reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

podpis (chlopiec / dziewczynka)

reklama
A ja miesiąc temu dowiedziałam się,ze będzie chlopczyk:-) ale kilka dni temu lekarz stwierdził,że nie byłby tego taki pewien:confused2: bo coś nie widzi już tego "worka":-D zresztą inaczej się dzidzia ułożyła więc dobrze nie mógł zobaczyć i nadal jestem niepewna,ale cóż i z chłopca i z dziewczynki bym się cieszyła,najważniejsze by było zdrowe:tak: A co do rozmiaru ciuszków-bo tam czytałam,że się zastanawiacie jakie wziąć do szpitala,to ja radzę jednak te mniejsze,bo dzidzia jest i tak maleńka i te większe,będą za duże,nawet jak dziecko będzie dość długie-wiem z doświadczenia:tak:

No własnie,miałam tu napisać ,że jednak ten chłopczyk na pewno już:-),w mojej małej miejscowości w tym roku urodziło się 11 dziewczynek już-i to tylko dziewczynki się wogole urodziły:tak:,ale z tego ,co już wiem,na przyszły rok już na pewno będzie 3chłopców,może przyszy rok będzie tym razem do chłopców nalezał?:-D

a ja w 20 tyg dowiedziałam sie ze na 70 % ma być dziewczynka :-)
a teraz w 23 tyg , ze na 100% chłopiec :szok::rofl2:
Jak widać pomyłki sie zdazają.... chociaz mam cicha teraz po tych ocenach nadzieje że może znów sie odwróci i będzie dziewcz.:-)

u mnie w 20 t.c. (według usg 19) dowiedziałam się, że na 60% będzie chłopiec. tylko 60%, bo pępowina zasłaniała conieco.. z tego względu, że tylko 60% to myślę, że się to jeszcze zmieni. poza tym. fajnie byłoby mieć córeczkę tatusia :tak:

ja w 30 tyg. ciąży na usg w szpitalu dowiedziałam się że będę miała córeczke:)pani doktor określiła masę dziecka na 2005g i niewiem czy to dobrze a może nie....czy ktoś może wie???

ja w 30 tyg. ciąży na usg w szpitalu dowiedziałam się że będę miała córeczke:)pani doktor określiła masę dziecka na 2005g i niewiem czy to dobrze a może nie....czy ktoś może wie???
a czemu dpiero w 30 tygodniu? wcześniej mała się odwracała, czy jak?
co do masy to róznie jest, moja kumpela była w ciązy lekarze mówili ze bedzie miała duże dziecko około 4 kg, ona urodziła 2 tyg. przed terminem, a mała ważyła zaledwie 2600

a czemu dpiero w 30 tygodniu? wcześniej mała się odwracała, czy jak?
co do masy to róznie jest, moja kumpela była w ciązy lekarze mówili ze bedzie miała duże dziecko około 4 kg, ona urodziła 2 tyg. przed terminem, a mała ważyła zaledwie 2600
Tzn w 22 tyg.miałam robione też w szpitalu usg i lekarz widział dokładnie moją dzidzię ale kiedy zapytałam o płeć odpowiedział mi tymi słowami:,,widać dokładnie dziecko ale uważam że nie jest to istotne aż tak bardzo...'':-:)confused:

reklama
Do góry