Ja byłam na swoim drugim USG w 22 tyg.ciąży i kiedy zapytałam lekarza czy może mi powiedzieć jaka jest płeć mojego maleństwa odpowiedział mi że widać ale raczej nie powinno to być dla mnie istotne.Zdenerwowana wyszłam z gabinetu a teraz planuje wybrać sie do innego lekarza na USG by dowiedzieć sie czy moje kobiece przeczucie sie sprawdziło czyli ze nosze pod sercem coreczke
reklama
iza813
mama Szymka i Samuela
marlena22 ja bede zabierac do szpitala 56 i 62
mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
rozmiar 56 jest najmniejszy? bo ja jak narazie kupuje ciuszki w secondheandach najmniejsze jakie tylko są juz powoli będę się zabierać za kompletowanie wyprawki, bo w grudniu czeka mnie ślub i nie będzie, aż tyle pieniedzy, by kupowac wszystko na hurra..
D
daffodill
Gość
Marlenko rozumiem w pełni Twoje zdenerwowanie. Ja na początku chodziłam do kobiety gin.... zauważyłam że jej nie chodzi o mnie i moje maleństwo by godnie nas przez ciaze prowadzic tylko raczej o pieniadze ktore mam wydac, ale mniejsza z tym. Gdy stwierdzila u mnie ciaze to powiedziala ze oczywiscie 8 tydz to za malo by okreslic plec ale ze juz w 19 czy 20 tyg na pewno się jej to uda. Byłam w 25tyg i 5dniu jak zapytałam ją o płeć to stwierdziła że to jeszcze za szybko (choc wcale nie robila mi usg) i że jedyną szansą jest USG 3D i że tylko tam się dowiem, ale niestety u mnie w mieście nie ma takiego sprzętu jeszcze i musiałabym jechać do Gorzowa Wlkp. Bardzo się zdenerwowałam. Co prawda najaważniejsze przy 1szym dziecku jest by było zdrowe ale ciekawość nie dawała mi spokoju. Zmieniłam lekarza i od razu dowiedziałam się że będę miała coreczkę na 99% z hakiem
Co do ubranek to ja zabiorę sobie w rozmiarze 50, 56, 62.
Dzieci rodzą się bardzo zróżnicowane a niektóre ubranka z rozmiarem 50 są prawie wielkości odpowiadającej rozmiarowi 56. Wychodzę z założenia że lepiej wziąć więcej niż później stresować się i zostawiać to na głowie męża który będzie tak zakręcony że na pewno nie weźmie tego co ja bym chciała
Co do ubranek to ja zabiorę sobie w rozmiarze 50, 56, 62.
Dzieci rodzą się bardzo zróżnicowane a niektóre ubranka z rozmiarem 50 są prawie wielkości odpowiadającej rozmiarowi 56. Wychodzę z założenia że lepiej wziąć więcej niż później stresować się i zostawiać to na głowie męża który będzie tak zakręcony że na pewno nie weźmie tego co ja bym chciała
Anusia8309
Fanka BB :)
u na s sie okazalo w 29 tygodniu po wielkiej niewiadomej ze czekamy na NATALKE!
a wiec podpisuje sie pod dziewczynką
a wiec podpisuje sie pod dziewczynką
kazimiera1987
Fanka BB :)
ja juz w 20 tyg. dowiedzialam sie ze bedzie synus Alanek.
prawde mowiac juz wczesniej podejrzewalam ze bedzie synek bo strasznie chcialo mi sie piwka i bylo mi to podejzane. hihihihiih oczywiscie musialam sie zaspokoic czyms innym ale gonilam wszystkich jak przy mnie chcieli sie go napic hiiihih biedni byli.
prawde mowiac juz wczesniej podejrzewalam ze bedzie synek bo strasznie chcialo mi sie piwka i bylo mi to podejzane. hihihihiih oczywiscie musialam sie zaspokoic czyms innym ale gonilam wszystkich jak przy mnie chcieli sie go napic hiiihih biedni byli.
A my dowiedzieliśmy się w 17 tygodniu, że będzie Chłopiec. Podczas badania nie spodziewaliśmy się, że ujawni się płeć, ale mój Synek chyba wyczuł, że w gabinecie jest większość kobiet, bo dumnie ustawił się tak, że nie było wątpliwości.
reklama