maltanka
Fanka BB :)
ale nam się dyskusja rozwinęła
to ja jeszcze wrzucę swoje 3 grosze.
Agniesia zgadzam się i podpisuję pod Twoimi słowami.
bo tak powinno być. miki ja też mam jakąś blokadę przed spowiedzią, chociaż byłam ostatnio na święta. kiedyś przecierz nie było spowiedzi takiej przed księdzem, a uważam, że została wymyślona po to żeby łatwiej im było kierować ludzmi.
My chrzciliśmy Huberta jak miał 3 miesiące, w przyszłości sam wybierze, czy będzie chciał chodzić do kościoła czy nie, nie zamierzam mu narzucać (tak jak to robi moja teściowa na każdym kroku).
a i właśnie dzięki tym politycznym kazaniom i wsadzaniem się tam gdzie nie trzeba chodzę do kościoła tylko w święta.
to ja jeszcze wrzucę swoje 3 grosze.
Chcemy też zapoznać ją z wiarą, kościołem i już teraz czasami chodzimy z nią do kościoła. Oczywiście to ona sama za jakiś czas zdecyduje czy chce to wszystko także kultywować czy nie.
Agniesia zgadzam się i podpisuję pod Twoimi słowami.
A spowiedz uznaje przed samym Bogiem. Przecież w innych krajach właśnie tak odbywa sie spowiedz, a potem wszyscy przystępuja do komuni.
bo tak powinno być. miki ja też mam jakąś blokadę przed spowiedzią, chociaż byłam ostatnio na święta. kiedyś przecierz nie było spowiedzi takiej przed księdzem, a uważam, że została wymyślona po to żeby łatwiej im było kierować ludzmi.
My chrzciliśmy Huberta jak miał 3 miesiące, w przyszłości sam wybierze, czy będzie chciał chodzić do kościoła czy nie, nie zamierzam mu narzucać (tak jak to robi moja teściowa na każdym kroku).
a i właśnie dzięki tym politycznym kazaniom i wsadzaniem się tam gdzie nie trzeba chodzę do kościoła tylko w święta.