reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Część dziewczyny :-)

składam wam serdeczne gratulacje :tak:aż nie mogę uwierzyć że już pojawiły się mamy luty 2009 pamiętam jak sama się zapisywałam do mam luty 2007 a teraz moje dziecko ma już 1,5 roczku :szok: jejku jak ten czas leci :-D

Duzo zdrówka dla was i maleństw i dużo sił :tak:

reklama
Witaj Sylvia masz termin na dzień urodzin mojego synka... szczęśliwa data :-)

A ja wczoraj trochę poszalałam z mężem i mnie brzuch dziś boli :-(

Piszecie że bierzecie feminatal.. mam prawie całe opakowanie do oddania (bez kilku tabl) kupione w czerwcu tego roku, kupiłam na ciążę opakowanie 60szt. a endokrynolog powiedziała że mam nie brać jodu (który jest składnikiem tych witamin) może któraś chce, to jej prześlę.

Miłego dnia wszystkim życzę

Sylvia tez mam termin na 19.02 :-)
Byłam wczoraj u lekarza i maluszek ma się dobrze:-)
Dziewczyny używacie już kremów na rozstępy??? W poprzedniej ciąży używałam Elancyl, wydałam mnóstwo kasy, a rozstępy i tak się pojawiły. Pośładki mam całe w prążki:wściekła/y:podobnie biodra i piersi,tylko brzuch ocalał. Teraz kupiłam Mustele i znowu wydałam majątek, ciekawe czy rezultat będzie podobny.
Miłego dnia wszystkim:-)

Witam nową lutówkę

Ja z wit. biorę tylko folik jak na razie mam bardzo dobre wyniki krwi i nie ma potrzeby jeszcze na dodatkowe witaminy ale pewnie zacznę je później brać. w poprzedniej ciąży brałam więc teraz też będę ale dopiero wtedy kiedy lekarz zaleci.

Ten krem ma taką lekką konsystencje i bardzo łatwo się wsmarowuje i wchłania

golimek ja w poprzedniej ciąży też wydałam masę na kremy z apteki i nic to nie dało więc teraz używam tylko oliwki dziecięcej codziennie po kąpieli

antar oj to rzeczywiście zjadłaś same ciężkie rzeczy. ja gdzieś czytałam żeby raczej nie jeść w ciąży grzybów i właśnie serów typu feta ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było:no:

Wspaniale się czyta wiadomości jak nasze maluszki rozwijają się cudownie oby tak dziewczyny do lutego tego życzę wam i sobie.:-)

Acha i mam taki pomysł do moderatora oczywiście jeśli wszystkie się zgodzą. żebyśmy utwprzyły liste z naszymi numerami tel (można zrobić jako wątek zamknięty) bo nie wiem jak wy ale ja zaczynam martwić się o Mitsu bo nie ma jej długo a tak by można było do niej smska napisać jakby był numer. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

witam w czwartkowe przedpołudnie..ja mam dzisiaj doła..ten wyjazd mojego męża tylko pogłębia moją chandrę:(
_Dorotka_ jeżeli ten feminatal nie jest Ci potrzebny to mogę go od Ciebie odkupic:) i tak miałam leciec po niego do apteki:) ja do tej pory brałam Feminatal 800 ale jak wykończę opakowanie to mam się właśnie przerzucic na Feminatal N:)więc napisz mi cenę i wszystko co potrzebne do przelania kasy na priva:)
jezyk ja też jestem za tym aby gdzieś umieścic nasze numery telefonów (najlepiej na zamkniętym wątku). Ta długa nieobecnośc Mitsu też mnie martwi:(
Pozdrowienia z pochmurnego Gdańska..

08_07_2008_25_12_2007_48.png

Dzien dobry Lutoweczki :-)

Witam wszystkie nowe mamy na naszym forum i zapraszam do dyskusji chociaz szczerze mowiac ja do wylewnych nie naleze :-p ale za to codziennie nalogowo podczytuje co piszecie, jak sie czujecie jak po wizytach u gin.:sorry2:

golimek ja bede uzywala na rozstepy Ziajki Mmamma czy jakos tak i ten krem jest do 4 miesiaca ciazy i powiem ze nie zbyt drogi a slyszalam od paru dziewczyn ze nawet stare rozstepy po nim bledna. wiec zobaczymy- a w poprzedniej ciazy nic nie uzywalam i prawie do konca zadnego rozstepu nie mialam a w dzien terminu Zuzia jakos sie tak odrocila ze mi wypchnele z jednej strony nogi i taka malutka pajeczynka powstala ktorej na szczescie prawie w ogole nie widac:sorry2:

Anatar uwazaj na to co jesz bo takie przejedzenie w ciazy nalezy do srednio milych :baffled: ja tak samo w pierwszych tyg tak mialam ale teraz jakos sie unormowalo - na szczescie :-p. a z psem to mialas przygode

jezyk
tez jestem za nr telefonow ale jak wspomnialas na watku zamknietym

a co do witamin to ja narazie biore (albo i nie jak zapomne) folik a pozniej mam takze Feminatal. w poprzedniej ciazy go bralam i dlatego tez teraz sie zdecydowalam.

jezyk- ja podobnie używam oliwki (Bambino)- jak jest dobra dla Maleństw to nie powinna zaszkodzić i mojemu :-) ale powoli myślę o Fissanie, takim z apteki, koleżanka używała, trochę gdzieś o tym czytałam, średnio drogi, może za jakieś dwa tygodnie jak skończy mi się oliwka to kupię... któraś z Was tego używała kiedykolwiek?? a może jakiś inny balsamik się nadaje? ciut boję się jakiś takich typu Dove czy Garnier- żeby ta chemia dzidzi nie szkodziła...ale ładnie pachną, skubane i nieźle nawilżają skóre... sama nie wiem... a mój ginekolog- mężczyzna- raczej niewiele wie na ten temat :-D:-D (choć faktem jest- też ma duuuuuuży brzuch ale nie posądzam go o troskę o rozstępy :-D:-D )

telefony jak najbardziej tak, tylko dyskretnie :tak:

miłego dnia, Mateczki :rofl2:

reklama
Dobrze żebyśmy miały kontakty tel ale jednak jestem za nie publikowaniem ich w żadnych wątkach. Powiem tak, z doświadczenia wiem, że wystarczy jak dwie czy trzy dziewczyny mają numery (potem przy radosnych nowinach wiadomo komu pisać smski ;-) Więc rozumiem, że Jeżyk jest chętna ja mogę być druga i niech się zgłosi jeszcze jedna i wtedy te z nas które będą chciały wyślą wiadomość na priv z nr tel do tych trzech zaufanych babeczek, a one w podzięce podadzą w wiadomości zwrotnej swoje które wpiszecie w swoje phoniki...Ktoś jest przeciw? ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry