reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Podróże małe i duże :)

Aniu76:wściekła/y: jakie pierwsze dwa tygodnie, cały lipiec ma być piekny ja jadę w drugiej połowie nad polskie morze

:wściekła/y:a ja przedłużam pogode do połowy sierpnia bo my jedziemy na początku sierpnia nad nasze polskie morze;-)tylko jeszcze nie wiemy gdzie ale coś wymyślimy Ja bardzo dawno nie byłam w zach części. Teraz ostatnio byliśmy w Łebie a tak to cały czas Władek albo Jastrzębia góra i cypelek Helek :-D

reklama
Muszę się wam pochwalić. Wczoraj mój luby kupował swoim szefom monitor. Przywiózł go do domu, przymierzył do naszego kompa i... stwierdziliśmy, że już go nie oddamy, więc musiał dziś po drugi jechać. Mówię wam odpał. 19'' LCD, cudowne kolory (nasz stary był już tak wypalony, że oglądać się na nim nie dało). dawać mi tu więcej zdjęć;-);-):-)

Dalaczam do wersji 2 miesiecznej - super lux sloneczko:-):-):-):-)

Super, super Basiu maz zrobil:)

Pati - jeszce zdazysz zwiedzic, mnie tez juz korci zeby gdzies dalej pojechac, moze we wrzesniu sie uda, jeszce zanim pojde do pracy

Mi sie marzy Ameryka Poludniowa....ahhh sie rozmarzylam...

Ja też uwielbiam podróżowac- zagranicą byłam w Anglii, Francji, Niemczech, Czechach, Szwecji a marzy mi się coś egzotycznego:tak:Może za rok coś wymyślimy i zorganizujemy sobie:cool2:A tak wogóle to ja chcę dzieciaki do eurodisneylandu zabrac ale nie wiem czy za rok czy dwa- zobaczę jak zasłużą:-D
A z innej beczki- jutro jadę do Polski i właśnie z grubsza się spakowałam;-)A za dwa tyg nad morze i musi byc cieplutko:tak::-)

A mi się marzy jedna z moich ulubionych form podróży: wsiadam do samochodu, wyznaczam sobie z grubsza kierunek, np. Francja. I daaalej w drogę, gdzie koła poniosą. Ale na to Wojciaszek jest trochę za mały. Większą frajdę sprawią mu ukochane nasze Mazury.

reklama
Reaktuwuję temat podróży i paszportów/dokumentów na wyjazd.
Jeszcze raz wklejam link, który w ploteczkach wkleiła Kakaw

Jakie dokumenty musi mieć dziecko podczas zagranicznej podrży?

Orientowałam się dziś w urzędzie nt. paszportów dla malucha. Otóż dla naszych dzieciaczków możemy wyrobić paszport tymczasowy albo paszport biometryczny. Ceną się nie różnią - 30zł, ale różnią się okresem ważności.
Paszport tymczasowy ważny jest przez 12 miesięcy od momentu wydania,
paszport biometryczny ważny jest przez 5 lat od momentu wydania.
Istotna różnica:tak:
Oczywiście do wniosku musi być dołączone zdjęcie (sztuk 2). U fotografa trzeba powiedzieć, że chcemy zdjęcie do paszporu biometrycznego - pewnie są jakieś różnice, zapewne w cenie też (na dniach będziemy robić Mikusiowi, to Wam powiem). I co jeszcze ważnego? Przy składaniu wniosku mu byc obecne nasze dziecko:-)

Część z Was doskonale o tym wszystkim wie, ale może dla części będą to nowe przydane wiadomości:-)

Do góry