reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Hooba, trzymam kciuki, by bylo dobrze.

Ja wg. kalendarza lajfika mam termin na 4 lutego. Ale wg innych raz wypada 5 luty, raz 6, raz 7 a raz nawet 8. Sama nic nie rozumiem. Lekarz na razie nic nie chcial sie wypowiadac. Powiedzial, ze pogadamy za miesiac.
Kurcze, musze czekac:baffled:
Dlaczego ten czas tak powoli plynie. Najchetniej zakupilabym USG i ogladala dzieciatko codziennie. Nie orientujecie sie, ile takie USG kosztuje?

reklama
Hooba, trzymam kciuki, by bylo dobrze.

Ja wg. kalendarza lajfika mam termin na 4 lutego. Ale wg innych raz wypada 5 luty, raz 6, raz 7 a raz nawet 8. Sama nic nie rozumiem. Lekarz na razie nic nie chcial sie wypowiadac. Powiedzial, ze pogadamy za miesiac.
Kurcze, musze czekac:baffled:
Dlaczego ten czas tak powoli plynie. Najchetniej zakupilabym USG i ogladala dzieciatko codziennie. Nie orientujecie sie, ile takie USG kosztuje?

mamaflavii a czy zrobi ci różnicę czy to będzie 4 czy 8 lutego??? chyba niezbyt dużą :-)
a z tym usg to dałaś po garach!!! hihihihi
każda z nas by sobie codziennie pooglądała :-)

Asus, jak wszystko szczęśliwie się ułoży, w co z calutkich sił wierzę, to w lutym zostanę pierwszy raz szczęśliwą mamuśką:-). Zatem moje doświadczenie w tej dziedzinie jest żadne :-(, choć staram się teraz na potegę poszerzać moją wiedzę, sama nie wiem, czy dobrze, bo w pewnej chwili można zwarjować :baffled:. Widzę jednak, że mamy tutaj parę doświadczonych mam, które, mam nadzieję, że będą służyły Nam w chwilach niepewności...

Elwis :-)
w sumie to masz racje, jak juz sie tyle czeka to te "nawet" 4 dni nie zrobia roznicy. ;-) Grunt to zdrowiutkie dzieciatko no i przede wszystkim zebysmy do tego czasu oboje dotrwali.
Ale jestes szybka, ze tez ja na to nie wpadlam. Przeciez tu w necie mozna wszystko znalezc i kupic. Juz zagladam... Cholercia za drogie, nie stac mnie :no:

A tak swoja droga, to ile kosztuje zrobienie USG prywatnie w Polsce?

Dziękuje Kochane za wsparcie i kciuki :*

Właśnie wróciłam. Pani doktor powiedziała że nie jest źle, ale że czeka nas przynajmniej dwa tygodnie niepewności. Niestety ciąża jest jeszcze bardzo młoda i widać jedynie pęcherzyk ciążowy który ma 4 mm. Nie wiadomo co jest w środku, bo nic nie widać. Widać za to moją torbiel 6-centymetrową :/, na którą zgodnie z przypuszczeniami dostałam duphaston. On też ma działać na te plamienia. Ogólnie to mam się nie stresować, nie przemęczać, zrobić całą listę badań i za dwa tygodnie na kolejną wizytę. Będziemy wtedy widzieć czy jest wszystko ok, czy bije serduszko i czy ładnie rośnie.

reklama
hooba czyli nie jest źle teraz dużo odpoczywaj relaksuj się i nie stresuj bo w lutym nie będzie na to czasu;-):-)

Ja według kalendarza lajfika mam od 3 do 5 lutego termin więc dużej rozbiezności nie ma tyle tylko że mam cykle nieregularne więc stąd ta rozbieżność:happy::baffled:

catch
czytaj kochana tylko nie wierz ślepo podręcznikom bo i tak intuicja matki sprawdza się zawsze w 100% a poza tym my tu zawsze służymy radą jakby co;-)

Do góry