Witam, ja również brałam duphaston i luteinę i również pappa wyszła w normie.Pappa to statystyka ale pomaga w oszacowaniu gdy w plodzie jest cos nie tak
Ja bralam duphaston miesiac przed zajsciem i do dzis biore 24tc
I pappa wyszla normalna..
reklama
Dziękuje za info. Może i u mnie tez się poszczęściWitam, ja również brałam duphaston i luteinę i również pappa wyszła w normie.
Trzymam kciuki żeby maluszek był zdrowy.Dziękuje za info. Może i u mnie tez się poszczęści
AniaSkrzat1
Fanka BB :)
Witam. U mnie NT 2, 4 przy CRL 66,0 mm. Nie martw się na zapas. Ja zrobiłam Pappa, i właśnie usłyszałam od lekarki że robi się go właśnie wtedy gdy USG jest dobre, bo samo USG to 70% a z testem Pappa już 90 %
AniaSkrzat1
Więc też mam ledwo ledwo w normie..
AniaSkrzat1
I dodam że także 33 lata. Jakie mialyscie ryzyko trisomi 21?
U
użytkowniczka Co
Gość
Witam. U mnie NT 2, 4 przy CRL 66,0 mm. Nie martw się na zapas. Ja zrobiłam Pappa, i właśnie usłyszałam od lekarki że robi się go właśnie wtedy gdy USG jest dobre, bo samo USG to 70% a z testem Pappa już 90 %
To masz jakaś dziwną lekarkę, bo test pappa powinno się robić gdy usg jest złe, a poza tym ten test to zwykła statystyka i wystarczy, że masz 23 lata, a za tydzień już 24, ale przez to że to dopiero za tydzień to masz o wiele wyższe ryzyko.
Pięknie Ci dziękuję za ciepłe słowa!!! U mnie po Papa będzie pewnie test Sanco -chociaż już różne opinie słyszałam odnośnie wyniku. Mam teraz nadzieję, ze może wszystko siecuda!🕊Witam. U mnie NT 2, 4 przy CRL 66,0 mm. Nie martw się na zapas. Ja zrobiłam Pappa, i właśnie usłyszałam od lekarki że robi się go właśnie wtedy gdy USG jest dobre, bo samo USG to 70% a z testem Pappa już 90 %
Ehhh wysokie 1/217. Kość nosowa widoczna i wszystko inne tez ok, tylko to NT 2,8. ( pewnie już się nie dowiem skad to się bierze..I dodam że także 33 lata. Jakie mialyscie ryzyko trisomi 21?
reklama
AniaSkrzat1
Lekarz z certyfikatem FMF, czy dziwna?? Twoje stwierdzenie jest dziwne, w moim przypadku po przebytych poronieniach i wieku test ma mnie utwierdzic iż USG faktycznie jest dobre. W momencie gdy jest zle robi się amnio a nie PappaTo masz jakaś dziwną lekarkę, bo test pappa powinno się robić gdy usg jest złe, a poza tym ten test to zwykła statystyka i wystarczy, że masz 23 lata, a za tydzień już 24, ale przez to że to dopiero za tydzień to masz o wiele wyższe ryzyko.