:

A tak zmieniając temat, ktoś już coś przytył? Bo ja kilo i w sumie w szoku jestem, za dużo żre chyba :)

ja przytyłam ale raczej na zasadzie nadganiania kilogramów. Zaczęłam normalnie jeść od kiedy wiem że jestem w ciąży i jem śniadania, obiady i małe kolacje i mój organizm tyje do normalnej wagi, bo chyba się nie przejadam, choć ja nie wiem, nie umiem odmierzać jedzenia, dla mnie zawsze za dużo. Ważę teraz 51,5 kilo, czyli ok 3 kilo na plusie.

Hooba, teraz tylko odpoczywać i relaksować się:-) dla dobra swojego i dzidziusia.
Jeśli chodzi dziewczyny o tycie, to u mnie śmieszna sprawa. Nie tyję, wręcz przeciwnie waga mi lekutko spada, ale widzę, że ciaśniej mi jest. :laugh2:

Antar ja mam dokładnie to samo. Kiedyś jadłam zawsze mniej i dużo ćwiczyłam, ważyłam 48 kilo. Teraz już nie mogę sobie pozwolić na zjedzenie samego jourtu z musli na śniadanie (tylko wiadomo oprócz tego tu jakies owocki, tu jakas kanapeczka) a potem do 16 nic, no i przestałam ćwiczyć. Dziś rano jak weszłam na wage i zobaczyłam 49-49,5 to aż nie wierzyłam :)
A w sumie kiedyś fakt faktem jadłam mało, ale pożerałam ogromne ilości słodyczy - codziennie baton i jakieś lody, a teraz staram sie w ogóle tego nie jeść, a zamiast tego witaminy jakieś.

reklama
Do góry