Agu1531
Fanka BB :)
Swego czasu pracowałam na nockach z dziewczyna w ciazy. Tez było dźwiganie, schylanie się i chodzenie przez 8 godzin. Pracowała do 8 miesiąca, potem już poszła na macierzyńskie.
Spytałam czemu nie poszła na zwolnienie to mi powiedziała, ze chora nie jest. [emoji2368]
Praca fizyczna jest wszędzie. Przecież w UK czy Francji paczki czy inne ciężkie przedmioty same nie lewitują i nie znajdują się na miejscu przeznaczenia sama tylko siła woli.
Nie zagrożona ciąża sobie na spokojnie da radę w momencie, w którym kobieta pracuje.
Gdyby zaczęto zwolnienia odliczać od macierzyńskiego to nagle wszystkie ciąże by były zdrowe
Swego czasu pracowałam na nockach z dziewczyna w ciazy. Tez było dźwiganie, schylanie się i chodzenie przez 8 godzin. Pracowała do 8 miesiąca, potem już poszła na macierzyńskie.
Spytałam czemu nie poszła na zwolnienie to mi powiedziała, ze chora nie jest. [emoji2368]
Praca fizyczna jest wszędzie. Przecież w UK czy Francji paczki czy inne ciężkie przedmioty same nie lewitują i nie znajdują się na miejscu przeznaczenia sama tylko siła woli.
Nie zagrożona ciąża sobie na spokojnie da radę w momencie, w którym kobieta pracuje.
Gdyby zaczęto zwolnienia odliczać od macierzyńskiego to nagle wszystkie ciąże by były zdrowe
No widzisz, a w Austrii chyba lewitują bo pracodawcy mają zakaz dawania pracy przy regularnym dźwiganiu powyżej 5kg, a dzieci też same się uczą, bo nauczycielki/przedszkolanki z automatu dostają zakaz pracy, tak samo w każdej pracy w której występuje zagrożenie dla matki i dziecka. Pracodawca ma obowiązek zapewnić miejsce do odpoczynku i położenia się w miejscu pracy dla pracownicy, a także ciężarna ma całkowity zakaz pracy od 8mc ciaży do drugiego miesiąca po porodzie.
A co do tej dziewczyny co z tobą pracowała, może się dobrze czuła i dobrze znosiła ciążę co nie oznacza że każda kobieta przechodzi to tak samo i nawet jak się źle czuje to ma się męczyć w pracy, po to są płacone składki to raz, a dwa w świetle prawa pracodawca nie powinien jej pozwolić na wykonywanie takiej pracy [emoji2368]
I właśnie przez takie dziewczyny co pokazują że można wszystko pracodawcy nie dostosowują się do nakazów jakie mają, a inne kobiety kombinują jak dostać l4 bo pracodawca ma w dupie dostosowanie stanowiska.
Ostatnia edycja: