reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Podejrzenie ciąży a spirala..

Ja wierzę w to bo także nie raz słyszałam o zajściu w ciążę przy wkładce. Moja koleżanka jest z jednej z nich. 😁 Wszystko jest możliwe, wkładka może się przesunąć i to wystarczy. Jutro pójdę do lekarza to wszystko się dowiem. Sama jestem ciekawa. 😎☺️
A powtarzalas test ?

reklama
A powtarzalas test ?
Testu nie robiłam, stwierdziłam że się wstrzymam do momentu pójścia do lekarza. Myślę tak sobie czy może jednak nie zrobić go z rana tak na wszelki wypadek. Ciągle mam w głowie pytanie, czy to możliwe ciąża i wkładka? Jednak w sumie różnie to bywa zazwyczaj mam takie szczęście że właśnie takie rzeczy mnie się trafiają. Jak do tej pory u siebie zaobserwowałam bolesność piersi, powiększenie piersi (jedna mam nawet widocznie większą) dwa dni przed miesiączka miałam mdłości, w sumie w ciągu dnia mam też zawroty głowy. Plamienie miałam też dwa dni przed miesiączka (bo tak to można nazwać) trwało niby 4dni jednak to było skąpe plamienie najpierw brunatne brązowe a potem brązowe. W sumie zauważyłam też że przy większym wysiłku boli mnie podbrzusze. Dzisiaj zauważyłam śluz razem z krwią to już dwa dni po tym plamieniu. Przy stosunku mam uczucie blokady i dziwne odczucie nieprzyjemne, czuję dyskomfort.

Testu nie robiłam, stwierdziłam że się wstrzymam do momentu pójścia do lekarza. Myślę tak sobie czy może jednak nie zrobić go z rana tak na wszelki wypadek. Ciągle mam w głowie pytanie, czy to możliwe ciąża i wkładka? Jednak w sumie różnie to bywa zazwyczaj mam takie szczęście że właśnie takie rzeczy mnie się trafiają. Jak do tej pory u siebie zaobserwowałam bolesność piersi, powiększenie piersi (jedna mam nawet widocznie większą) dwa dni przed miesiączka miałam mdłości, w sumie w ciągu dnia mam też zawroty głowy. Plamienie miałam też dwa dni przed miesiączka (bo tak to można nazwać) trwało niby 4dni jednak to było skąpe plamienie najpierw brunatne brązowe a potem brązowe. W sumie zauważyłam też że przy większym wysiłku boli mnie podbrzusze. Dzisiaj zauważyłam śluz razem z krwią to już dwa dni po tym plamieniu. Przy stosunku mam uczucie blokady i dziwne odczucie nieprzyjemne, czuję dyskomfort.
Daj znać jak zrobisz test i co powiedział lekarz

@Madlein U mnie zawsze był problem z antykoncepcją hormonalną. Cyklo3fort brałam po założeniu wkładki, a plamienia miałam praktycznie codziennie przez pół roku... już nawet się zastanawiałam nad jej wyjęciem. Potem się uspokoiło. Miesiączki mam bardzo skąpe, trwają 4-5 dni (z reguły przez 1 dzień muszę korzystać z podpaski, w pozostałych dniach wystarczą wkładki). Ale jest to trochę irytujące, bo nigdy nie wiem kiedy pojawi się @ lub plamienie. Mimo wszystko jakoś nauczyłam się z tym żyć.
Ja założyłam w listopadzie hormonalna. Miałam miesiączki i jeszcze krwawienia miedzy. Minęło pół roku i zero, ani kropli. Zobaczymy jak będzie dalej

Dam znać sama jestem ciekawa co się dzieje, czy to ciąża czy może coś innego też mi to przez myśl przechodzi. Cały dzień dzisiaj i tym myślę.
I jak ? Byłaś u lekarza ?
Jestem w podobnej sytuacji. Spóźnia mi się okres . Nie mam żadnych oznak na okres a zazwyczaj były. Mam wkładkę od 2 lat. Miałam iść na kontrolę w marcu ale przez tego koronowirusa jeszcze nie byłam... Jutro pójdę po test jak dziś nic się nie zmieni.

reklama
Wkładkę założyłam w lutym 2020 w marcu kontrola oczywiście byłam. Teraz jest połowa czerwca a ja jestem w ciąży. Wkładka hormonalna Jaydess

Do góry