reklama
maran-atha
Fanka BB :)
larkaa dzieciom powyżej roku dają paszport również na 5 lat, jest taka opcja, że sama wybierasz czy chcesz na rok czy na 5 lat
Zuzia24
larkaa dzieciom powyżej roku dają paszport również na 5 lat, jest taka opcja, że sama wybierasz czy chcesz na rok czy na 5 lat
tak bylo ale teraz od ktoregos lutego (20 czy jakos tak) paszport na 5 lat moga uzyskac dzieci powyzej 5-go roku zycia. wiem bo konsulat przyslal nam pismo bo zlozylismy o taki paszport dla Zuzi i Maji i tylko ze w Zuzi dokumentach czegos tam brakowalo i napisali ze musimy skompletowac dokumenty do 19 lutego br bo jak nie to Zuzia sie ie zalapie o ten 5 letni paszport bo ma dopiero 4 lata.
maran-atha
a moi współlokatorzy odebrali własnie tydzien temu paszport dla ich teraz 15miesiecznej Zosi i jest to paszport właśnie na 5 lat... więc ja juz sama nie wiem co i jak...
Zuzia24
bo to chodzi o termin skladania wnioskow ;-)a moi współlokatorzy odebrali własnie tydzien temu paszport dla ich teraz 15miesiecznej Zosi i jest to paszport właśnie na 5 lat... więc ja juz sama nie wiem co i jak...
larkaa
bo to chodzi o termin skladania wnioskow ;-)
dokładnie
mamaflavii
Mama Flavii i Julianka
Nie wiedzialam, ze tak sie pokomplikowala sprawa z paszportami w PL. My dobrze zrobilismy wyrabiajac dzieciom wszystkie paszporty zaraz po urodzeniu, nie bylo najmniejszego problemu i maja spokoj na co najmniej 5 lat.
A urlop i nam baardzo by sie przydal. Jak terapia wreszcie sie zakonczy to na pewno wybierzemy sie gdzies, no i wreszcie poodwiedzamy rodziny. Tylko kiedy to bedzie?
A urlop i nam baardzo by sie przydal. Jak terapia wreszcie sie zakonczy to na pewno wybierzemy sie gdzies, no i wreszcie poodwiedzamy rodziny. Tylko kiedy to bedzie?
laski, informuję, że w fotojoker jest promocja wywoływania zdjęć, i zamiast 0,88 zł za jedno płaci się 0,35 zł za jedną fotkę,zdjęć musi być 120 sztuk lub więcej ale promocja jest tylko do jutra! (włącznie!)
Ja muszę oddać foty, bo jeszcze ani jednego zdjęcia Mili nie wywołałam, więc nazbierało się tego a różnica w cenie straszna!
Ja muszę oddać foty, bo jeszcze ani jednego zdjęcia Mili nie wywołałam, więc nazbierało się tego a różnica w cenie straszna!
reklama
No prosze, mi sie wczoraj w pracy marzyl wyjazd w jakies cieplutkie miejsce, a tu cala dyskusja Postanowione, w przyszlym roku w styczniu, wyjezdzamy na jakis urlopik i zaczynamy pracowac nad rodzenstwem dla Adasia.;-)
Ja w ubieglym roku, w lipcu jeszcze placilam za dowod dla malego.;-) Wreszcie jakas zmiana na plus w tej naszej pieknej Polandii.;-)
Maran-atha, lajfik, czy Wy wyrabiacie/wyrabialyscie dla dziewczynek irlandzki paszport?
Ja w ubieglym roku, w lipcu jeszcze placilam za dowod dla malego.;-) Wreszcie jakas zmiana na plus w tej naszej pieknej Polandii.;-)
Maran-atha, lajfik, czy Wy wyrabiacie/wyrabialyscie dla dziewczynek irlandzki paszport?