No mnie wycięli jajowód który był absolutnie czysty i zdrowy...po czym beta cały czas powoli rosła i zaczęłą spadać dopiero po 2 tyg po drugim krwawieniu...nie zdrowego... a.prawego. nie wiem dlaczego tak napisalam
reklama
anio0
Fanka BB :)
W terminie spodziewanej miesiączki dostałam plamień, które się utrzymywały przez kilka dni. Test ciążowy pokazywał już wcześniej drugą bladą kreskę, a ja byłam przerażona. Umówiłam się na prywatną wizytę do przypadkowej gin, która stwierdziła, że żadnej ciąży nie widzi (pomimo bety sięgającej ponad 1 tys.). Powiedziała, że może to ciąża pozamaciczna, albo bardzo wczesna ciąża, ale nic nie poradzi na moje plamienia.
Spisałam ciążę na straty, byłam załamana i w głowie miałam już tylko wizję ciąży pozamacicznej i szpitala. Tydzień później udało mi się umówić do lekarza, który prowadził moją poprzednią ciążę i do którego mam ogromne zaufanie. Był bardzo zdziwiony, że poprzednia pani ginekolog mnie tak nastraszyła i niczego nie widziała. Bardzo chciał zobaczyć opis USG, który wtedy dostałam. Okazało się, że ciąża była o tydzień starsza od samego początku i w momencie, w którym byłam pewna, że usłyszę znowu diagnozę ciąży pozamacicznej , usłyszałam bijące serduszko. U mnie cała historia skończyła się 27-tygodniową Córeczką, która wciąż czeka bezpiecznie w moim brzuchu
Spisałam ciążę na straty, byłam załamana i w głowie miałam już tylko wizję ciąży pozamacicznej i szpitala. Tydzień później udało mi się umówić do lekarza, który prowadził moją poprzednią ciążę i do którego mam ogromne zaufanie. Był bardzo zdziwiony, że poprzednia pani ginekolog mnie tak nastraszyła i niczego nie widziała. Bardzo chciał zobaczyć opis USG, który wtedy dostałam. Okazało się, że ciąża była o tydzień starsza od samego początku i w momencie, w którym byłam pewna, że usłyszę znowu diagnozę ciąży pozamacicznej , usłyszałam bijące serduszko. U mnie cała historia skończyła się 27-tygodniową Córeczką, która wciąż czeka bezpiecznie w moim brzuchu
MoniB1988
Lubię kiedy takie historie kończą się szczęśliwie.W terminie spodziewanej miesiączki dostałam plamień, które się utrzymywały przez kilka dni. Test ciążowy pokazywał już wcześniej drugą bladą kreskę, a ja byłam przerażona. Umówiłam się na prywatną wizytę do przypadkowej gin, która stwierdziła, że żadnej ciąży nie widzi (pomimo bety sięgającej ponad 1 tys.). Powiedziała, że może to ciąża pozamaciczna, albo bardzo wczesna ciąża, ale nic nie poradzi na moje plamienia.
Lekarz mówił o laparoskopii, ale teraz to już nie wiem nic... Wczoraj nie dawali szans na zdrową ciążę (badało mnie czterech ginekologów) a dziś inny lekarz, który był na dyżurze stwierdził, że on już sam nie wie co mi jest, bo nagle mam dobry przyrost HCG z 226 na 650.... Codziennie robią mi nadzieję i codziennie przez to płacze.... Moim zdaniem to na 6 tydzień ciąży HCG jest za małe, ale teraz to już zgłupiałam... Codziennie mówią coś innego.Przykro mi Rozumiem, co czujesz. Mam nadzieję, że masz wokół siebie dużo wsparcia.
Nie rozumiem tylko dlaczego i jaka operacja? Czy chodziło Ci o zabieg łyżeczkowania?
Aniabrz
Dużo siły... bo najgorsze nie wiedzieć co się dzieje... ❤Lekarz mówił o laparoskopii, ale teraz to już nie wiem nic... Wczoraj nie dawali szans na zdrową ciążę (badało mnie czterech ginekologów) a dziś inny lekarz, który był na dyżurze stwierdził, że on już sam nie wie co mi jest, bo nagle mam dobry przyrost HCG z 226 na 650.... Codziennie robią mi nadzieję i codziennie przez to płacze.... Moim zdaniem to na 6 tydzień ciąży HCG jest za małe, ale teraz to już zgłupiałam... Codziennie mówią coś innego.
Coffe18
Ehhh tez miałam podobnie …. 3 lekarzy mówiło Ze to raczej cp a jeden się wyłamał ze on coś w macicy widział… i żebym nie była tak już nastawiona na tą cp . Może i coś widział ale nie w mojej macicy bo na następny dzień już było widac w jajowodzie … przykre ze robią Ci nadzieje … ale naprawdę to nie wyglada dobrze . Najgorsze jest to leżenie w szpitalu …. I czekanie . BiednaLekarz mówił o laparoskopii, ale teraz to już nie wiem nic... Wczoraj nie dawali szans na zdrową ciążę (badało mnie czterech ginekologów) a dziś inny lekarz, który był na dyżurze stwierdził, że on już sam nie wie co mi jest, bo nagle mam dobry przyrost HCG z 226 na 650.... Codziennie robią mi nadzieję i codziennie przez to płacze.... Moim zdaniem to na 6 tydzień ciąży HCG jest za małe, ale teraz to już zgłupiałam... Codziennie mówią coś innego.
Jutro mam kolejną bete i jeżeli wzrośnie prawidłowo to będzie coś widać na USG, które zrobią mi dopiero w poniedziałek...Ehhh tez miałam podobnie …. 3 lekarzy mówiło Ze to raczej cp a jeden się wyłamał ze on coś w macicy widział… i żebym nie była tak już nastawiona na tą cp . Może i coś widział ale nie w mojej macicy bo na następny dzień już było widac w jajowodzie … przykre ze robią Ci nadzieje … ale naprawdę to nie wyglada dobrze . Najgorsze jest to leżenie w szpitalu …. I czekanie . Biedna
Dlaczego nie robiłas co 48h?Hej dziewczy robiłam bete 9 lipca wyszła 28.5 później 12 lipca 127.5 i teraz 16 lipca 1097 co myśleć ??
reklama
Ponieważ lekarz kazał mi zrobić 9 lipca później 12 lipca i przyjść do niego koło czwartku zobaczyć wynikDlaczego nie robiłas co 48h?