reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Podejrzenie ciąży a spirala..

reklama
Wkładkę założyłam w lutym 2020 w marcu kontrola oczywiście byłam. Teraz jest połowa czerwca a ja jestem w ciąży. Wkładka hormonalna Jaydess
Co powiedział lekarz ? Wkładka jest na miejscu ? Ja przy ostatniej kontroli pytałam i mówiła, że sama nie spotkała się z takim przypadkiem.

Co powiedział lekarz ? Wkładka jest na miejscu ? Ja przy ostatniej kontroli pytałam i mówiła, że sama nie spotkała się z takim przypadkiem.
Wkładka była na miejscu ale została wyciągnięta. Mój gin powiedział że też jestem jego pierwszym przypadkiem

@Matka 2+1 No to możesz grać w totolotka. A miałaś normalne miesiączki? Sprawdzałaś położenie nitek?
Wszystko kontrolowałam. Okres miałam normalnie. Tylko ten ostatni mi się spóźniał więc zadzwoniłam do gina i pytam czy trzeba to skontrolować. Powiedziała mi że to normalne jak chcę być spokojniejsza to żebym sobie zrobiła test. No i test wyszedł pozytywny.

Wszystko kontrolowałam. Okres miałam normalnie. Tylko ten ostatni mi się spóźniał więc zadzwoniłam do gina i pytam czy trzeba to skontrolować. Powiedziała mi że to normalne jak chcę być spokojniejsza to żebym sobie zrobiła test. No i test wyszedł pozytywny.
Czyli zaszlas w ciążę po 1 cyklu czy zaraz po założeniu ?
Nie wiem tak szczerze jak to jest możliwe, wada wkładki ? Hormony się nie uwalniały czy co. Bo skoro była na miejscu . Wiadome, że nic nie jest 100%, ale jednak mam do tego ogromne "zaufanie".
Po pół roku przestałam mieć okres, to już będzie 2 miesiąc, zaraz też test trzeba będzie robić jak się nakręcę :p

Ale już masz potwierdzoną ciążę na USG? Bo test czasem bywa wadliwy, a czasem jest pozytywny z innych przyczyn?
Mi akurat gin mówił, żeby nic nie sprawdzać, bo w ten sposób można przesunąć wkładkę. A używałaś tamponów, bo one też nie są zalecane?

Czyli zaszlas w ciążę po 1 cyklu czy zaraz po założeniu ?
Nie wiem tak szczerze jak to jest możliwe, wada wkładki ? Hormony się nie uwalniały czy co. Bo skoro była na miejscu . Wiadome, że nic nie jest 100%, ale jednak mam do tego ogromne "zaufanie".
Po pół roku przestałam mieć okres, to już będzie 2 miesiąc, zaraz też test trzeba będzie robić jak się nakręcę :p
Miałam 3 razy okres i 4 razu nie dostałam. To nie było od razu po założeniu

Ale już masz potwierdzoną ciążę na USG? Bo test czasem bywa wadliwy, a czasem jest pozytywny z innych przyczyn?
Mi akurat gin mówił, żeby nic nie sprawdzać, bo w ten sposób można przesunąć wkładkę. A używałaś tamponów, bo one też nie są zalecane?
Jest to może 3 lub 4 tydzień. Na USG coś gin znalazł w jamie macicy jakiś założek. Bardzo długo szukała. Bo gdybym normalnie się starała o dziecko to by mnie odesłała do domu bo powiedziałaby że to za wcześniej żeby coś zobaczyć na USG. Ale tu miałam wkładkę jakby nic nie znalazła w jamie macicy znaczyło by że jest podejrzenie ciąży pozamacicznej i wtedy trzeba by było działać. A jeżeli ciąża jest w macicy to była szybka decyzja o usunięciu wkładki.

W 3 czy 4 tygodniu to gin raczej by nic nie znalazł na USG. Chyba że ciążę liczysz od owulacji, a nie zapłodnienia.
Nie chcę straszyć, ale ja bym jeszcze taka pewna tej ciąży nie była.
Przede wszystkim na USG to najpierw widać pęcherzyk, potem pojawia się w nim ciałko żółte, a potem zarodek. Zupełnie nie wiem czym jest "założek", choć podejrzewam, że słownik Ci pomógł, bo miał być zalążek. Kiedy masz kolejną wizytę?

reklama
Jest to może 3 lub 4 tydzień. Na USG coś gin znalazł w jamie macicy jakiś założek. Bardzo długo szukała. Bo gdybym normalnie się starała o dziecko to by mnie odesłała do domu bo powiedziałaby że to za wcześniej żeby coś zobaczyć na USG. Ale tu miałam wkładkę jakby nic nie znalazła w jamie macicy znaczyło by że jest podejrzenie ciąży pozamacicznej i wtedy trzeba by było działać. A jeżeli ciąża jest w macicy to była szybka decyzja o usunięciu wkładki.
Daj znać co będzie na kolejnej wizycie. Lekarz pewnie sam się przestraszył stąd taka decyzja. :p

Do góry