reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
jolek :-D:-D:-D
Anius mam dokładnie to samo zdanie o moim Jumperze
nimfii osobiście nie przepadam za Early Days, bo ciuszki z Primarku bardzo szybko się niszczą.

My nie wychodzimy na spacerki codziennie, w większości włóczymy się po sklepach i jeździmy samochodem. Samego spaceru w wietrzne dni to możemy mieć nie więcej niż 5 min, bo moja królewna też nie lubi jak jej w buziaka wieje :sorry2:

ulinka maltanka jak kupicie sanki z oparciem to za rok tez wam sei przydzadza, a nie wiadomo ile jeszcze potrwa zima ;-)

pbg niszcza sie ale to jedyny przyzwoity zakup jaki mi rodzina z Angli przywozi wiec nie narzekam. Niemowlak i tak w tym chodzi 2-3 msc.
Pozostale zakupy z angli to firmy typu Next i niestety twarde dzinsy, albo koszule wizytowe, czyli cos z czego nie korzystam, albo wykorzystam raz czy dwa

Ostatnia edycja:
I tu się z Tobą nie zgodzę my mieszkamy również w jednym pokoju i nauczyłam młodą zasypiać w łóżeczku.Na początku wychodziliśmy z pokoju i co pare minut wracałam ale to był koszmar młoda płakała i po trzech dniach się poddałam, a teraz siadam koło młodej przy łóżeczku i czekam jak zaśnie. Pierwsze parę dni było ciężkie bo non stop wstawała ja ją kładłam i tak w kółko, zasypiała późno bo 23-24 ale za to teraz jest git zasypia koło 20-21 i śpi do rana u siebie.Więc spróbuj może się uda, uważam że na każde dziecko jest sposób.POWODZENIA

oj można można nauczyć. Ja jak miałam chłopców małych to mieszkałam z mamą ,tatą i babcią w 2 pokojach ,czyli my w 4 w jednym 4mx4m . Dwa łóżeczka stały przedzielone krzesłem .Kładłam chłopców ,siadałam i czytałam książeczki .Czasami zasnęłam ,a oni szaleli. Nauczyli się jednak zasypiać .Zresztą nie było wyjścia

nimfi a Maciek nie może wyglądać w domu ładnie?? Nie możesz założyć mu koszuli wizytowej po domu?? Ja już tak robię, bo się okazało, że odkładam rzeczy raz założone. Nie przebieram ładniejsze na wyjścia, gorsze po domu. Zakładam wszystko jak leci.

ulinka maltanka jak kupicie sanki z oparciem to za rok tez wam sei przydzadza, a nie wiadomo ile jeszcze potrwa zima ;-)

pbg niszcza sie ale to jedyny przyzwoity zakup jaki mi rodzina z Angli przywozi wiec nie narzekam. Niemowlak i tak w tym chodzi 2-3 msc.
Pozostale zakupy z angli to firmy typu Next i niestety twarde dzinsy, albo koszule wizytowe, czyli cos z czego nie korzystam, albo wykorzystam raz czy dwa

nimfii my mamy sanki z oparciem, babcia nam kupiła:tak:

BTW widzę, że rozmawiacie o ubrankach Nexta i Early Days, ja mam parę (bluzeczki i spodenki). Znajomi z Angli przywieźli i jestem z nich zadowolona.

aga ja też tak robię z ubrankami, zakładam wszystko jak leci. jak dzieliłam na te po domu i na wyjście te ładniejsze to miałam parę ubranek tylko po 1 założonych i Hubert z nich wyrastał.

aga problem w tym ze te koszule wizytowe sa z krotkim rekawem a ja w domu zakladam mu raczej dlugie rekawki i czasem nawet bluzy bo u nas kaloryfery popsute i czesto nie grzeja. No i jakos sie przezwyczailam do bodziakow :tak: Pielucha sie trzyma na swoim miejscu, a jak jest w bluzce i spodniach to mu sie wszytsko obsówa, a potem spodnie zesikane :sorry2:
Prawda taka ze te wszytskie ladne bluzeczki czy wizytowe musialam posprzedawac bo byly nieuzywane ;-) Czesto dlatego ze nie bylo okazji albo pogoda nieodpowiednia. Jesli chodzi o dzinsy to nie mam nic do dodania :-p Nie daje rady ich zapiac na brzuszku Macka wiec wszystkie pojda na sprzedaz :blink:

maltanka dla mnie Early Days tez jest ok przynajmniej jak na tym etapie :tak: maluch w nich pochodzi krotko, a zreszta jeszcze mi sie nie zdarzylo zebym wyrzucila te ubranka bo sie zniszczyly. Wiekszosc ciuszkow chowam do kartonu dla kolejnego maluszka ;-)

reklama
Ano wlasnie ;-) bo moj Maciek teraz juz wyrasta z bluzeczek ED w rozmiarze 12-18msc (kupuje na zapas po 18msc), wiec nosi je po 2-3 msc a potem karton :tak:Ze spodniami jest nieco lepiej, bo takie dresiki zazwyczaj zakladam mu wieksze i podwijam nogawki wiec nim z nich wyrasta mija z 4-6msc

Do góry