reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Pamietam swoja komunie i towarzyszace temu przygotowania w szkole , opowiadania na podworku ,i nie sadze ze gdybym moi rodzice powiedzieli ze mnie to nie dotyczy , aby mogli mi to wynagrodzic - dziecko nie rozumuje w ten sposob :sorry:, albo nie bedzie uczestniczyl w lekcjach religii , tylko siedzial w swietlicy w ten sposob wykluczasz dziecko z racji swoich przekonan

No wlasnie :tak: dziecko wszytsko inaczej pojmuje, a przedewszystkim chce jak najmniej odbiegać od rówieśników, a wchodząc w okres dojrzewania wrecz chce być takie samo jak rówieśnicy którzy sa mu najbliźsi :tak:

Odnosie Kościola napisze jeszcze tylko, ze jako jedyna osoba w mojej klasie nie chodzilam do Kościoła w niedziele. Rodzice mnie tam nie zabierali, wiec jako dziecku wydawalo mi sie to naturalne ze nie trzeba tam chodzic. Nieraz najadłam sie wstydu, gdy kolezanki rozmawialy o czym bylo kazanie w niedziele, a ja nie mialam pojęcia co to w ogole jest kazanie :eek:

Nie chce tutaj oceniac decyzji jaka podjeli moi rodzice, ale chce zwroci uwage wlasnie na to jakie podejscie do tematu ma dziecko... Nim przystapilam do Komuni nie wiedzialam ze uczeszczanie do kosciola ma jakiekolwiek znaczenie. Zatem nie krylam sie z tym ze tam nie chodze i jak to dziecko, naiwnie wierzylam ze to nic zlego. Mylilam sie.... Bo tyle razy ile sie ze mnie śmiano to nawet niezlicze. Po komuni juz zaczelam okłamywac kolezanki ze chodze do Kosciola co niedziele, tylko po to aby juz sie ze mnie nie smialy :sorry:

Dopiero w okresie dojrzewnia bylam w stanie otwarcie wyrazac swoje zdanie na temat Kosciola i nie chodzenia na msze, ale tylko dzieki temu we w liceum spotkalam mnustwo osob postepujacych tak jak ja :-)

reklama
dyskusja mnie ominęła i nie nadrobię
coś u nas padł główny serwer i od czasu do czasu nie mam neta tak ,że przepraszam ale zaglądnę od czasu do czasu póki nie zrobią
-j- gratuluję awansu na BB

Dziewczyny zmieniajac temat ;-)

Powiedzcie mi czy ktoraz z was ma juz jakies plany wakacyjne?

U nas zeszle wakacje to katastrofa byla bo maz nie mial urlopu i przesiedzielismy wiekszosc czasu w miescie :-( Teraz nie chce tak skonczyc :-p Prosilam meza aby bardziej postaral sie o urlop w sezonie wakacyjnym ;-) Licze ze jakos odbijemy sobie kiepskie wakacje 2008 i 2009 :confused2:

No i nasowa sie pytanie... Gdzie najlepiej wybrac sie z takim maluszkiem. Jeszcze nie wszytsko rozumie, wiec dalekie wyjazdy (np za granice, nad morze, podroz samolotem itp) nie zrobia na nim wrazenia:sorry: Z drugiej strony co ciekawego mozna robic w Polsce?:sorry:
Moze znacie jakies miejsca (najlepiej w pozblizu malopolski) gdzie mozna sie wybrac z takim roczniakiem?

nimfii u nas jest tak, że M w pracy zawsze ma plan urlopów także te dwa tygodnie ma w wakacje. my najczęściej jeździmy do Zakopanego, nie dosłownie bo chyba 8 km obok, ale ostatnio niepodoba mi się tam taki tłok, w tym roku myśleliśmy o morzu, ale to takie dalekie plany, zobaczymy na ile finansowo damy radę. a przez ostatnie przeboje z samochodem może być ciężko.

ja mimo wszystko chce spróbowac w tym roku za granice - moze bede żałować, bo młodemu sie nie spodoba inny klimat, ale zobaczymy. czasem wystarczy niewiele dołozyc i zamiast naszego kapryśnego morza z tłumami ludzi, miec piękną pogode w jakimś bardziej zacisznym miejscu np. w chorwacji.

labudka zgadzam sie ze wczasy za granica niewiele roznia sie cenowo od wczasow w Polsce ;-) jednak jest to spore utrudnienie gdy ma sie takiego maluszka i trzeba zabrac pół mieszkania razem z nim :-p A tak na serio to tez bym wolala za granice :sorry: Jeszcze cos poszukam...

maltanka Zakopane dla nas raczej odpada ;-) jako Krakowianka nieraz sie tam zapuszczalam i juz mam dosc :tak: Myslalam raczej o Slowacji, no albo gdzies w górach z tym ze tam znowu malo atrakcji turystycznych :confused2: nad morze raczej nie pojedziemy bo od nas to ok 12h jazdy :sorry:

Przegladam teraz oferty w necie i szlag mnie trafia :-p Bo chcielismy jechac z 4 znajomymi osobami i nie jest latwo znalesc ośrodek ktory by mial jakies udogodnienia dla rodzin z dziecmi a jednoczesnie inne atrakcje turystyczne w poblizu :eek:

Przegladam teraz oferty w necie i szlag mnie trafia :-p Bo chcielismy jechac z 4 znajomymi osobami i nie jest latwo znalesc ośrodek ktory by mial jakies udogodnienia dla rodzin z dziecmi a jednoczesnie inne atrakcje turystyczne w poblizu :eek:

no nie jest łatwo znaleźć coś ciekawego.:no:

a my dzisiaj w Warszawie urzędujemy, brat M tu mieszka i jakiś p..... obudził mi małego wierceniem w ścianie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nosz.....

nimfii, ja szukam ciekawego miejsca i chce żeby w pokoju było łozeczko turystyczne, a w jadłodajmi krzesełko do karmienia i w sumie to wszystko. reszte niestety bedziemy targac ze sobą, ale mysle, ze tydzien w innych warunkach z niepełnym osprzetem jakos przetrwamy :)

reklama
labudka a jak ty szukasz tych miejsc? z jakiejs strony w necie? ja wlasnie szukalam takich z lozeczkiem w pokoju i jedno znalazlam

Do góry